A 4 legrosszabb szakítós mondat a pasi szájából
Ha flörtölni vagy udvarolni kell, a pasi kristálytisztán és érthetően tud fogalmazni. Szakításnál már annál kevésbé. Tudd meg, miért!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A férfi korántsem olyan határozott és erős jellem, mint ahogy azt a legtöbb nő gondolná. A randevún szó nélkül faképnél hagyott hölgyek, a derült égből kidobott szerelmes nők erről tudnának vallani, de minden bizonnyal te is kerültél már olyan helyzetbe, hogy egy különösen átlátszó pasikifogástól kinyílt a bicska a zsebedben. Mégis miért nem képesek felvállalni a nemet, és elmondani, miért? Ez örök rejtély marad, de a bosszantó mondatok valódi tartalmát most megismerheted!

Nem veled van a baj

Ismerősen hangzik? Ha már nem egyszer volt szerencséd ehhez a mondathoz, valószínűleg már te is rájöttél, hogy bizony a szavak mögött az rejlik, hogy nagyon is veled van a baj. Hogy mégis miért használja a pasi ezt a mondatot kibúvónak? Valószínűleg pont azért, amiért hasonló helyzetben te is ebbe kapaszkodnál: mert mélyen legbelül tudja, hogy a kapcsolat nem fog hosszútávon működni, és ez a legkönnyebb, a legkevésbé fájdalmas út kifelé. És megbántani sem akar.

Ez a mondat a mentőöv, a kifogás, ami mindig kéznél van, ha a pasi gyorsan, viták nélkül szeretne egy kellemetlen helyzetből szabadulni. Nem akar lehetőséget adni arra, hogy elemezd a kapcsolatot, hogy mi nem működik, és hogyan lehetne rendbe hozni anélkül, hogy arcul csapottnak és megalázottnak érezd magad. Ez a valódi oka annak, hogy ez mondat jó szolgálatot tesz szakítás idején, mert a pasi úgy gondolja, hogy ezzel gyorsan véget vethet a kapcsolatnak anélkül, hogy bárki vergődne, vagy a földön fetrengene. Az én, és nem te mondat jelentése tehát nyilvánvaló: hazugság. Ha közös jövőt tervezne veled, vagy igazán megpendítetted volna lelke húrjait, akkor nem számítana, hogy mi a helyzet a volt barátnőivel, a munkájával vagy bármi mással. Félretenné az összes kifogást, és mindent megtenne azért, hogy együtt lehessetek.

Nem állok készen most egy kapcsolatra

A pasi azt gondolja, hogy kedves vagy, okos és vonzó, de talán mégsem lennétek a legösszeillőbb pár. Ez tehát azt jelenti, hogy nem érdemes azért fáradnod, hogy bármilyen módszerrel megtartsd, hiszen éppen attól fél, hogy leláncolod.

A nők, akik nagyon meg akarnak fogni egy férfit, többnyire nem veszik észre, mennyire kiábrándító tud ez lenni. Azt sugallja ugyanis ez a viselkedés, hogy te akarod irányítani az első lépéseket, a pasi számára pedig ez azt jelenti, hogy később is így lenne, amennyiben elkötelezné magát melletted. A nyomás, hogy jó apa, férj, partner és házi ezermester legyen, kissé frusztráló.

Nem arról van szó, hogy nem szívesen csinálja ezeket, de nem teszi örömmel úgy, hogy közben minden egyes rezdülését figyeled. Persze az is állhat emögött a gyenge kifogás mögött, hogy már nem szeret téged annyira, csak nem akarja ezt egyenesen kimondani.

Tisztába kell tennem a dolgaimat

Az aktahalmok, az idő hiánya és az elfoglaltságok mögött természetesen teljesen más rejlik. Valójában a férfiak soha nem akarnak rosszfiúk lenni, még, ha azok is, ezért vannak bajban, amikor olyasmit kell mondaniuk, ami tisztán és világosan szakítást jelent. Egyetlen pasi sem akar szemétnek, csalónak és tipikus érzéketlen férfinak látszani, aki éppen kalapáccsal tiporja szét a kapcsolatot, ezért többnyire az egyszerűbb megoldást választják: ködösítenek, és óvatosan meghátrálnak.

Az időkérés ugyanis a papírforma szerint, hivatalosan még nem jelent szakítást, azonban ez csak arra jó, hogy a fickó emelt fővel távozhasson a kellemetlenné-kényelmetlenné váló kapcsolatból, miközben megmarad örök jófiúnak a szemedben. Arra persze nem gondol ebben a pillanatban, hogy két hét múlva, amikor rájössz, hogy a dolgok rendbetétele a világ végezetéig fog zajlani, dühösen zárod be a minden férfi szemét feliratú skatulyába őt is.

Te túl jó vagy, de még nem vagyok túl az előzőn

Az ex, az régen volt, az elmúlt és lezárult. Mégis, számtalan nő kerül olyan helyzetbe élete során, hogy a pasi, akivel már a közös gyerekek nevét is megálmodta, egyszer csak meghátrál egy múltbéli nőre hivatkozva. Aki természetesen egy álnok fúria volt, akivel szemben az éppen elhagyni kívánt hölgy egy ártatlan, jóságos angyal, aki olyannyira megértő és kedves, hogy éppen ezért inkább nem kell.

Az igazság azonban az, hogy még, ha ördögi, rafinált csábítóvá válnál, se tudnád jobb belátásra téríteni az exről siránkozó pasast, mert egyszerűen nem szerelmes beléd. Nem csapott be az a bizonyos villám, nem támadtak fel az érzelmek, de ezt sokkal kellemetlenebb lenne kimondani, mint az egészet egy aljas nőszemélyre kenni. Fájdalom, de a túl jó vagy hozzám valójában azt jelenti a férfiszótár szerint, hogy nem vagy elég jó.

Cikkünk a Pasik, szerelem & szex című könyv alapján készült.

Ezt is szeretjük