A szexrobotok mentik meg a házasságokat: bizarr, de megmagyarázták, miért jó
Sokak számára meglepő, amit a szakértő állít: úgy gondolja, a szexrobotok nem teszik tönkre a szerelmet, sőt jóval erősebbé varázsolják.

szexrobot
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tíz-húsz éve talán még teljesen valótlannak tűnt, hogy egyszer tényleg eljön majd az az idő, amikor a robotok a mindennapok részeivé válnak, és nemcsak, hogy a munkában vagy az egyéb teendőkben lesznek segítségére az embernek, hanem az ágyban is társává válhatnak.

Ma azonban már nagyban folyik a szexrobotok gyártása, és Kínában hatalmas népszerűségnek örvendenek a méregdrága játékszerek. Elterjedésük viszont rengeteg kérdést és problémát vet fel, többek között azt is, hogy milyen hatással lesznek a párkapcsolatokra. A legtöbben úgy gondolják, tönkreteszik őket, ám egy szakértőnek teljesen más erről a véleménye.

A szexrobotok a kapcsolatok megmentői?

Marina Adshade, a British Columbia Egyetem professzora elmondta, hogy az intelligens szexbabák a társadalomban és a házasságokban is számos változást idéznek majd elő, de ezek nem feltétlenül rosszak. Sőt, azt állította, hogy pozitív hatással lehetnek a kapcsolatokra. Lehetőséget adnak például arra, hogy a felek csak társakként éljenek egymás mellett szex nélkül úgy, hogy közben ne legyenek konfliktusok vagy félrelépés, hiszen a szexrobot pótolhatja azt, ami az egyik embernek hiányzik.

Az intelligens szexrobotok szinte ijesztően hasonlítanak az emberekre
Az intelligens szexrobotok szinte ijesztően hasonlítanak az emberekre

Hozzátette, így akár olyan párok is együtt maradhatnak, akik az ágyban nem teljesen passzolnak össze, mégis szerelmesek egymásba. De a robotok azokat a vágyakat, fantáziákat is teljesíthetik, melyet a másik fél esetleg nem akarna.

Véleménye szerint ahhoz szintén hozzájárulnak majd a babák, hogy a pár inkább a családjára koncentrálhasson, és ne legyenek konfliktusok abból, ha ritkulnak az együttlétek, vagy eltérő a szerelmesek libidója.  Úgy gondolja, a szexrobotok csökkenteni fogják a hűtlenkedések és a válások számát, mert lehetőséget adnak arra, hogy a felek harmadik személy bevonása helyett a robotokat válasszák, és úgy elégítsék ki a vágyaikat, hogy közben nem táplálnak semmilyen érzelmeket irántuk. Állítása szerint így nemcsak, hogy megmentik majd a házasságokat, de azok boldogabbá válnak, és a minőségük is nagymértékben javulni fog.

A cikk az ajánló után folytatódik

Véleménye megosztotta az embereket

Marina Adhsade véleménye nagyon megosztotta a netezőket, de a legtöbben felháborodtak az álláspontján, és kifejtették a saját gondolataikat. Mert egyértelmű, hogy több probléma is felmerül a jelenséggel kapcsolatban. A házasság például nem feltétlenül mondható boldognak, ha a felek vágyait egy robot elégíti ki, ráadásul az intimitás hiánya eltávolodást, vitákat és a szerelem elmúlását is okozhatja.

Nem beszélve arról, hogy nem biztos, hogy a pár mindkét tagja egyformán egyetért majd abban, hogy beengedjenek az ágyukba egy szexrobotot úgy, hogy azt teljesen természetesnek találják. Egyelőre női szexrobotok léteznek, akik nem éppen átlagos nők teste alapján alkottak meg, ami romboló hatással lehet a nőkre. És persze, azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az emberi érintést semmi sem pótolhatja maradéktalanul.

Ám olyanok is voltak, akik már alig várják, hogy az egész világon forgalomba kerüljenek a robotok, és az áruk is megfizethetőbbé váljon, mert úgy gondolják, minden igaz, amit a szakértő mondott. Az biztos, hogy minden párra másképp hatnának: lehet, hogy egyeseken tényleg segítenének, de az is lehet, hogy néhány kapcsolatot egyenesen tönkretennének. 

Így készülnek a szexrobotok

A szexrobotok annyira intelligensek, hogy szinte bármit képesek megtanulni, sőt már léteznek olyan változatok, amelyek visszautasítják a nekik nem tetsző kérést, vagy családi üzemmódra kapcsolhatók. Ritka képeken az elkészítési folyamatok, illetve a használatba vételük a hálószobában.

Ezt is szeretjük