18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Miért csapnak nagyobb zajt a nők az ágyban? - Meglepő magyarázat

Általában a nők szeretkezése hangosabb, de vajon van ennek valami haszna?

Talán magad is találkoztál már a jelenséggel, hogy a nők hangosabbak az ágyban, mint a férfiak. De vajon gondolkodtál már azon, ez miért lehet? A brit tudósokat ez a kérdés sem hagyta nyugodni, ezért kimentek a vadonba, hogy a főemlősök viselkedéséből jöjjenek rá, mi is lehet az oka a nők zajos orgazmusának.


Ahogyan Stuart Semple brit biológus beszámolt róla, nem az ember az egyetlen emlős, aki szereti világgá kürtölni a boldogságát.

A nősténymajmok között igencsak elterjedt a szokás, mely úgy tűnik, nem más, mint párzásra hívás, és arra szolgál, hogy más hímek figyelmét is felkeltse az akció iránt, így spermaversenyt indítson köztük, vagyis a nőt a lehető legjobb génekkel rendelkező egyed termékenyítse meg.

Árnyalt jelzések

Semple 550 mintát rögzített hét nősténypávián szenvedélyes kiáltásaiból - ezek felépítését elemezve rájött, hogy a struktúrák függnek attól, hogy termékenységének melyik fázisában van épp az egyed, de azt is képesek jelezni, milyen rangú hím az aktuális választott.

Így a többi hím, aki esetleg még jelentkezne, értesülhet arról, mekkora esélye lehet megtermékenyíteni a hölgyet, de arról is, milyen veszélyes lehet rá az a hím, akivel meg kell küzdenie.

Hűtlenség

Ugyanakkor a tudósok azt is megfigyelték, hogy az emlősöknél a hangos szex - nem meglepő módon – a promiszkuisabb fajokra jellemzőbb, mint a monogámokra. Alan Dixson szerint a csapodárabb fajok esetében sokkal összetettebbek a párzást jelző hangsorok is.

Ahogyan William J. Hamilton and Patricia C. Arrowood kutatásából kiderül, az emberek által kiadott erotikus hangok meg sem közelítik a páviánokét. Úgy tűnik, utóbbiak esetében egészen komoly befektetésről van szó, mert ezzel a hangoskodással egyébként az életüket is kockáztatják.

A ragadózok ugyanis könnyen felfigyelhetnek rá, és mindjárt két legyet üthetnek egy csapásra, ha rajtakapják a szerelmeseket. A tudósok magyarázata szerint a másik ok az lehet, hogy a nőstényhangok a hímek orgazmusában is közreműködnek, vagyis felgyorsítják azt.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ami az embereket illeti, kevés kutatás áll rendelkezésre a témában, de a tudósok azt feltételezik, itt is több tényező játszhat közre - a versengésre hívás ösztönös részén kívül az, hogy ki-ki tudtára adja a párjának, élvezi-e, amit csinál, illetve a hang közreműködhet a férfi orgazmusában is.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük