Az egyperces rejtvény, amit a pszichopaták tudnak csak megfejteni - A tiktoker videóját 7 millióan látták

A nárcisztikus személyiségzavarral diagnosztizált tiktoker szerint a rövid feladványra leginkább csak a pszichopaták számára egyértelmű a helyes válasz.

pszichopata

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jacob Skidmore „The Nameless Narcissist” néven van jelen a TikTokon. A férfit nárcisztikus személyiségzavarral diagnosztizálták, posztjai pedig nagyrészt erről is szólnak. Elmondja, milyen az élet nárcisztikusként, hogyan áll hozzá bizonyos helyzetekhez, hogyan befolyásolja ez az emberi kapcsolatait, és magáról a személyiségzavarról is sok érdekességet megoszt.

Egyik bejegyzésében egy érdekes és szokatlan tesztet tett közzé: azt állítja, hogy aki tudja a helyes választ a feladványra, az nagy eséllyel küzd valamilyen személyiségzavarral, és leginkább a pszichopaták azok, akik meg tudják fejteni az egyperces rejtvényt. A felvételt már több mint 7,7 millióan látták.

A rejtvény, amit a pszichopaták tudnak megfejteni

Jacob Skidmore szerint, ha valaki jól felel a kérdésre, az annak a jele lehet, hogy pszichopata személyiségzavarban szenved. Persze hozzátette, hogy nincs olyan kutatás, ami ezt igazolná, ezért nem szabad pánikba esni, ha valaki eltalálná a megfejtést. Elárulta azt is, hogy családi körében csak ő és lánytestvére - akit antiszociális személyiségzavarral diagnosztizáltak - tudták megfejteni a rejtvényt. A feladványt meghallgathatod az alábbi videóban, de lentebb magyarul is összefoglaljuk.

@thenamelessnarcissist This feels like astrology for mental illness #psychopath #sociopath #narctok #mentalhealth #mentalhealthmatters #narcissisticabuse #gaslighting #narcissist #personalitytest ♬ original sound - The Nameless Narcissist

Egy nő elmegy az anyja temetésére, ahol találkozik egy férfival, akivel addig még soha, akivel azonnal nagyon jól kijönnek, és akiről azt gondolja: úristen, ő lehet a lelki társam. De a temetést követően rájön, hogy elfelejtette a nevét és a számát is, fogalma sincs, ki ez a férfi, és senki más sem tudja, akit megkérdez. Nagyon szomorú és zaklatott amiatt, hogy többé nem fogja látni őt. A következő héten a nő megöli a nővérét. A kérdés: miért tette?

A helyes válasz szerint azért végzett a testvérével, mert az anyja és testvére közti rokoni kapcsolat miatt nagy a valószínűsége annak, hogy a férfi a nővére temetésén is megjelenik majd, és újra találkozhatnak. Bevallotta, ő - mint diagnosztizált nárcisztikus - nagyjából két másodperc alatt rávágta a helyes megoldást, és egyértelmű, logikus volt számára az elég megdöbbentő magyarázat. Hozzátette, szerinte ez inkább machiavellista személyiségre utal. Ők azok, akik eszközként használnak fel másokat saját céljaik elérésének érdekében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A feladvány természetesen inkább csak érdekességként szolgál, és nem állítható fel vele semmiféle diagnózis. Erre ugyanis csakis szakember képes és jogosult hosszú vizsgálatokat követően.

Így viselkednek a pszichopata nők

A pszichopata nők viselkedése sok szempontból eltér a férfiakétól. Ezek alapján ismerheted fel őket.

Ezt is szeretjük