Komoly veszéllyel járhat ez a nyári szeretkezés
3 súlyos ok, hogy miért ne próbáld ki
Bármennyire is csábít a tó, kétszer is gondoljátok meg a dolgot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyári hétvégi kiruccanások alkalmával, nyaraláskor, vagy ha éppen tó közelében éltek, pároddal felmerülhet bennetek a gondolat, mi lenne, ha a tóban szeretkeznétek. Bár a megszokottól eltérő szexhelyszínt választani előnyös gondolat, a tó nem a legjobb döntés.

Akármilyen romantikus és izgató is a dolog, sajnos amellett, hogy közszeméremsértés vádjával járhat, egészségügyi veszélyeket is rejt magában, ami főleg téged mint nőt érinthet, mivel szex közben könnyen beáramlik némi víz a hüvelybe és akár a húgycsőbe is.

Fertőzésveszély

Az élővizek önmagukat tisztító vizek, ám a természetesség nem azt jelenti, hogy ártalmatlanok, sőt. Mikroszkopikus, szemmel láthatatlan baktériumok, állati maradványok, szövetek úszkálnak benne, amik a hüvelybe kerülve fertőzést okozhatnak. Azt bizonyára már tudod, hogy egy elhanyagolt vagy elhúzódó fertőzés a kellemetlen viszketés és folyás mellett hosszú távú következményekkel is járhat, meddőség is lehet a dolog vége.

A strandok is rejtenek fertőzésveszélyt, így egy ottani huncutkodás sem csak közszeméremsértés miatt kerülendő! A medencék vize klóros, így kedvezőtlenül hathat a hüvelyflórára, ami ha felborul, a hüvely ellenállása a fertőzésekkel szemben csökken. Ezzel együtt a medencékben fürdő tömeg a vízbe bármilyen fertőzést okozó baktériumot bevihet.

Felfázás veszélye

A hüvelybe, illetve húgycsőbe jutó víz nem csak a baktériumok miatt veszélyes. Hidegebb hőmérséklete miatt az érzékeny szervek áthűlhetnek, ezzel védekezőképességük csökken. A húgycsőbe jutó baktériumok így könnyűszerrel hólyaghurutot okozhatnak. Ahogyan a hosszan tartó, csúnya fertőzések, úgy az elhúzódó, antibiotikumos kezelés nélkül hagyott, illetve gyakran visszatérő felfázás is jelenthet gondot később, ha babát szeretnétek.

A védekezés is problémás

Végezetül fennáll a nem kívánt terhesség veszélye is. Ha nem szedsz fogamzásgátlót, mindenféle védekezőeszköz nélkül szexelni sem tóban, sem máshol nem túl biztonságos dolog. Arra ne építkezz, hogy a férfi azt mondja, érzi, mikor kell sort keríteni a megszakításra, miután előváladékában ugyanúgy lehetnek spermiumok, annak távozását pedig aligha veszi észre. Valójában maga a tabletta sem jelent százszázalékos védelmet, igaz, ez szexhelyszíntől függetlenül így van.

Az óvszerhasználat úgyszintén kizárt. Ha már a vízben vagytok, nyilvánvalóan nem tudja a párod felhúzni, ha pedig azzal együtt megy a vízbe, az olyan, mintha rajta sem lenne, hiszen az óvszer alá jutó víz miatt az általa nyújtott védelemre nem lehet számítani. A védekezés, ha tóban szeretkeznétek, szintén problémát jelent tehát - még egy ok, hogy miért jobb elfelejteni.

Ezt is szeretjük