18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mitől maradhat el az orgazmus a nőknél? Meglepő, de a cipő és a munka is lehet az oka

Számos ok állhat az orgazmus elmaradásának hátterében. Többek közt olyanok is, amelyek senkinek nem jutnának eszébe.

Orgazmus elmaradásának okai

Az orgazmus elérése a férfiak esetében sokkal egyszerűbb, mint a nőknél, akiknek rengeteg apróság meggátolhatja vagy megnehezítheti a legerőteljesebb élvezet átélését.

Egy kutatás szerint a hölgyeknek csupán 10%-a képes könnyen a csúcsra jutni, míg 90%-uknál igen gyakori, hogy elmarad a kielégülés. Sőt, sajnos sokan vannak, akik egyáltalán nem tudnak elélvezni. Ebben sok, közismert tényező közrejátszhat, de a kutatók, valamint a szakértők számos olyan, orgazmusgátló faktorra is rávilágítottak, melyre tényleg senki sem gondolna.

Az ülőmunka és magassarkú, mint orgazmusgátlók

Meglepő, de a munka is okozhat problémákat az ágyban, és nemcsak a stressz miatt. Az egész napos ülés, a helytelen tartás és a görnyedés a monitor előtt megrövidítheti a medenceizmokat, illetve fájdalmat is okozhat azon a területen. Ez pedig Kat Van Kirk párterapeuta szerint az orgazmus intenzitásának csökkenéséhez vagy annak elmaradásához is vezethet. Ezért mindenkinek azt tanácsolja, hogy félóránként álljon fel, nyújtózkodjon és sétáljon egyet, hogy ne csökkenjen az élvezet az ágyban.

Eden Fromberg nőgyógyász kutatásai arra is rávilágítottak, hogy a tűsarkú cipők is rossz hatással vannak a szexuális életre. Deformálhatják a psoas izmot, ami a medenceizmokkal és a nemi szervekkel is kapcsolatban áll. Így azok nem lesznek képesek továbbítani az orgazmushoz szükséges érzéseket, üzeneteket a testben, megakadályozva ezzel a csúcsra jutást.

Kevés víz és halk szex

A túlságosan kevés vízfogyasztás nemcsak fejfájáshoz és fáradtsághoz vezethet, hanem az ágyban is problémákat okozhat. Eden Fromberg munkája során azt is kiderítette, hogy az orgazmusban közrejátszó, intim területeken elhelyezkedő szöveteknek sok folyadékra van szükségük ahhoz, hogy megfelelően működjenek, és lehetővé tegyék a csúcsra jutást. Így tehát, ha nem iszik valaki eleget, sokkal kisebb lesz az esélye arra, hogy erőteljes gyönyörben legyen része a párjával.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Szintén nem tesz jót, ha valaki bármilyen okból kifolyólag visszafogja magát szex közben, és igyekszik minél csendesebb lenni. A hangok, nyögések elfojtása ugyanis tudományosan bizonyítottan csökkenti az élvezetet és az orgazmus esélyét is. Laurel House párkapcsolati és szexszakértő szerint a gyakori és intenzív gyönyörért minden nőnek el kellene engednie magát, és kiengedni a hangját szeretkezés közben - persze, ha van rá lehetőség.

Gyakori orgazmusgátló tényezők

A legtöbbször előforduló gátló tényezők közé tartoznak bizonyos gyógyszerek, többek közt a fogamzásgátlók, az antidepresszánsok és a vérnyomáscsökkentők is, mivel általában prolaktint tartalmaznak, ez a hormon pedig lenullázhatja a libidót, és az orgazmuskészséget is rontja. Mindezek mellett a különböző hormonális zavarok és betegségek is okozhatnak hasonló gondokat, valamint a szakértők szerint a maszturbálás hiánya is gyakori probléma, hiszen a gyakorlás fejleszti a csúcsra jutásra való képességet, illetve a képzelőerőt és a gyönyörhozó technikákat is.

Szexpontok a női kézen

Bizonyos trükkökkel fokozható az orgazmus esélye, és még intenzívebbé tehető az élvezet. A következő, tenyéren elhelyezkedő pontok garantálják az eget rengető gyönyört.

4 szexpont a nő kezén, ami extatikus orgazmust hozhat: itt masszírozzon a párod szex előtt

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük