18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Ilyen volt a szex az ókori Indiában - Az asszonyok félreléphettek, ha férjük nem elégítette ki őket
Az ókori indiaiak szexualitását a nyíltság jellemezte, és a női gyönyört is igen fontosnak tartották.

india szex cover

Az indiaiak szexualitását illetően valószínűleg sokaknak azonnal a Káma-szútra jut eszébe, azonban nem csak emiatt érdemes beszélni az intim szokásaikról. Kultúrájukban ugyanis fontos szerepet kapott az erotika, és már az ókorban nagyon különbözött a felfogásuk más korabeli társadalmakétól.

Meglehetősen nyíltan beszéltek a szexről, igazi úttörők voltak ezen a területen, és a szexuális nevelést, oktatást is rendkívül fontosnak tartották. Más kultúrákkal ellentétben ráadásul náluk a nők gyönyöre is ugyanúgy számított, mint a férfiaké.

Ilyen volt a szex az ókori Indiában

A szexuális nevelés úttörői

Valószínűleg India volt az első a világon, ahol oktatták a szexet, erről árulkodnak a fennmaradt írások, többek közt a Káma-szútra vagy az Anangaranga. A tanítást nem úgy kell elképzelni, hogy összegyűltek, és előadásokat tartottak a fiataloknak, hanem inkább úgy, hogy a szerzők, az uralkodók vagy a vezetők foglalták össze papíron a tudásukat, tanításaikat, ezeket pedig mindenki által hozzáférhetővé tették. 

Nem a betegségekről vagy a biztonságos szexről szóltak a tanítások, hanem inkább a holisztikus szemléletről, a filozófiáról, az érintésekről, az érzékiség működéséről, az együttlétek alapjairól. A pózokat, az örömszerzés különböző módjait illusztrációkról is elsajátíthatták.

A nők is félreléphettek

A fennmaradt írások nagy hangsúlyt fektetnek a női gyönyörre, és egyértelmű utalások vannak bennük arra, hogy ha a férfi nem tudja kielégíteni párját, akkor az asszonyt egyenesen bátorították, hogy a kapcsolaton kívül keresse az élvezetet. Arra is felhívták a férfiak figyelmét, hogy fontos a nők felizgatása, és az is, hogy az aktus során partnere elégüljön ki először, ne ő.

A cikk az ajánló után folytatódik

A tantra gyakorlása

A tantra vallásfilozófia meditációs és szexuális gyakorlatokkal, rituálékkal is foglalkozik, ezeket már az ókorban művelték. Gyakorlása komoly koncentrációt igényelt, célja pedig nemcsak a gyönyör volt, hanem az is, hogy felébressze a szunnyadó ént, a magasabb tudatosságot és az isteni lényeket az emberekben. A szenvedély és a szellem ötvözésével tanította a szerelem művészetét. A szexet szentségnek, a két fél közti energiacserének tekintette, a tantrikus felfogás szerint a szeretkezéssel, a meghatározott pozíciókkal energiákat szabadítanak fel a partnerek, melyek hozzásegítik őket lényük megtisztításához, táplálásához.   

Titkos orgiák

Jellemzőek voltak náluk az éjszakai orgiák is, amikor egyenlő számú nő és férfi gyűlt össze titokban egy megadott helyen kaszttól és kapcsolattól függetlenül. Egy papír köré ültek, majd minden nő levette ruháját, a férfiak pedig akiét megfogták, az volt a szexpartnerük arra az éjszakára. Bármi is történt ezeken az eseményeken, azt nem hozhatták nyilvánosságra. Az egész szokás azonban nem csupán az élvezetekről szólt, hanem egyfajta rituális, spirituális szertartásként is tekintettek rá.

Poligámia és poliandria

A poligámia, azaz a többnejűség bevett gyakorlat volt az ókori Indiában, azonban a poliandriára is akadt jó néhány példa, amely azt jelentette, hogy egy nőnek volt több férje. Utóbbi általában a himalájai völgy elszigetelt, apró falvaiban fordult elő.

A honfoglaló magyarok szexuális élete

A honfoglaló magyarok szabad felfogása a szexuális életüket is áthatotta. Talán van, akinek ez meglepően hangozhat, de a szégyenlősség fogalmát szinte egyáltalán nem ismerték. A 9-10. században az intimitást a természetesség és a ma már túlságosan is erősnek ható nyíltság jellemezte. Dr. Józsa László Szex a középkori Magyarországon című könyvében érdekes részletekre világított rá a honfoglalók szokásaival, nemi életével kapcsolatban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük