Megöli a vágyat a sok szex!
Mostanában nem vagy túlfűtött? Talán túl sok a szex az életedben. Pornófilmek, reklámok, újságok. Minden a szexről szól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megfosztva örömünktől, vágyainktól!

Szakértők szerint a pornófilmek, a beszélgetőműsorok, a szaklapok, valamint az internet elnyomják természetes szexuális vágyainkat. Sokakban kisebbségi érzést kelt, ha szünet nélkül az a téma, milyen nagynak kell lennie a férfi legféltettebb testrészének vagy a nő mellének, valamint milyen gyakran kell szexuális életet élni, és délelőtt tíz órakor éppen milyen pozícióban a legelőnyösebb.

Ha egy témát ízekre szednek és túlbeszélnek, az elveszti varázsát, intimitását, és az élet talán legszebb része szürkül el, szinte a fogyasztás szintjére degradálva azt. A leplezetlen testmutogatás a szexuális vágy csökkenését eredményezi. Az egészségesen érző és gondolkodó emberek körében is megfigyelhető ez, függetlenül attól, hogy ők egyébként igyekszenek elhatárolódni az állandó teljesítménykényszertől.

Az erősebb nem leblokkol

A nap mint nap látottak-hallottak egyfajta ellenreakciót szülnek. Egyre többen utasítják el az ellaposodott, a fogyasztás szintjére süllyesztett pornográfiát, és mind többen adnak előnyt a romantikának a médiából áradó, multiorgazmust sugalló műsorokkal szemben. És akkor még nem beszéltünk arról a szorongásról, mely abból adódik, hogy sem a férfi, sem a nő nem képes megfelelni a média által bemutatott ideáloknak, szexuális teljesítménynormáknak.

Ismét előtérben a romantika!

Paradox módon az említett negatív jelenségek éppen azzal kezdődtek, hogy a fogamzásgátlók megjelenésével szexuális életünk sokkal szabadabbá vált, hiszen az emberiség történelme folyamán először vált el egymástól a szex és az utódnemzés. Ám az örömbe üröm is vegyült! Sokan kezdtek aggódni amiatt, hogy a teljesítményközpontú társadalomban nem fognak megfelelni a szexuális elvárásoknak, a szexuális partnerek gyakori váltakozásával párhuzamosan pedig megjelentek korunk fenyegető szexuális betegségei. Talán ez a trend – ami a monogámia irányába mutat – kínál újfajta esélyt a romantikának. A hűség az egészség szempontjából megtérülő befektetés: az egymáshoz szokott, harmóniában élő pároknak ritkán adódnak szexuális problémái, és esetükben a szexuális eredetű betegségek is nagyon ritkák.

Mi öli meg a szexet?

Teljesítménykényszer az ágyban: a legfontosabb az, hogy az együttlét mindkét fél számára örömet és kielégülést okozzon! Egyszeri, csodálatos szerelmi találkozó legyen, mely a szívet-lelket-érzékeket és érzelmeket érinti, és ez sokkal fontosabb, mint az akrobatikus gyakorlatokkal tűzdelt aktus.

 • A férfiak elbizonytalanítása: azok a nők, akik férfiakra jellemző viselkedés szerint párjuk hátsó felét fogdossák és ütögetik, sokkal inkább agressziót váltanak ki az erősebb nemből, mint erotikus érzéseket.
 • A megalázó szexualitás: ami nem a boldogság forrása, hanem pusztán az orgazmusra koncentrál. Évszázadokon keresztül a férfi dominanciáját tükrözte, és a tendencia megfordulni látszik, ahogy a nők elférfiasodnak.
 • Mindent szabad, nincs tabu: ez éppen a szerelem fűszerét, a titokzatosságot öli meg.
 • Depresszió, feszültségek.
 • Stressz: tipikusan nem csökkenti a vágyat, ugyanakkor sokan inkább a stresszre fogják kedvetlenségüket; a munkába menekülnek, elfojtva magukban a külvilág által felállított szexuális teljesítménynormáktól való félelmüket. A leginkább érintettek: az egyedül élő férfiak és a régen házasságban élő nők és férfiak.

Vágyhozó teendők

Szabadulj meg a média sugallta szexuális teljesítménykényszertől! Senkihez és semmihez se hasonlítgasd magad! Fordulj ismét partnered felé! Fedezd fel őt újra a fejétől a lábujjáig, és közben figyelj arra, mi okoz mindkettőtöknek örömet! Ez sokszor minden pornóműsornál izgatóbb lehet. Próbáld meg felszámolni a belső és külső rendetlenséget! Otthonodban teremts meghitt légkört, kapcsolatodban szeretetteljesen és gyengéden fordulj a másik felé! Csakis a jó közérzet és hangulat légkörében virágzik a szerelem!

Rendezz intim, meghitt, gyertyafényes vacsorákat! Ne takarékoskodj a bókokkal, hisz azok ösztönzőek! Lepd meg a másikat csábos fehérneműkkel! Beszélj legtitkosabb vágyaidról! Utazzatok el egy hétvégére Velencébe, a szerelmesek városába! Esetleges szexuális problémák – erekciós panaszok, szexuális kedvetlenség – esetén ne szégyelljetek felkeresni szakembert! A következő pontokat szakember segítségével érdemes átgondolni, és egyúttal az életstratégiát újfajta alapokra helyezni.

Szoftverprogram

 • A szexuális zavarok egészen a gyermekkora nyúlhatnak vissza. Ezért vizsgálni kell a gyermekkori kommunikáció kezdeteit, milyen volt a kapcsolat a szülőkkel, a családban a beszédstílus, az érintett elmondhatta-e véleményét, meghallgatták-e, odafigyeltek-e rá, kialakult-e bizalmi légkör a szülőkkel?
 • Milyen volt a kapcsolat az ellentétes nemű szülővel?
 • Volt-e válás a családban, és ha igen, milyen volt a viszony a mostohaszülővel?
 • Volt-e traumatikus élmény – például a szülők szexuális életének megfigyelése, ami ijesztő lehet egy kisgyermeknek.
 • Milyenek voltak a kapcsolatok az óvodában, iskolában?

Hardverprogram

 • A kedvetlenség oka lehet a nem optimális folyadékfogyasztás is.
 • A kiegyensúlyozott szerelmi élet egyik előfeltétele a megfelelő légzés.
 • Nagyon fontosak a különféle lazítógyakorlatok, például autogén tréning, meditáció, relaxációs fürdő, masszázs.
 • A sportolás lazít, és méregtelenít.
 • A rendszeres szaunázás segíti a szervezet öntisztulását.
Ezt is szeretjük