Amit tilos nászajándékba venni az esküvőszervezők szerint - Sosem örül nekik az ifjú pár
Az esküvőszervezők óva intenek ezektől az ötletektől. Ezért ne add őket sose nászajándékként.

naszajandek
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az ember meghívást kap egy esküvőre, az első néhány gondolata között biztosan szerepel az is, hogy mégis, mit vegyen nászajándékba a párnak. Nem könnyű olyan meglepetéssel készülni, amire valóban szükségük van a szerelmeseknek, vagy, aminek igazán örülnek. 

Van néhány sablonos ötlet, melyet sokan bevetnek, ám ezek egy része biztosan csalódást okoz majd. Sőt, még azt is kínos helyzetbe sodorhatják, aki adja őket: lerí ugyanis róluk, hogy az illető nem akart foglalkozni a keresgéléssel, és nem is számított a választáskor az, hogy örömöt szerezzen a vőlegénynek és a menyasszonynak. Az esküvőszervezőknek rengeteg tapasztalatuk van már a témában, és számos hasonló helyzettel találkoztak. Ezért elmondták, mik azok a nászajándékok, amiket tilos venni, és azt is, hogy miért: ezektől óva intenek a szakértők.

Babaváró csomagok

A házasságot sokan rögtön a családalapítással társítják, és úgy gondolják, ha megvolt a nagy nap, nemsokára jön a baba is. Ezért is van az, hogy számos vendég babaváró csomagokkal, könyvekkel, tárgyakkal lepi meg a párt a ceremónia után. Ez azonban borzasztóan rossz ötlet. Olga Reznikova esküvőszervező szerint egyáltalán nem biztos, hogy a házasulandó felek akarnak gyereket, az pedig főleg nem, hogy minél hamarabb. Így igen kínos helyzetet teremthetnek a hasonló ajándékok, sőt, mivel ezek elvárásokat közvetítenek, még nyomást is tehetnek a szerelmesekre. A babás képkeretek helyett szerinte egy, az esküvőjük napjával ellátott dekor sokkal jobb ötlet.

Bármi, ami monogramos

A pár nevének kezdőbetűivel ellátott apróságok személyes, kedves ötletnek tűnhetnek, de Lindsay Jani esküvőszervező szerint igen kockázatosak is. Egyrészt ugyanis sokan nem szeretik azt, ha egy tárgyba gravírozás kerül, másrészt pedig, ha mégsem nyeri el a tetszésüket az ajándék, így biztosan nem tudnak sehogy sem továbbadni rajta. Ráadásul ma már annyira megszokottnak számít ez az ötlet, hogy egyáltalán nem hat kreatívnak vagy egyedinek. A szakértő szerint sokkal jobb jegyeket, élménykuponokat vagy bármilyen más belépőket adni - legalábbis akkor, ha a meghívott ismeri a pár érdeklődési köreit, hobbijait.

Intim meglepetések

Katherine Frost esküvőszervező szerint egyre népszerűbbek a bevállalósabb, merészebb vendégek körében az intim, szexi ajándékok, mint például a szexuális kiegészítők, játékok, valamint a jelmezek. Ezek viszont sokszor inkább közönségesnek hatnak, és kellemetlen helyzetbe hozzák mind a szerelmeseket, mind azt, aki adta őket. Nem beszélve arról, hogy nagy az esély arra, hogy sosem kerülnek majd használatba. Érdemes ezért kerülni minden olyan ötletet, ami a szexualitással kapcsolatos, akármilyen jópofának tűnik is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kockázatos műremekek

Egy értékes festmény vagy egy műtárgy nemcsak jó befektetés lehet, hanem tökéletes kiegészítője is a lakásnak. A baj viszont az velük, hogy könnyen mellényúlhat az ember, ha nem ismeri a házasulandó pár ízlését. Lynne Goldberg esküvőszervező szerint, ha csak nem külön kérték a szerelmesek, nem érdemes ilyet adni, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy művészetkedvelők, az pedig főleg nem, hogy ugyanaz tetszik nekik, ami a meghívottnak. Ha valami igazán jót akarsz adni a hozzád közel állóknak, akkor gondold át, mit szeretnek nagyon, és válasz belőle olyat, amire ők alapból nem költenének. Például, ha kedvelik a jó borokat, lepd meg őket egy drágább, különlegesebb üveggel, vagy, ha gyűjtenek valamit, akkor az addigi készletükhöz adj egy értékes, ritka kincset.

Edényszett és késkészlet

A legnépszerűbb nászajándékok közé tartoznak a konyhai kiegészítők, ám ezek több szempontból sem ajánlottak. Caitlyn Gilfoil elárulta, hogy egyes babonák szerint a kések balszerencsét hoznak az ifjú párnak, ráadásul annyira hagyományos és sablonos ötletek, hogy lassan már kínosnak számítanak. Ráadásul, előfordulhat, hogy a pár konyhája már teljesen felszerelt, és sem helyük nincs az új kiegészítőknek, sem szükségük nincs rájuk. 

Jó ötlet a lottószelvény?

Egyre elterjedtebb az is, hogy a vendégek lottószelvényekkel állítanak be a lagzira. Ezzel egyrészt azt üzenik, hogy megnyerték egymással a főnyereményt, másrészt pedig esélyt adnak nekik arra, hogy a szerencse rájuk kacsintson, és milliókkal növelhessék a kasszájukat. De Katherine Frost szerint ez azt üzeni, hogy az illetőnek esze ágában sem volt gondolkodni azon, hogy mit is adjon, ez pedig nem vet rá túl jó fényt.  

A szakértők szerint tehát a fentieket nem érdemes adni, mert a legtöbben nem örülnek nekik. Csakis akkor számítanak jó ajándéknak, ha a pár külön kéri őket. Érdemes inkább kérdezősködni a szerelmesek szüleinél, közeli barátainál, sőt, őket sem ciki megkérdezni. Mivel rengeteg mindent kapnak ilyenkor, nem az a lényeg, hogy meglepetés legyen, hanem az, hogy valóban örömet okozzon nekik a csomag. Ha pedig listát írtak arról, hogy mit szeretnének - ez is egyre elterjedtebb szokás -, akkor mindenképpen az ott felsoroltak közül kell választani, nem javasolt különleges, egyedi ötleteket bevetni helyettük. 

Esküvői csokrok helyett

Becky és John javában tervezték életük nagy napját, amikor figyelmesek lettek egy állatvédő egyesület Facebook-hirdetésére. És ez az aprócska pillanat elég volt ahhoz, hogy gyökeres változásokat indítson el a fiatal pár életében.

Ezt is szeretjük