Mit neveznek jó pasinak a férfiak és a nők? Elképesztő a különbség
A férfiak és a nők egészen másként vélekednek a tökéletes férfikülsőről. Íme, a beszédes képek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevés olyan embert hord a hátán a Föld, aki ne lenne kíváncsi, hogy milyen is az ideális nő és az ideális férfi. A választ ugyanakkor nem könnyű megadni, hacsak nem - ki hinné - egy brit kutatás segítségével.

Jelen esetben az ideális férfi külső adottságaira sikerült fényt deríteni. A kutatást egy angol férfiruhagyártó cég végeztette, eredményeik szerint pedig a férfiak és a nők elképzelése arról, milyen egy jó pasi, teljesen eltérő.

Milyen az ideális férfi?

A kutatásban megkérdezett férfiak 62%-a azt feltételezte, hogy a nők számára egy Justin Bieber hajával, Gerard Butler arcával, David Gandy törzsével, Hugh Jackman karjaival és Christiano Ronaldo lábaival rendelkező férfi a tökéletes. Az ezekből a részekből összerakott ideális férfi képét a bal oldalon láthatod a fenti képen.

Ellentétben a férfiak elképzelésével a nők sokkal inkább hajlanak a természetesebb, hétköznapibb férfitestre, kockahas és egyebek nélkül. A megkérdezett nők 72%-a szerint a tökéletes férfi Harry herceg hajából, James Corden arcából, Paddy McGuiness karjaiból, Ben Cohen törzséből és Jonathan Rosso lábaiból áll. Az összemontírozott férfi képét a jobb oldalon látod.

Különös összefüggés

A különbség különös, ám valami hasonló állhat fenn a férfiak önképét illetően, mint a nők esetében. A reklámok, a magazinok retusált képei a közönség felé folyamatosan azt az üzenetet továbbítják, hogy a tökéletes test, a modellkülső a cél, amit minden embernek el kellene tudni érnie, és aki nem tudja, az ne is legyen elégedett magával. Nők millióinak van ettől testképzavara, ez juttat el sokakat a bulimiáig, és emiatt szenvednek gátlások tömkelegétől. Pedig, és ezt fontos megjegyezni, a férfiaknak alapvetően tetszenek a kerekded idomok, és bizony nem a narancsbőrön akad meg a szemük, ha meztelenül látják párjukat.

A fenti kép azonban jól rámutat, hogy nemcsak a nőkben, de a férfiakban is elég irreális elképzelés szerepel az ideális férfitestet illetően. Talán esetükben is éppen a média hatására? Hiszen feléjük is özönlenek a borotva- és dezodorreklámokból a szálkás, izmos férfitestek, ezzel náluk is magasra téve a mércét, mi számít szexinek, még akkor is, ha - mint a fentiekből kiderült - a nőknek nem feltétlenül ez kell.

Mi a tanulság?

Akárhogy is, a dolog tanulságos: sokan nem érzik jól magukat a bőrükben, és ezen, mint a fenti kép is mutatja, lehetne változtatni. Ha a nők és a férfiak is hinnének egymás szemének, és - megpróbálva kizárni a rájuk nehezedő nyomást, ami a reklámok, a címlapok felől érkezik - belátnák, hogy a természetességnél nincs szebb, sokan és sokkal boldogabb életet élhetnének, mint amilyenben a műtestek látványának tengerében fuldokolva részük van.

Kép forrása: www.hellogiggles.com/perfect-man-study

Ezt is szeretjük