Három dolog miatt vonzódnak a nők egy férfihoz - Közük sincs a sármos külsőhöz

A kutatás szerint ezektől lesz erős és tartós a vágy.

Női vonzódás okai
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A köztudatban leginkább az él, hogy a vonzalmat a leggyakrabban a sármos külső vagy éppen az erős, határozott megjelenés váltja ki a nőkben a férfiak iránt. Egy kutatás viszont a jelenség vizsgálata során teljesen más eredményre jutott.

A Journal of Sex & Marital Therapy című lapban publikált vizsgálat arra jutott, hogy három fő faktor van, ami megteremti és felerősíti a vonzalmat a nőkben, valamint a szexuális vágyat is fokozza. Ezeknek azonban köze sincs a külső megjelenéshez.

A vonzalom és a vágy tényezői

A kutatás során 662 olyan nőt vizsgáltak, aki akkor éppen vagy hosszú, vagy rövid távú kapcsolatban élt, esetleg csupán szexuális viszony fűzte egy férfihoz. A Sofia Prekatsounaki pszichológus és szexuálterapeuta vezette csapat arra jutott, hogy három tényező befolyásolja a legerősebben a vágyat, ezek pedig a következők: az intimitás, a különbözőség, és az, hogy a másik mennyire tartja, látja vonzónak a nőt.

Bár az eredmény sokak számára szokatlan, a pszichológusok szerint egyáltalán nem meglepő, mert a legtöbb nőnek nem elég egy sármos külső ahhoz, hogy igazán erős és tartós vonzalom alakuljon ki benne. Dr. Kathryn Hall szakértő szerint, míg a férfiak számára a szex az egyik eszköz, amivel elérhetik, megerősíthetik az intimitást, a hölgyeknél ez pont fordítva van: náluk az együttlétek és a vágy hosszútávon az érzelmi kötődés következményei.

A kutatás alapján pedig úgy tűnik, az is igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást, legalábbis valamilyen formában. Kiderült, hogy az is erősíti a vágyat, ha a partnernek olyan tulajdonságai vannak, melyek a nőből hiányoznak, de a függetlenség is csábító tényező lehet. Így ugyanis mindig felnéz a másikra, csodálja, és izgalmasnak tartja őt, ezek az érzések pedig magukkal hozzák a vonzalmat is. Szintén hozzájárul a szexuális vágy kialakulásához az, ha a férfi kívánatosnak, szexinek találja a nőt, és ezt ki is mutatja, erősen érzékelteti vele. A pszichológusok szerint ezáltal a nő önbizalma megnövekszik, ő is csábítónak látja majd magát, ami pedig a vágy felerősödéséhez is vezet.

A cikk az ajánló után folytatódik

A hosszú távú kapcsolatokban a legfontosabbak

A szakértők szerint a három tényező együttes megléte hozza meg a legerőteljesebb vonzalmat, és ezeknek a hosszú távú kapcsolatokban még nagyobb szerepük van. Ezek jelenléte ugyanis megelőzheti a szeretkezések ritkulását, a vágy meggyengülését és a viszony megromlását is. A pszichológusok szerint pedig ezek közül egyértelműen az intimitás eltűnése okozhatja a legsúlyosabb problémákat a szex terén is a párkapcsolatokban.

Jelek, hogy a férfi vonzódik hozzád

A férfi szavai, tettei és gesztusai is árulkodnak arról, mit gondol rólad, vagy mit érez irántad. A következő jelek pedig egyértelműen erre utalnak: ha ezeket tapasztalod, biztosan vonzódik hozzád a másik.

15 árulkodó jel, hogy tetszel a férfinak

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük