18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 vitatott dolog a párkapcsolatban, amihez jogod van

Nem szereti, ha te fizetsz, de a mosogatást szívesen rád hagyná? Állj ki magadért a kényes helyzetekben!

Reggeltől estig dolgozol, akár a partnered, hasonlóan keresel, talán még többet is, otthon mégis csak a barátnője vagy? Nőként a párkapcsolatodban ugyanúgy jogod van bizonyos dolgokhoz, mint a mindennapi életben vagy a munkahelyeden.

Sokszor azonban legalább annyira nehéz lehet párodat meggyőzni az igazadról, mint a főnököddel szemben érvényesíteni az akaratodat, dacára annak, hogy a magánéletben jóval szexibb eszközöket is bevethetsz a higgadt érvelés mellett.

Hiába tehát a laptoptáska mellé ejtett csipkés bugyi, sok pasi nem annyira rugalmas, hogy mosolyogva beletörődjön az újfajta elvárásokba. Tudd meg, mi az, amihez jogod van a párkapcsolatban, de a pasi a férfiasságán ejtett csorbaként élheti meg!

Ki fizet az étteremben?

Sok férfi hiúsági kérdést csinál abból, hogy ő fizessen. Amennyiben azonban korábban mindig magadról gondoskodtál, és ragaszkodsz hozzá, hogy csak azért, mert együtt vagytok, ne kelljen teljes mértékben alárendelned magad partnerednek, időnként nyugodtan előveheted a tárcádat te is. Ne ints végleg búcsút az önállóságodnak csak azért, hogy a pasi önérzete sértetlen lehessen: ha a partnered meghívott, mondd meg neki, hogy legközelebb te szeretnéd állni az estét.

Jogod van hozzá, hogy magadról gondoskodj, és nem csak akkor, amikor a havi számlák landolnak a postaládában, de a különlegesebb alkalmakkor is. Amennyiben azonban te is szeretnéd kivenni a részed a vacsorákból, lehetőség szerint ne úgy intézd, hogy hangosan elkezded szétosztani a tételeket, hogy melyik kié, majd a rád eső részösszeget leteszed az asztalra. Amellett, hogy a párodnak is rosszul esik, ez már valóban illetlenség.

Ha nem hív meg
Annak ellenére, hogy mindketten dolgoztok, nem kell hagynod azt sem, hogy párod minden alkalommal matematikai precizitással számolja ki, mennyi a te részed a végösszegből. A barátnője vagy, és nem a munkatársa: annyi férfiúi lovagiasságot igazán elvárhatsz, hogy legalább hazáig várjon az elszámolással, és ne ott a helyszínen kelljen kifizetned neki a részedet. Hasonló helyzetben add a tudtára, hogy a párkapcsolatban igazán osztozhatnátok legalább annyira a családi kasszán, hogy egyszer az egyikőtök fizet, máskor pedig a másik, anélkül, hogy kicentiznétek az összeget.

Otthoni munkamegosztás

Ha ugyanolyan elfoglalt vagy, mint a pasi, nem csoda, ha este, miután az irodából hazaesel, nem sok kedved van elkezdeni egy második műszakot. A mosáshoz, a mosogatáshoz és a takarításhoz bátran kérhetsz tőle segítséget, akkor is, ha magától nem jut eszébe az esti focimeccs helyett ruhákat válogatni. Meglehet, akad néhány férfi, aki úgy gondolja, a lakás rendben tartása női munka, a porszívó azért nem ejt akkora csorbát a férfiúi büszkeségén, hogy el kellene fogadnod távoltartási kérelmét.

Ha a tudtára adod, hogy amennyiben nem kell a munka után még órákig az otthoni teendőkkel foglalkoznod, neked is több kedved lesz a mosogatásnál sokkal élvezetesebb tevékenységekhez a hálószobában, valószínűleg ő is szívesebben segít. Tartsd azonban azt is szem előtt, hogy, bár jogos elvárás a részedről, hogy ne kelljen otthon egyedül robotolnod, nem mindegy, hogyan kérsz segítséget.

Amennyiben ugyanis szemrehányó vitát kerekítesz a mosogatásból, melynek során párod fejéhez vágod, hogy a múltkor sem volt képes felemelni a szivacsot, nem csoda, ha most sem akaródzik neki. Ha igazságos munkamegosztást szeretnél, a legjobb, ha egy nyugodt beszélgetés keretei között egyeztek meg, hogyan lehetne a közös életeteket együttes erővel rendben tartani: ne várj arra, hogy szó nélkül találja ki partnered, mire vágysz.

Jó szex

A párkapcsolatokban az egyik leggyakoribb konfliktusforrás a nemi élet. Bár gyakrabban esik szó arról, mi az, amit a pasik elvárnak az ágyban, neked is jogod van a gyönyörteli, élvezetes szexhez, illetve ahhoz, hogy párod kielégítse vágyaidat. Mind közül ezt a helyzetet kell a legóvatosabban kezelned, ha ugyanis nem megfelelően veted fel ezeket a problémákat, igen mély sebeket ejthetsz a pasi lelkén. Ha nem vagy elégedett az együttléteitek sűrűségével, illetve azzal, amit párod nyújt az ágyban, mindenképpen add a tudtára, hogy változtatni kellene a helyzeten.

Mire vágyik a férfi a párkapcsolatban?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Amennyiben nem a szex mennyiségével, hanem a minőségével van gondod, fontos, hogy ne azt mondd a pasinak, hogy rossz az ágyban, hanem adj neki tanácsokat, hogyan lehetne észveszejtő szerető. Nem kell a problémát csak azért elhallgatnod, mert nem akarod megbántani, hiszen ezzel nem szünteted meg a bajt: mondd el párodnak, mi az, amit hiányolsz az együttléteitekből, akár az előjáték vagy az aktus során.

Bár a pasik előszeretettel mesélnek legendákat szexuális vágyaikról, előfordulhat, hogy párod kevesebbel is beéri, mint te. Ebben az esetben a legjobb eszköz, amivel elérheted a célodat, anélkül, hogy csorbát ejtenél párod hiúságán, éppen a nőiességed. Próbáld meg elcsábítani, és add a tudtára, milyen alternatív módszerekkel szerezhet neked örömet: ha látja, mennyire élvezed a dolgot, talán ő maga is kedvet kap hozzá menet közben. Annyi azonban biztos, hogy nem panaszkodik majd.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük