A női orgazmus 4 áldásos hatása
Az orgazmus nem csak a szexet teszi teljessé, de testi-lelki bajaidat is enyhíti. Tudd meg, milyen problémákat orvosolhatsz vele!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem is csak akkor tökéletes az együttlét, ha minden alkalommal megremegnek a csillárok, az orgazmus hihetetlenül jó dolog. Ne a pasid elvárásainak akarj megfelelni, hiszen a szex akármennyire is páros elfoglaltság, a gyönyöröd csak rólad szól.

Amellett, hogy jóval kellemesebb, mint egy tábla csoki vagy egy wellness-hétvége, az orgazmusnak számos egyéb jó hatása is van: ismerd meg a feledhetetlen élmény áldásos következményeit, és szeretkezz, hogy tovább élj!

Ints búcsút a depressziónak!

Testedben már akkor endorfin szabadul fel, ha meglátsz egy helyes pasit, és megmozdulnak benned az első huncut gondolatok. A flört, az előjáték és a szex során ez csak fokozódik, azonban a szervezetedet elárasztó boldogsághormon mennyisége akkor éri el a csúcsértéket, amikor te is. Egy izzasztó, gyönyörteli együttlét után tehát ezért érzed úgy, hogy akaratlanul is szétterül arcodon a legszélesebb mosoly, amit valaha produkáltál.

Az endorfin azonban nemcsak arcodat varázsolja vidámmá, de a szervezet leghatékonyabb természetes antidepresszánsa is egyben. Nem csoda hát, ha orgazmus után kerekebbnek tűnik az egész világ, hiszen a gyönyör hullámai a nők szervezetében ráadásul csak lassan csitulnak el. Ezért van, hogy az együttlét számodra nem teljes a szex utáni összebújás nélkül, hiszen szervezetedben ekkor még zajlik a hormonok csatája.

Fontos!
Ha huzamosabb ideig levertnek érzed magad, és mély depresszióban szenvedsz, az szexuális életedre is rányomhatja bélyegét. Hasonló helyzetben feltétlenül fordulj szakemberhez, ugyanis bizonyos esetekben csak a terápia vagy a gyógyszeres kezelés jelenthet megoldást!

Feledkezz meg a stresszről, gyönyörrel

A szex során azonban nem az endorfin az egyetlen csúcsra járatott hormon. Bizonyára veled is előfordult már, hogy néhány simogatás után már semmi másra nem tudtál gondolni, csak arra, hogyan tudnád mihamarabb kihámozni párodat kényelmetlenül sok ruhájából.

Az oxitocin, a női szexhormon rafinált hatása, hogy a lepedőakrobatika közben megszűnik az idő, és úgy érzed, mintha hirtelen visszacsöppennél a gyerekkorba, amikor semmivel nem lehetett felrázni kedvenc játékod mellől.

Ennek köszönhető tehát, hogy egy fárasztó nap után nincs jobb stresszoldó, mint egy szenvedélyes hancúrozás. Megeshet, hogy amikor feszülten hazaérsz, nem éppen a hálószobába kívánkozol rögtön: ez esetben adj időt a testednek, hogy ráhangolódjon párod simogatásaira. Hidd el, megéri: ha lassan lángra kap szenvedélyed, az orgazmus során egekbe szökő oxitocinnak köszönhetően minimális amnézia alakul ki. Így nem csak arra az időre teszed félre a feszültséget, amíg egymással vagytok elfoglalva, de szex után sem gyötörnek az aggasztó problémák.

A fejfájás rossz kifogás

Tény, hogy lüktető homlokkal nem mindig esik jól a simogatás, ha azonban nem hozod fel rögtön hárító kifogásként, az orgazmus többet lendíthet a helyzeteden, mint egy tabletta. A gyönyör ugyanis azonnal hat, és feszültségoldó-fájdalomcsillapító hatása révén megszünteti a fejfájást. Izzasztó hatása révén hőemelkedésre is remek gyógyír, bár betegség esetén lehet, hogy nem a legjobb megoldás, ha pároddal bújsz össze.

Mindenesetre, ha fiókodban tartogatsz egy huncut vibrátort, azt is bátran bevetheted. Amennyiben azonban nem a téli influenza réme ért utol, csak a fejedben érzel egy kis nyomást, próbálj meg ráhangolódni partnered buja kezdeményező gesztusaira, és nem bánod majd meg.

Vesd be allergia ellen!

Az orgazmus egyéb áldásos hatásai mellett antihisztaminként is működik: egy kis huncutkodás tehát hatásos lehet az allergiás időszakban, illetve akkor is, ha a hűvösebb idő állandó orrdugulással köszönt rád. A gyönyörrel tehát orvosolhatod a szénanáthát kísérő viszketést, és orrcsepp helyett is alkalmazhatod, bár vágyaid valószínűleg nehezebben indulnak be, amikor nem érzel szagokat. De hidd el, másodjára már nem lesz gondod az illatok hiányával, hiszen amellett, hogy szabaddá teszik a légutakat, az érzéki örömök a feromon termelését is fokozzák. A szerelem illata pedig kívánatossá és kívánóssá is tesz egyben, ezért igaz tehát a mondás, hogy a gyönyör gyönyört szül.

Ezt is szeretjük