18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Az orgazmus csodálatos hatása a testedre - Nézd meg, mit tesz veled!
Bár rendszeresen átélheted az orgazmust, hatásáról ezeket talán még sohasem hallottad.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Euforikus, kellemes, extatikus - számos pozitív jelző elmondható az orgazmusról, azt azonban kevesen tudják, hogy orgazmus közben valóságos csoda zajlik le az emberi testben.

Ez történik az agyban

A Rutgers Egyetem kutatói különleges vizsgálatot végeztek: MRI felvételt készítettek egy nő agyáról, aki eközben önkielégítést végzett, és eljutott az orgazmusig. A felvételt, amin láthatod, mely agyterületek aktivizálódnak, most te is megnézheted, ha az alábbi videóra kattintasz.

A Rutgers Egyetem felvételén különböző színek jelölik, mely agyterületek aktivizálódnak a szexuális ingerlés kezdetétől az orgazmus bekövetkeztén át egészen az azt követő pillanatokig.

A vörös felvillanások a kevésbé aktív, a sárgák a nagyobb aktivitást mutató területeket jelzik. Egyértelműen látható, hogy orgazmus közben szinte minden agyterület egyszerre aktivizálódik.

Több mint 30 agyterület lép működésbe

A következő videón, mely egy Youtube-sorozat része, szintén az orgazmus és az agyműködés összefüggéseiről tudhatsz meg többet. Kattints, és nézd meg, alul pedig olvasd el összegzésünket, mi hangzik el angolul a videóban!

Bár sokan gondolják, az orgazmusnak is, mint például a fájdalomérzetnek, egy bizonyos agyterület a központja, de valójában 30 különböző agyterület aktivizálódik közben, beleértve olyanokat is, melyeknek elsőre azt hinnénk, nincs közük hozzá. Ilyenek például a memóriáért és a problémamegoldásért felelős területek - hangzik el.

A videóból az is kiderül, hogy a férfi- és női orgazmus az agyműködés tekintetében kifejezetten hasonló, még ha bizonyos különbségek vannak is: a női orgazmus az agyban akár dupla annyi ideig is tarthat, mint a férfiorgazmus. A hasonló agyterületek aktivizálódása akár arra is engedhet következtetni, hogy a női és férfi élvezet hasonló érzés lehet.

Különösen érdekes, hogy nem csupán a fizikai ingerlés hat az agyra, de az agy fizikai ingerlés nélkül is képes orgazmust előidézni. A szex egyébként - ahogy a videóban elhangzik - fájdalomcsillapítóként is működik, a fájdalomküszöb 50%-kal nő szex, illetve önkielégítés közben.

Mi történik a szervezetben ilyenkor?

Az agyműködés és az orgazmus, illetve szex kölcsönhatása tehát lenyűgöző, de a szervezetre gyakorolt hatása is érdekes. Az alábbi videó ezeket sorolja fel, mi pedig alul összegezzük, ami a videóban elhangzik.

Szex közben a szervezet több kalóriát éget, általa tónusosabbá válnak az izmok. Utána ellazult állapotba kerülve az ember könnyebben elalszik. A szex csökkenti a stresszt és a vérnyomást, valamint jó hatással van a szívre, erősíti az immunrendszert. Végül: a szexnek, köszönhetően a pozitív hatású kémiai vegyületeknek, melyek közben felszabadulnak, bőrszépítő hatása is van.

Együtt a bánat és a feldolgozás útján a februári Femina Klubban!

Szily Nóra vendége ezúttal Singer Magdolna gyásztanácsadó lesz, akivel azokra a nehéz kérdésekre keresik a válaszokat, melyek a gyászolót és a távozót egyaránt segítik abban, hogy békére leljenek. Hogyan birkózhat meg az itt maradó a hiányérzettel, a bűntudattal és a fájdalommal? Fel lehet-e készülni szeretteink halálára? Meddig tart a gyász? Többek között ezekre is választ kapunk majd.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, kattints ide a vásárlásért!

Időpont: 2022. február 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük