Milyen nőkre figyelnek fel a férfiak? Kiderül egy kutatásból
Kutatók kiderítették, hogy milyen nőkre figyelnek fel a pasik. A tánctudás és a kinézet fontos.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A sztereotípiák szerint szórakozóhelyen csak a könnyűvérű nők, illetve a szexre éhes pasik ismerkednek, egy túlfűtött éjszaka reményében.

Angol kutatók ennek tükrében vizsgálták a szórakozóhelyeken jellemző ismerkedési szokásokat - egyértelműen kiderül, milyen nőkre figyelnek fel a pasik!

A lek-jelenség

Colin A. Hendrie, Helena D. Mannion és Georgina K. Godfrey 2009-ben publikálták Behaviour című írásukat, melyben górcső alá vették a szórakozóhelyeken való ismerkedésre jellemző magatartásformákat is. A tudományos értekezés egyik fő irányvonala az úgynevezett lek-jelenség volt, amely tulajdonképpen az állatvilág egyik létfontosságú helyszínét jelöli. A párzódombnak nevezett hely ugyanis nem más, mint az a pont, ahol a hímek és a nőstények párt választanak maguknak.

Gad Saad a Psychology Today című lapban megjelent írása ezt az elméletet veszi alapul. A szerző szerint az emberek világában a szórakozóhelyek testesítik meg a párzódombot, hiszen sok nő és férfi bonyolódik különféle szexuális kapcsolatokba az ilyen pontokon való ismerkedést követően. A pszichológus ezen a vonalon elindulva a nyugat-yorkshire-i Leeds városában végzett kutatást, három egymást követő napon.

Szexis megjelenés és csábító mozdulatok

A vizsgálatban körülbelül ezer főt figyeltek meg, akik 19,3%-a párban érkezett. A napok kutatási eredményei alapján első alkalommal 98, másodszor 104, harmadszor pedig 49 szerelmespár ment be a szórakozóhelyre, de kifelé már jóval többen, egészen pontosan 148-an, 161-en, a harmadik nap pedig 80-an jöttek ki párban ugyanonnan.

A kutatók összesen 126 táncfelkérést figyeltek meg, melyből 105-öt férfiak kezdeményeztek, bár nem kevés bátorság kell ehhez részükről - nem beszélve arról a 21 nőről, akik maguk tették meg az első lépést. A tudósok ezzel párhuzamosan arra is rájöttek, hogy az erősebbik nem választásában nagy szerepet játszottak a szoros, minél kevesebbet takaró ruhák, illetve a táncmozdulatok is. Ebből egyértelműen kitűnik, hogy a férfiak vizuális típusok, hiszen elsősorban azokra a nőkre figyeltek fel, akiknek ruházatából és mozgásából szinte ösztönszerűen fakadt szexualitás. 126 táncfelkérésnek több mint a felét a lenge ruházatú hölgyek zsebelték be.

Könnyűvérűek előnyben?

Habár a kutatás hitelességéhez nem fér kétség, azért ez nem jelenti azt, hogy könnyen kapható nőnek kell mutatkoznod az ellenkező nem szemében. Természetesen az ismerkedés nemcsak a külsőségeken múlik, lehet valaki jó táncos és csinos testalkatú, ha a személyisége egyszerűen nem felel meg a díszes csomagolásnak. Tehát a lényeg, hogy add önmagad, és ne pakolj ki mindent a kirakatba, hiszen egy kis titokzatosság általában sokkal izgalmasabb, mint a sokat mutató, közönséges megjelenés.

Ezt is szeretjük