Pályaváltás, álommunka, de hogyan? Szily Nóra sikeres újrakezdőket faggatott

Singer Magdolnával, Szabó Patríciával és Rácz Brigittával beszélgettünk, téma a karrier- és pályaváltás. Ki és mikor váltott, hogyan csinálta? Létezik valami általános recept?

palyavaltas-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A változás sohasem könnyű, főleg, ha külső körülmények kényszerítik az embert arra, hogy más munka után nézzen, vagy áttervezze az életét. Ez most sokakkal megtörtént, de lehet, hogy az eredmény pozitív lesz.

Sokan félelemből nem változtatnak, de az élet néha kikényszeríti, hogy ismeretlen csapásokon induljunk el. De hogyan lássunk neki? Az Out of the Box virtuális eseményein választ keresünk arra a rengeteg kérdésre, amit a példátlan jelenlegi helyzet felvet. Pénteken 14 órától tapasztalt újrakezdők beszélgettek a nehézségekről, tapasztalatokról, az élő adás visszanézhető az alábbi videóban.

Tudni kell újratervezni

Kezd visszatérni az élet a régi kerékvágásba, de mit tegyünk, ha korábbi munkánkat nem kaphatjuk vissza? Vagy más területen is kipróbálnánk magunkat, de félünk? Hogyan gondoljuk újra önmagunkat? Mit tehetünk akkor, ha nem élvezzük munkánkat, vagy kipróbálnánk magunkat másban? Honnan tudjuk, hogy miben lehetünk sikeresek? Mit tegyünk, ha a környezet visszahúz, vagy idősnek érezzük magunkat a váltáshoz? Mi kell ahhoz, hogy sikeresen váltsunk?

A beszélgetés résztvevői:

  • Singer Magdolna: író, újságíró, tréner, mentálhigiénés szakember
  • Szabó Patrícia: blogger, PR-szakember
  • Rácz Brigitta: Femina Média portfólióigazgató, Femina.hu főszerkesztő

A beszélgetés moderátora: Szily Nóra, újságíró, a Femina Klub állandó házigazdája

„Egy nagyobb veszteség esetén elveszítjük a biztonságérzetünket, az önmagunkról és a világról alkotott képünk is bizonytalanná válik. Ilyenkor az önbecsülésünk is megfogyatkozik, szégyent élünk meg, különösen annak fényében, hogy kultúránk a sikeres és magabiztos embereket értékeli. Szerencsére vannak eszközök, amik segítenek a felállásban és újrakezdésben." - Singer Magdolna

„Többszöri újrakezdőként pontosan tudom, mennyi szorongással, félelemmel jár egy váltás, de azt is, hogyan épít, tesz magabiztosabbá. Azt nem állítom, hogy egyszerű dolog, és csak az elhatározáson múlik, ám visszanézve az eddigi újrakezdéseimre, megérte belevágni a nehézségekkel együtt is. Nem csak új szakmákat, új nézőpontokat tanultam, de sokat alakított azon a szemüvegen, amin keresztül az embereket, a világot látom.” - Rácz Brigitta

„A világ megváltozott, nem az van, mint nagyanyáink, anyáink idejében, hogy egy szakma, aztán azt csinálja mindenki ötven éven át. Annyiszor kezdünk újra, hogy csak na. A vírus most áthangszerelte a munkaerőpiacot is, aki eddig turizmusból élt, annak erősen át kellett gondolnia, hogyan tovább. Először nyilván mindenki pánikol, én sem maradtam ki ebből. Aztán a karantén ideje alatt kicsit újra is építettem magam. Nőként amúgy is sokszor gondolod újra magadat. Anyaként, nőként, munkatársként, vagy akár egy válás után. Az élet egy nagy játék, új és új szerepekben próbálhatjuk ki magunkat, nem szabad beleragadni abba, ami már nem a miénk. 

És azt sem szabad elhinni, amit mások mondanak, mi a miénk. Én sokáig voltam ebben, de most már ismerem magamat, az igazi önmagamat. A június energetikája erről is szól: találd meg az igazi önmagadat, és indulj el a saját utadon.” - Szabó Patrícia

Az Out of the Box eseményeiről Facebook-oldalunkon tájékozódhatsz, a korábbi beszélgetéseket a YouTube-csatornánkon is megtekintheted. Kövess minket, és iratkozz fel!

Mi is az az Out of the Box?  

Hogyan váltsuk meg a világot, ha éppen dobozokban élünk? Reményeink szerint majd most kiderül. Az  Out of the Box  egy olyan virtuális rendezvénysorozat, ami a Dialogue Creatives ötlete alapján az IndaMedia felületein valósul meg. A mai esemény házigazdája a Femina.hu volt.
Ezt is szeretjük