18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Ezért veszélyes kimenni a mosdóba szex előtt – Az orvosok óva intenek tőle

A szakértő szerint az egyik legnagyobb tévhit, hogy pisilni kell szeretkezés előtt.

Szex előtt mosdóba menni

Van néhány apróság, amit, bár logikusnak tűnhet, nem szabad csinálni közvetlenül szex után, mert fertőzéseket és kellemetlen tüneteket okozhat. Ilyen többek között a forró zuhany vagy az intim mosakodók és nedves törlőkendők használata. Azonban nemcsak az aktus után vannak tiltólistás dolgok, hanem előtte is: egyvalami legalábbis az orvosok szerint szigorúan tilos.

Sokan ajánlják, hogy az együttlétet megelőzően érdemes még kimenni a mosdóba, de ez egyáltalán nem igaz. A szakértők kifejezetten ellene vannak annak, hogy a nők a szeretkezés előtt pisiljenek, és egyikük azt is elárulta, hogy miért.

Ezért nem ajánlott mosdóba menni szex előtt

David Kaufman New York-i urológus a Yahoo News-nak mondta el, hogy az egyik legnagyobb tévhit a nők körében az, hogy ki kell menni a mosdóba szex előtt. Mert ahelyett, hogy jót tenne, és megelőzné a betegségeket, inkább elősegíti azok kialakulását. Aktus közben a baktériumok felkerülhetnek a húgycsőbe, azonban, ha az telített, kevesebb esélyük van feljutni a kórokozóknak, mint akkor, ha teljesen kiürült. A vizelet ilyenkor gátat képez a baktériumok ellen, de, ha teljesen szabad az út, akkor könnyebben létrejöhetnek a gyulladások.

no mosdoban cover

A nők egyébként is sokkal fogékonyabbak ezekre a problémákra, és vannak olyanok, akik gyakrabban küzdenek húgyúti fertőzésekkel. Ezért fontos odafigyelni erre az apróságra, mert jócskán hozzájárul a megelőzésükhöz. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy akármennyire is sürgető lenne a mosdóba menni, bele kell vágni az aktusba, és végig tartogatni, mert ez sem egészséges. Viszont, ha nem feltétlenül kell, akkor direkt nem szabad kimenni pisilni szex előtt, mert ez nem megelőzi, hanem inkább fokozza a betegségek kialakulásának kockázatát.

Hogyan előzhetőek meg a fertőzések?

Néhány apróság szintén hozzájárul ahhoz, hogy ne alakuljanak ki gyulladások a húgycsőben és a húgyhólyagban. Az egyik legfontosabb, hogy kerülni kell az erősen illatos, parfümös tusfürdőket az intim területen, mert ezek csökkenthetik a védekezőképességét, és károsíthatják a megfelelő pH-értéket. Érdemes inkább semleges, természetes összetevőkből készült termékeket használni, vagy akár intim lemosókat - bár utóbbiakról igen eltér a nőgyógyászok véleménye. És, ami még igen lényeges: a műszálas, szűk tangát kényelmes pamut alsóneműkre kell cserélni, mert így kevesebb az esély arra, hogy a végbélből a hüvelybe vagy a húgycsőhöz juthassanak a baktériumok.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük