3 lelki ok, amiért egy nő szeretőt tart
Nem csak balesetből keveredhet egy nő szeretői viszonyba: nézz szembe az okkal, amiért a különös kapcsolatba menekülsz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy nő komoly kapcsolatok helyett inkább az alkalmi szerelmeket részesíti előnyben, azt a férfiak rögtön könnyűvérűnek bélyegzik, és elítélő szemekkel méregetik. Pedig a saját köreikben már nem ilyen élesen ítélkeznek: ha ugyanis egy pasi tart szeretőt, azt sokszor egyenesen férfiassága jelképének tartják.

Bár a szeretői viszony nem a párkapcsolat ideális formája, még nem bűn. Sokan ugyanis nem a meglévő párkapcsolatuk mellett tartanak szeretőt, hanem az alkalmi viszonyok teszik ki az egész magánéletüket. De mi visz rá egy nőt arra, hogy a megbízható pasas, az otthon melege és az intim kapcsolat helyett mindig csak rövidtávra tervezzen? Olykor komoly lelki okok állhatnak annak hátterében, hogy valaki menekül a kötődéstől, és a felelősségmentes szexuális kalandokat keresi. Tudd meg, melyek ezek!

Rossz gyerekkori élmények

A gyerekkor meghatározó időszak az ember életében. Lehet, hogy valaki, bár nem egy született bombanő, épp azért sikeres a munkájában és a pasik terén is, mert a szüleitől kicsi korában minden támogatást megkapott, így töretlen önbizalommal vág neki az élet kihívásainak. Ha azonban egy nő nem a legkellemesebb élményeket őrzi, különösen az édesapjával kapcsolatban, az a szerelmi életére nézve is romboló lehet.

Amennyiben gyerekként azt láttad, hogy anyukád egyedül nevel téged, miközben apai támogatást még a távolból sem kapsz, nem csoda, ha felnőttként sem bízol meg könnyen a férfiakban. Ennek hiányában pedig nehéz biztos kapcsolatot kialakítani, ugyanakkor könnyű abba a hibába esni, hogy csak a szexuális gyönyör kedvéért több partnert is kipróbálj.

Hasonló helyzetben lehet, hogy az okot mindig a férfiakban keresed, és úgy érzed, csak téged találnak meg a komolytalan pasik, és azok, akikkel az ágyon kívül nincs értelme próbálkozni, hiszen nem vesznek nőszámba, nem megértőek, netán durvák. Nem árt azonban, ha elgondolkozol azon, te vajon mersz-e bízni a férfiakban, és, ha nem, az miért lehet. Amennyiben lelki sebeid miatt képtelen vagy felengedni, kérd ki szakember véleményét, könnyen lehet ugyanis, hogy egy pszichológus néhány beszélgetés során megadja a választ a kérdésedre, hogy miért vagy mindig csak szerető.

Sebek egy régi partnertől

Mindenkit érnek csalódások, ám az emberek többsége hosszabb- rövidebb szomorkodás után túlteszi magát a dolgokon, és újra hajlandó belevágni a párkeresés kalandjaiba. Akad azonban, akit nagyon megvisel a szakítás, magába zuhan, és amikor végre hajlandó ismét az emberek közé menni, akkor többé semmi jót nem remél a férfiaktól.

Ha egy régi csalódás miatt az összes férfit hibásnak tartod, és azzal akarsz bosszút állni, hogy többé nem engedsz magadhoz közel senkit, legfeljebb csak az ágyadban, az nem megoldás. Azzal, hogy csak szeretőt tartasz, megvédheted magad a szerelmi kudarcoktól, de sajnos az együttléttel járó jó dolgokról is le kell mondanod.

Ha csúnyán megcsaltak, nem az a megoldás, hogy ezek után csak a testedet adod a férfiaknak, és csak szexet vársz tőlük, kötöttségek nélkül: szembe kell nézned a rossz élményekkel, hogy teljesen begyógyíthasd a lelki sebeket. Lehet, hogy erre egyedül képtelen vagy, de szakember segítségével megtanulhatod a helyén kezelni a dolgokat. Ha egy régi partnered bántalmazott, megcsalt, netán utólag döbbentél rá, hogy párhuzamos kapcsolatot folytatott, kár lenne miatta megtagadnod magadtól a lehetőségét annak, hogy a jövőben valakivel tartós kapcsolatot alakíts ki.

Félelem az elköteleződéstől

Bár általában a férfiak részéről szokás említeni a félelmet az elköteleződéstől, manapság ez már nemtől független lelki probléma. Nem csak akkor lehet csábító a szeretői viszony, ha egy nő sokat dolgozik, és úgymond nem is lenne ideje egy normális párkapcsolatra. Sőt, az időhiány csak a rossz kifogás, hiszen a dolgok hátterében általában komolyabb lelki okok állnak.

Ha úgy érzed, hogy nem fér bele az életedbe a párkapcsolattal járó felelősség, és csak alkalmanként egy kis szexre futja, valószínűleg attól tartasz, hogy képtelen lennél megfelelni az elvárásoknak, melyeket partnered a hálószobán kívül veled szemben támasztana.

Emellé társulhat még az is, hogy a kapcsolatot a szabadságod és egyéniséged feladásaként éled meg, ezért inkább csak addig maradsz egy férfi mellett, amíg nem érkezik el az a pillanat, hogy szóba kerülne az összeköltözés. Ugyanakkor, ha együttléteitek alkalmi helyett rendszeressé válnának, már egymás gyönyöréért is felelősséggel tartoznátok, és tenned kellene azért, hogy hosszútávon is kielégítsd partnered.

Bár az alkalmi kapcsolatokban nem kell elszámolnod sem a külön töltött idővel, sem a szexuális problémákkal nem kell foglalkoznod, azt a biztonságot sem kaphatod meg, amit egy állandó partner képes nyújtani. Az együttlét ugyanis nemcsak lemondásból jár, de a biztos partner a problémáidból is kivenné a részét.

Ezt is szeretjük