18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Hogyan éleszthető fel a szenvedély egy tartós kapcsolatban? Nem a szexi fehérnemű a kulcs

A tartós kapcsolatokban is felébreszthető a szenvedély. Ezek a módszerek segítenek megelőzni a szakítást.

par

Idővel természetes, hogy a kapcsolatok kezdeti fázisában uralkodó rózsaszín köd feloszlik, és ahogy telnek a hónapok, az intenzív szerelem és a szenvedély alábbhagyhat. Minden viszony átmegy hullámvölgyeken, és minden párnak vannak jobb, illetve rosszabb időszakai. De ahhoz, hogy egy kapcsolat hosszú távon is működjön, ezeket a változásokat tudnia kell kezelni a feleknek.

A szenvedély a másik iránti erős érzelmeket, érdeklődést, rajongást és vonzalmat takarja, és egyáltalán nem csak a. Sok kapcsolat bukik el azon, hogy ez elhalványul, vagy teljesen eltűnik, pedig léteznek módszerek, amikkel újra feléleszthető. Bár sokan azt hiszik, a szenvedély kulcsa nem csak a szexben keresendő, és nem fogja megoldani a problémákat egy szexi fehérnemű sem. Az alábbi technikák viszont nagyon hatásosak lehetnek.

Így éleszthető fel a szenvedély a kapcsolatban

Gyakoribb érintések

Sok párra jellemző, hogy egyre kevesebbszer érintik meg a másikat, egyre kevesebbszer ölelkeznek, csókolóznak, vagy fogják meg egymás kezét. Pedig ezek a szokások, akármilyen apróságnak is tűnnek, nagyon hatékony módjai a szenvedély felébresztésének. Érdemes tudatosan odafigyelni arra, hogy mindennap meglegyen egy bizonyos szintű fizikai érintkezés - így nemcsak az intimitás lesz erősebb, hanem a szex is gyakoribbá válhat.

A kommunikáció is fontos

A kommunikáció erejét nem győzik hangsúlyozni a szakértők - nem véletlenül. Ha elmaradnak a beszélgetések, vagy feloldatlanul maradnak a konfliktusok, a pár tagjai elhidegülnek egymástól. Fontos, hogy a felek kibeszéljék a problémákat, a múltbéli sérelmeket, de az is lényeges, hogy megosszák egymással a napi történéseket, az érzelmeiket, a gondolataikat. Ha ez tartósan így történik, közelebb kerülnek egymáshoz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A régi emlékek felidézése

A szenvedély visszahozásának egyik jól bevált módszere az is, ha a felek visszaidézik, újraélik a régi, szenvedélytől túlfűtött pillanatokat. Például felemlegetik a korábbi emlékeket, randevúkat, felidézik azokat az együttléteket, amiket különösen élvezetesnek találtak, és azt is átbeszélik, hogy miért. Bár ez elsőre szokatlanul hangozhat, és vannak párok, akinek nem megy olyan egyszerűen, érdemes megpróbálni, mert ez erősíti az intimitást, és a szexuális életet is jobbá teszi. 

Egy kis flört

A tartós kapcsolatokból egy idő után eltűnik a flörtölés, pedig ennek is fontos szerepe van a szenvedély felébresztésében. Néha csak egy kis kacérság kell ahhoz, hogy a viszony újra izgalmasabbá váljon: ha visszatérnek a randevúk, a csábító pillantások, a szexi üzenetek, és mindkét fél tesz azért, hogy újra magába bolondítsa a párját, az teljesen megváltoztathatja a kapcsolatot.

Kíváncsiság, nyitottság, sebezhetőség a szexben

Természetesen ahhoz, hogy a szenvedély újraéledjen, a szexuális életen is érdemes változtatni. Jó ötlet, ha a pár tagjai nyíltan beszélnek a vágyaikról, érdeklődnek a másik fantáziáiról, elmondják, mi az, amit élveznek, és mi az, amit kevésbé, vagy épp az együttlét közben jelzik a partnerüknek, hogy mit szeretnének. Ez a fajta nyitottság és őszinteség sokat dob a szexuális életen.

Olvass tovább! Ezért lesz szexmentes egy kapcsolat

Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus elárulta, mi a tíz legfőbb ok, amiért szexmentessé válik egy kapcsolat.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük