18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Egy rejtett, de biztos szerelemébresztő

Vajon az agyad vagy a szíved választja ki azt a férfit, akivel igazán összepasszolsz? Használd tudatosan titkos fegyvered!

Rengeteg időt el lehet tölteni azzal, hogy kigondold, mit vegyél fel az első randira, de még komolyabb fejtörést okozhat, hogy mit és hogyan mondj, illetve milyen mozdulatokat tegyél, hogy garantáltan belopd magad a pasi szívébe. Bár nagyon is fontos, hogy milyen a csomagolás, ha egyszer a test intim helyzetbe kerül, már a biológia kezében vagy. Lehet, hogy percekig agyalsz egy mondaton, hogy vajon mindent elrontasz-e vele, ha kimondod, de valójában akármiről beszélhetsz, ha az illatod megfelelő.

Hol dől el a szerelem?

A feromonok tulajdonképpen az ujjlenyomat szagváltozatai: mindenkinek egyedi, természetes és megváltoztathatatlan illata van. Azokat a vegyi anyagokat, melyeket izgalmi állapotban bocsátasz ki, az is befolyásolja, milyen zsíros a bőröd, és mennyit izzadsz, nem is beszélve az olyan triviális dolgokról, mint az, hogy mit ettél, ittál, és milyen fizikai mozgást végzel.

A szaglóközpontban zajló folyamatok végtermékét az apokrin mirigyek bocsátják ki, melyek a hónaljnál, a nemi szervek környékén, a nyaktőnél, a szájnál és a térdhajlatban találhatóak. Ha belegondolsz, nem véletlen, hogy a nők a csuklójukon, a nyaknál és a mellek között illatosítják be magukat parfümmel: ezek a testtájak kifejezetten erős szexuális vonzerővel bírnak, amire megéri illatos rásegítéssel felhívni a férfi figyelmét.

Hogyan választ az orrod?

Az agyban az illatérzékelő központ ugyanaz a hely, mely a memóriáért is felelős. Az illatuk miatt olyan embereket is vonzónak találhatsz, akiket egyébként messze igyekeznél elkerülni, de a szaglásközpont azonnal reagál azoknak a feromonjaira is, akik tetszenek neked. Az agyba megérkezik a jelzés, és azonnal megkezdődik a feromonkibocsátás: ekkor a kettőtök szaglóközpontja élénk társalgásba kezd, vajon érdemes-e folytatni a közeledést.

Ha az illat nem megfelelő, valószínűleg nem alakul ki vonzalom sem. A szaglóközpontot nem érdekli, hogy ez most évek óta az első igazán minden szempontból kívánatos randi, ha a szagok nem stimmelnek, soha nem lesz az igazi.

Ez a helyzet, amikor azt érzed, hogy a pasi minden téren stimmel, helyes, aranyos, de valahogy nincs meg benne az a plusz. Íme, a megfejtés: az a hiányzó többlet az illata.

Gyakran mondják, hogy a szerelemben az ellentétek vonzzák egymást. Úgy látszik, a feromonok terén is hasonlóképpen van ez, ugyanis a tudományos kutatások arra jutottak, hogy szag alapján olyan partnert választasz, akinek genetikai állománya a leginkább eltér a sajátodtól.

Bár az orrod nem kinézet, frizura és meggyőző szavak alapján választ, hosszútávon feltétlenül megéri ráhagyatkoznod, ugyanis, akinek az illata tetszik, attól a partnertől szinte biztos, hogy egészséges gyermeked születik.

Használd ki a szagokat!

Nem kell azonban tétlenül várnod, hogy átmész-e a szagteszten: valamennyire te is befolyásolhatod az illatod. Öltözködj rétegesen, hogy ne izzadj, ha pedig meleged van, hordj pamutruházatot, ami alatt lélegzik a tested. A szoros, meleg ruhák alatt ugyanis a bőröd nem tud megfelelően szellőzni, ami azt jelenti, hogy a feromonok nem bírnak kiszabadulni, és ellened kezdenek dolgozni.

Ne feledd, hogy a tested különböző időpontokban különböző illatokat áraszt. Számos bizonyíték van arra, hogy a nőknek más szaguk van az ovuláció időszakában, amikor a legtermékenyebbek, mint máskor, és a tudományos kutatások tanúbizonysága szerint a férfiak sokkal vonzóbbnak tartják a gyengébbik nem képviselőit ebben az időszakban.

Feromonok és illatok

Bár a feromonok jóval erősebbek a mesterségesen kialakított illatoknál, vitathatatlan, hogy ezek is nagy szerepet játszanak mindennapi életedben. A különféle aromák szerves részét képezik a kapcsolatnak, hiszen a test természetes illata mellett idővel ezeket is társítod partneredhez.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Az illatok segíthetnek felidézni egy régi emléket, amit nem árt szem előtt tartanod, ha szeretnél végleg behálózni egy pasit! Ha van egy kedvenc parfümöd, amit rendszeresen használsz, párod garantáltan rögtön rád gondol majd, ha valahol hasonló illatot érez.

Igaz ez a szenvedélyes éjszakákra is: ha szeretnél egy kicsit nosztalgiázni, készíts egy meleg fürdőt azzal az illóolajjal megbolondítva, amelyet kapcsolatotok első időszakában gyakran használtatok, és biztos lehetsz benne, hogy emlékezetes lesz az este!

Cikkünk Tracey Cox Szuperflört című könyve alapján készült.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük