Azért fut, hogy másoknak segíthessen - Snow Andrea már több mint 60 millió forintot gyűjtött össze a rászorulóknak
Futásaival a rászorulókat támogatja, és most te is csatlakozhatsz hozzá.

snow andrea cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Snow Andrea jótékony futónagykövet, a Csemete Alapítvány alapítóelnöke, a Team Heart mozgalom megálmodója és a jótékonysági futás magyarországi meghonosítója. 

Futásaival az elesetteknek segít: öregeknek, gyerekeknek, árváknak, betegeknek, rászorulóknak, rossz körülmények között élő állatoknak. Hosszú és nehéz úton jutott el idáig, hogy valamiért, valakikért fusson, és ne valami elől.

Azoknak segít, akiknek másoknál kevesebb jutott

Andrea Móron született, majd családjával Bodajkra költözött. Nehéz körülmények között nőtt fel, a gyermekkorát meghatározó szeretethiányt sporttal próbálta kompenzálni, mert amikor futott, boldog volt, és azt érezte, hogy képes lesz saját erejéből változtatni az életén. Atletizálni kezdett, versenyekre járt. De 12 évesen, egy országos versenyen elesett, és abbahagyta a sportolást. Tanulmányai után ingatlanfejlesztőként dolgozott, több mint tíz éven keresztül munkájának szentelte életét.

snow andrea 1

2009-ben azonban ismét elesett, méghozzá a XII. kerületi Gyermekotthon előtt. Ez volt az a sorsfordító pillanat az életében, amikor elhatározta, a rászoruló gyermekeknek fog segíteni.

- Amikor elestem, pontosan tudtam, hogy ki vagyok és hova tartok. Hittem magamban, és tudtam, hogy nincs lehetetlen, csak tenni kell a dolgom. Áprilistól novemberig tartott a felkészülés az első maratonomra, áldozatokkal teli időszak volt, a férjem és gyermekem azonban rengeteget segítettek, és támogattak mindenben - mondta Andrea, az azóta eltelt nyolc év alatt több mint 60 millió forintot gyűjtött össze a szociális gondozásban élő gyerekeknek.

Még ebben az évben ugyanis megalapította a Csemete Alapítványt, aminek legfőbb célja, hogy javítson a hátrányos helyzetű gyerekek életminőségén, előteremtse a számukra szükséges eszközöket, speciális felszereléseket, gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, terápiákat. Magyarországon elsőként bemutatta a jótékony futást, aminek lényege, hogy a megtett kilométerekkel arányosan növekszik a támogatás összege, amelyet valamilyen jótékony célra fordítanak. 2011-ben megjelent első könyve, az Egy ütemre dobban a szív, majd tavaly Több mint futó címmel újabb sikerkönyvet adott ki, ma pedig már nagyjából 20 ezer kilométert, 10 maratont és 48 félmaratont tudhat a háta mögött.

snow andrea 3

Bárki csatlakozhat és segíthet

- Kitartó és hittel megáldott ember vagyok. Hiszem, hogy szép dolgok várnak még rám az utam során. Tudom azt is, hogy minden a képzelőerőnkön, az akaratunkon és azon múlik, van-e bennünk hit. Amit hittel végzünk, az sikerül. Mert hinni abban kell, ami nincs, azért, hogy legyen! Magamért és másokért is futok - mert tudom, hogy futni jótékony célokért érdemes igazán - mondta Andrea, aki számára az is fontos, hogy másokat ösztönözzön a segítségnyújtásra, ezért elindította a Team Heart mozgalmat. Ennek tagjai itthon és külföldön jótékonysági futásokon, triatlonversenyeken vesznek részt. Minden sporttevékenységgel, minden megtett kilométerrel a Csemete Alapítvány számára gyűjtenek adományokat, a mozgalomhoz pedig bárki csatlakozhat, aki regisztrál az interneten.

snow andrea 2

Például Nagy László, a magyar férfi kézilabda-válogatott volt csapatkapitánya is így tett, és most, 2017. április 30-án a Nagyatád Maraton keretében bárki csatlakozhat a Team Heart csoporthoz. Az összegyűjtött adományokból az alapítvány többek között műszereket, hidroterápiás- és kisállat-terápiás foglalkozásokat finanszíroz szociális gondozásban élő, halmozottan sérült gyermekek számára, akik szintén részt vesznek az eseményen.

Ha te is szeretnél regisztrálni, kattints ide, és ne felejtsd el feltüntetni a Csemete Alapítvány nevét, hogy a szervezők átutalhassák a nevezési díjat adományként!

Ezt is szeretjük