Hány órakor vagy a legvonzóbb a férfi szerint?
Egy különleges kutatás elárulja
Gondoltad volna, hogy az időtényezőn is múlik a vonzerő?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A férfiak számára a nő külső megjelenése őrülten sokat nyom a latban, de számtalan tényező játszik közre abban, hogy ki kit talál szépnek. A pasik egyrészt hajlamosak olyan párt választani, aki az édesanyjukra hasonlít, akár külsőre, akár belsőre. Aztán vannak, akik a magas-vékony nőkre buknak, megint mások meg azokra, akiken van mit fogni.

Szóval semmi pánik: egészen biztos, hogy létezik olyan férfi, aki téged talál a legszebbnek. Persze az sem mindegy, hány órakor mondja ezt a szemedbe. Hogy miért? Mindjárt kiderül!

Az elhagyatott pasik

Úgy alakult, hogy Tamást elhagyta a barátnője. Egy ideig fülét-farkát behúzta, nyalogatta a sebeit, ivott és megintcsak ivott, azért ímmel-ámmal dolgozott is. Miután néhány hónapra kivonta magát a forgalomból, legalábbis a vadászmezőről mindenképp, egy reggel úgy döntött, ez így nem mehet tovább, beleveti magát az éjszakába.

Persze nemcsak úgy magában, hanem az egyik szintén facér haverjával, aki osztozott sanyarú sorsában - és együttérzése jeléül együtt támolygott vele hazafelé. Először esetlenül csetlettek-botlottak, mert egyikük sem volt az a kimondottan nagydumás típus. Aztán szépen feltérképezték a város szórakozóhelyeit, majd kiválasztották a legszimpatikusabbat.

Telt-múlt az idő, míg szép lassan megértették a
csíziót: aki csajozni akar, annak a bárpult jobb felén kell ücsörögnie, majd adott pillanatban akcióba lendülnie.

Érdemes lett volna, de nem mertek. A szemezés, kis mosoly még csak-csak, de ha olyan nő került a látóterükbe, aki igazán, és hű meg há, akkor gyönyörködtek a látványban - némán. Ámde közeledvén a másnaphoz, valami történt. Mondhatni, beléjük bújt a kisördög. Ha jobban belegondolunk, nem is olyan kicsi, mert ahogy a félelem elillant, a tettvágy berobbant, és szórták a bókokat - szinte - válogatás nélkül. Olyanokat is megkörnyékeztek, akikre az este kezdetén ügyet sem vetettek.

Éjféli varázslat

Az Észak-dakotai Állami Egyetem két kutatója, Brian A. Glaude és H. Jean Delaney mosolyogva bólogatna, ha hallaná a sztorit. 1990-ben egy főiskolai klubban arra kérték a diákokat, hogy értékeljék az azonos, illetve ellenkező nemű fiatalok vonzerejét, méghozzá az este folyamán háromszor - egészen pontosan kilenckor, fél tizenegykor és éjfélkor. Arra jutottak, hogy az idő előrehaladtával mind a fiúk, mind a lányok vonzóbbnak találták ugyanazt az ellenkező nemű egyént - tehát például, ha egy srác három pontot adott egy lányra este kilenckor, másfél órával később már ötre értékelte, éjfélkor pedig majdhogynem szerelmet vallott.

Viszont a megoldás nem az, amire először gondolnál, a kutatók ugyanis nem találtak összefüggést az elfogyasztott alkohol mennyisége és a vonzerő növekedése között. Viszont egy másik magyarázat mellé tették le a voksukat: ahogy telik az idő, a pasik úgy érezhetik, egyre kevesebb esélyük van megismerkedni valakivel, így lejjebb adják igényeiket, és nyilvánvalóan azok közül választanak, akikkel egy légtérben vannak - az elérhető nők pedig megszépülnek. És persze fordítva is igaz: a záróra a férfiakat is szívdöglesztőbbé varázsolja a nők szemében.

Cikkünk Megyeri Zsuzsa Dóra Párban szép című könyvének segítségével készült.


Mitől vonzó egy nő a pasik szemében? Mit hangsúlyoznak a férfiak ismerkedéskor? Miért fontos az első randi? Most akkor a hasonló a hasonlónak örül, vagy az ellentétek vonzzák egymást? Tényleg édesapánk arcát keressünk a partnerünkben? Szüljünk, vagy ne szüljünk? Fogós kérdések, ugye? A párkapcsolati kisokos számtalan kutatást és szórakoztató történetet mutat be, hogy az első randitól a gyerekvállalásig a legtöbb helyzetet csillagos ötösre oldjuk meg, hiszen akárki akármit mond, az élet párban szép.

Kiadja a Jaffa Kiadó
Ára 2940 Ft
A könyvet itt rendelheted meg »
Ezt is szeretjük