5 intő jel, hogy bajban van a párkapcsolatod
A szakítás soha nem történik váratlanul. Vedd észre a figyelmeztető jeleket, és mentsd meg a kapcsolatodat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyik pillanatról a másikra elhagyott, pedig nem is gondoltad volna? Bár az első pillanatban úgy tűnhet, a szakítás többnyire nem derült égből érkezik. A problémák már jóval korábban felütik fejüket, még, ha hajlamos is vagy szemet hunyni az intő jelek felett.

Ha azonban szeretnéd elkerülni a magányt, és ér annyit a párkapcsolatod, akkor jobb, ha felfigyelsz a bajra, és addig próbálod orvosolni, amíg még lehet, hiszen egy problémával könnyebb megbirkózni, mint a fájó ürességgel, ami a szakítás után nehezedik rád. Ha bajban van a párkapcsolatod, nem könnyű megmenteni, de még nem lehetetlen! Ismerd meg a leggyakoribb, figyelmeztető jeleket!

Nincs jövő

Amikor beköszönt a nagy szerelem, a legtöbb ember, férfi és nő egyaránt rózsaszínű álmokba ringatja magát. A hosszú kapcsolat alatt azonban ezek a tervek szép lassan letisztulnak, és egyre racionálisabbakká válnak az évek során, különösen, ha gyakori viták tüzében edződnek. De eljöhet egyszer az a pillanat, amikor rádöbbensz, hogy ezek a tervek már csak megszokásból élnek benned, és, bár eddig úgy hitted, nem lennél képes gyereket szülni annak az embernek, aki mellett mindennap felébredsz.

Mindenki életében vannak nehéz időszakok, ám erre a jelre érdemes figyelned, mert több lehet, mint átmeneti kiábrándultság. Ha annyira eltávolodtatok egymástól, hogy már nem érzed azt, hogy a hosszú távú jövőről alkotott képetek közös lenne, és minden jel arra mutat, hogy vitáitok során és a hétköznapokban egyre kevésbé beszéltek közös nyelvet, akkor ideje értékelnetek a helyzetet.

Szex, megszokás, indulatok

A párkapcsolatok egyik legbiztosabb mércéje a szenvedély. Ha a szeretkezést már csak heti penzumnak érzed, amit rutinból letudsz, akkor baj van. A feszültség, a gyakori viták és a megoldatlan problémák könnyedén megölhetik a vágyat, ha pedig ez megtörténik, akkor az összebújások nem lesznek felhőtlenek, és végképp nem oldják többé a feszültséget, sokkal inkább újabb konfliktusokat szülnek. Lehet, hogy valójában nem is egymáshoz van kedvetek, és a testiség is csak egy kibúvó, amibe kölcsönösen menekültök a problémák elől.

Míg azonban egy jól működő kapcsolatban kisebb konfliktusok esetén a szeretkezés akár problémamegoldás is lehet, addig, ha felhalmozódnak a megoldatlan gondok, akkor az ágyban hirtelen felszabaduló energiák robbanáspontig feszíthetik közöttetek az indulatokat. Mielőtt ez bekövetkezne, inkább mondj nemet partnered közeledésére, hiszen az érzelmektől mentes, csak megszokásból megejtett összebújások egyikőtöknek sem maradnak meg szép emlékként.

Idegenek egy fedél alatt

Ha eddig nem zavart, hogy a szombat délelőttöket az ágyban, laptoppal a hasán netezi át, miközben te elugrasz bevásárolni, kitakarítasz, és még összeütsz egy ebédet is, akkor intő jel lehet, ha az utóbbi időben elviselhetetlennek érzed ezt a hétvégi ejtőzést. Minden kapcsolatban vannak olyan dolgok, melyekért le lehet mondani a másik kedvéért, ha azonban hirtelen azt érzed irritáló allűrnek partnered részéről, amivel eddig semmi problémád nem volt, akkor az csak tudat alatti hárítás, és a problémát máshol kell keresned.

Ezen a ponton nem árt, ha végiggondolod, hogy az utóbbi időben mennyi emlékezetes, közös élményetek volt, és hányszor unatkoztatok egymás mellett. Ha ugyanis már nem leled örömöd a közösen eltöltött időben, sokkal negatívabbnak tűnhet partnered mindennapos viselkedése is, mint eddig.

Az unalom pedig komoly kapcsolatgyilkos, ugyanis ez az első lépés, ami afelé vezet, hogy máshol keress élményeket. Ha pedig partnerednek is feltűnt, hogy kiüresedett a kapcsolatotok, könnyen lehet, hogy ő lesz, aki az első lépést teszi meg az ajtó felé.

Parázs viták

Ha idegenként éltek egymás mellett, az önmagában is komoly konfliktusforrás lehet. Nem kell azonban a teljes érzelmi elzárkózásig jutnotok, a parázs viták önmagukban is a szakadék szélére sodorhatják párkapcsolatotokat. Ha ugyanis már egy cseppnyi türelem sem maradt bennetek egymás iránt, akkor a veszekedések alatt egyre nehezebben születhet megoldás, míg végül már azon kapod magad, hogy nem is érvek csatája zajlik közöttetek, pusztán a felhalmozódott feszültséget és dühöt zúdítjátok egymás nyakába.

Ezen a ponton pedig már nehéz feloldani a konfliktust, különösen, ha a szándék sincs meg már bennetek. Az egyetlen megoldás, ha közös erővel leástok a valódi problémáig, és a dühödt szócsatát félretéve azt próbáljátok megbeszélni, ami a tényleges baj közöttetek.

Időt!

A komoly párkapcsolati krízist csak közös erővel lehet megoldani. Ha hónapok óta tartó értelmetlen vitáitok hevében végül kiderül, hogy mi is a tényleges baj, amivel meg kell birkóznotok, akkor azt csak együtt tehetitek meg. Az időkérés, a magányos gondolkodás hasonló helyzetben nem megoldás, mert ez többnyire az első lépés a szakítás és egy új történet kezdete felé.

Ha tehát pároddal képzeled el a jövőt, tiszteld annyira, hogy a nehéz időszakot is vele együtt vészeled át. Amennyiben ő sétál ki az ajtón a megvilágosodást szülő magányra hivatkozva, akkor légy türelmes, de ne ringasd magad hiú ábrándokba. Ha egy magánéleti konfliktus idején nem képes kitartani melletted, valószínűleg komolyabb helyzetekben sem számíthatsz rá.

Ezt is szeretjük