3 dolog, amivel féltékennyé teszed a férfit
Nemcsak a női lélekben ébredhet olykor makacs féltékenység: van pár dolog, ami a férfinál is kiveri a biztosítékot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lányok, a lányok, a lányok

Hogyne próbálná a férfi két kézzel őrizni az asszonykát, hát a lányság fölé óvó, langymeleg tenyérrel kell nyújtani a védőkart! A kislányok ritka virágok az arborétumban, a pasi meg a csősz, aki rozsdás vasvillával kergetné szét legszívesebben a bibére acélbetétes cúgosbakanccsal taposó, szélhámos punkokat!

Szívben ücsörgő, lábát lóbázó lánykából ugyanis mindig csak egy van: naná, hogy féltékenyek vagyunk, hát hogyne lennénk. És ebben semmi férfiatlanság – ki merem jelenteni – nincsen.

Roppant érdekes, hogy vörös hajú, szemüveges

A féltékenység, a zöldszemű szörny nem várja meg a rossz időt: kopogtat az napsütésben, tavasszal és nyáron egyaránt. Besétál, leteszi a pakkot, és ottmarad. És ilyenkor már kulcsa van a szemétládának, kizárni tehát lehetetlenség – ezt a kulcsot meg csiszolhatták annyiféle mindenből, hogy csuhaj. Hogy felsorolni is nehéz.

A pasas ráadásul önfejűen féltékeny, feje búbjából a bogáncsot kikaparni szinte lehetetlenség. Elég egy hosszabb kimaradás, kis ottfelejtkezés a csajokkal a diszkógömb alatt, és máris megvan a baj. És olyankor már nem segít a duma, hogy de hát a DJ csak éjfél után adta le a Coco Jumbót – a kan ellenfelet sejt, és a territóriumot körbeölelő villanypásztor riasztó zümmögését hallja minden neszben és susmusban.

Csörög a telefon, pattan a lány

Külön érdekes, hogy a féltékenységi rohamok, a mókushisztik a legváratlanabb percekben törhetnek elő.

Vannak dolgok, melyek, hiába egy centire az orra előtt történnek meg, mit sem érdeklik az emberedet. Dr. House megy a tévében, leadják megint az Indiana Jones összest – reklámmal –, vesztett a Fradi: smúzolhat veled két tucat vietnami papucsos svéd macsó, piros szívecskés elefántbugyiban a nagyszoba szőnyegén, ő ziher nem fog rákérdezni arra, hogy ezt most mégis hogyan. Maximum kér még egy sört.

Node, ha csalfaságot sejt! Node, ha kiszúr magának valamit! Akkor aztán kő kövön nem marad. Jó példa lehet erre a céges mobil túl gyakori csörrenése, egy új férfikolléga érkezését követően esetleg. A csivitelése a lánykának, a nevetgélés a szomszéd szobában, az olyan riasztó olyankor, mintha egyenesen az ember szívébe vezették volna a 220-at – azoknak az apró elektronikus üzeneteknek a tartalmáról pedig tudni kell. Különben megeszi az elmét az agybéka. Az email ugyan nem papír, a szele azonban vág.

A régi barát, aki benne ül

A legeslegrosszabb: a régi. A sosem volt szerető, az átoklovag, a gaz csábító felbukkanása. Az összefutottam a Ferivel. Hát milyen Feri? – kérdezné a kan, de nem teszi; inkább agyal egy kicsit, meg morfondíroz. Szöszöl, a gondolat pedig rozsdás vasszög lesz a fenekében.

Nehéz körülírni a dolgot, hogy miféle erőről beszélünk itt: a lényeg, hogy a régi emberednek mindig lesz valami franc a zsebében, ami szakításkor ugyan még csupán morzsányi, évekkel később azonban már strandlabdává dagad.

Ez az izé, ez a hatalom, ami márpedig létezik, és amely mágnesként vonzza vissza a lányokat az egykori ölébe: ettől retteg a muksó. Létezéséről csak azért tud a férfi, merthogy – hoppá – régi csaj neki is volt.

Ezt is szeretjük