4 irreális női elvárás a párkapcsolatban

Mely aláaknázza a szerelmet

Olyan dolgokat vársz el a párodtól, melyeket nem tud teljesíteni? Most ellenőrizheted.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elvárások nagyon hasznosak lehetnek a kapcsolatban, ám nem mindegy, hogy mi az, amihez ragaszkodsz.

Ahogyan a teljes elvárásmentesség is káros lehet, úgy az irreális elvárások is alááshatják a kapcsolatot. De mi számít túlzónak?

Ha szeretnél, tudnád

Előfordult már veled, hogy rosszulesett, ha a párod nem jött rá magától, mit szeretnél? Nem mondtad el, mire vágysz, mert neki ezt tudnia kellene, hiszen ismer. Igaz, hogy nagyon jólesik az embernek, ha a másik szavak nélkül is ráérez az igényeire, mert ez erősíti az összetartozás érzését. De ez sajnos akkor sem minden esetben jogos elvárás.

Nem árt elfogadnod, hogy senki sem gondolatolvasó, ahogyan valószínűleg te sem vagy az. Így sokkal tisztább, egyszerűbb és egyértelműbb helyzetet teremthetsz, ha megfogalmazod, mit szeretnél, nem pedig azt feltételezed, hogy a másik nem figyel rád, mert nem azt teszi, amit te gondolsz, hogy tennie kellene. Ez hosszú távon mindenképp segít a harmónia megőrzésében.

A szerelem minden megold

Egy másik gyakori elvárás, hogy a szerelem automatikusan megoldja a problémákat. Az ehhez kapcsolódó tévhit pedig, hogy ha mégsem oldja meg, az a szerelem elmúlását jelenti.

Ez azonban tévedés. A szerelem önmagában nem elég a kapcsolathoz - ha sokáig és boldogan akarsz együtt élni a pároddal, ahhoz folyamatos figyelemre, munkára van szükség, és az sem biztos, hogy elkerülhetők a kisebb-nagyobb összecsapások.

Fő a béke

Épp ezért felesleges elvárni, hogy ne legyenek nézeteltérések és viták köztetek, hiszen ilyenek a legtöbb kapcsolatban adódnak. Nem az a fő kérdés tehát, hogy vannak-e konfliktusok, hanem az, hogy hogyan oldjátok meg őket. Sok kapcsolat éppen azért megy tönkre, mert a békefenntartás jegyében a felek a szőnyeg alá söprik a problémákat, melyek így robbanóanyaggá válva semmisítik meg a kötelékeket. Jobb tehát vállalni a konfliktusokat, mint mindent elviselni.

Mindent együtt

Van, aki szerint a kapcsolat működőképességének a mércéje, hogy mennyi időt tölt együtt a párjával. Nyilvánvaló, hogy ha alig látjátok egymást, arra rámehet a kapcsolat, de az sem egészséges, ha mozdulni sem tudtok egymás nélkül, mert így hamar fojtogatóvá válhat az összetartozásotok.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Persze az első időkben talán nehéz elszakadni a másiktól, és a külön töltött idő is ólomlábakon jár. De hosszú távon az egészséges és harmonikus viszony megőrzésének kulcsa, hogy mindketten legalább hetente iktassatok be külön, akár egyedül töltött időszakokat.

Te milyen elvárásoknak nem akarsz megfelelni?

OLVASD EL EZT IS!

kabatos lany lead
  • szerelem
  • párkapcsolati probléma

Nem vagyok szerelmes, de a párom tart el

aggodo pasi lead
  • párkapcsolat
  • családon belüli erőszak

4 dolog, amit nem kell elviselned egyetlen férfitól sem

Ezt is szeretjük