A 4 leggyakoribb ok, amiért nem találsz párt - És a megoldások
Magányos estéidet legfeljebb a romantikus filmek dobják fel? Tegyél ellene: nézz szembe önmagaddal!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember, különösen a nő, társas lény. A barátnők társaságában átmulatott éjszakák, az összebújás egy sírós regénnyel egy idő után nem elég, mert a nő párra vágyik. Valakire, aki mellett nem kell a hifiből bömbölő édesbús zenével elnyomni a fájdalmas némaságot, aki egy fáradt nap után megölel és vigasztal, aki hús-vér ember, és nem egy sármos, jóképű, de határozottan kétdimenziós sorozatsztár.

Ha azonban egyszer bekopogtat az ajtón, a magány makacs társ tud lenni. Befészkelődik a kényelmes fotelba, és nem mozdul. De ez nem a sors keze, az okot könnyen lehet, hogy a lehető legközelebb kell keresned: magadban.

Álmodtál egy férfit

Ha nem társat szeretnél, hanem egyenesen Don Juanról szövögetsz erotikus álmokat, nem csoda, ha nem találod meg azt, akit keresel. A tökéletes boldogságról és az amerikai filmek végén csattanó csókról jobb, ha lemondasz: egyetlen férfi sem fogja ugyanis az égbolt összes csillagát a lábad elé teríteni. Hibája mindenkinek van, a kérdés csak annyi, hogy el tudod-e fogadni majdani párodat széthagyott alsógatyáival és autósmagazinjaival együtt. Mert, ha arra vársz, hogy maga a szőke herceg fehér lovon toppanjon eléd udvariasan és romantikusan, könnyen lehet, hogy álmod soha nem fog valóra válni. A romantika virágkora leáldozott: ma már nehezen találni olyan pasit, aki a negyedik szexmentes randi után is hűséges rajongással kitart melletted.

A gépem nélkül soha!

Nagyobb probléma lehet azonban, ha álmok helyett a munkát kergeted. Ha minden idődet az elintéznivalók, a projektek és az e-mailek töltik ki, az segíthet abban, hogy szomorú magányodról megfeledkezz, de azért a technika még ma sem tart ott, hogy egy szép napon a laptopod valljon neked szerelmet.

Ha a munkába temetkezel, se időd, se lehetőséged nincs arra, hogy új embereket ismerj meg, így pedig igen nehéz társat találni. Szabj magadnak határokat! Próbálj meg elszakadni a feladataidtól, és jelölj ki magadnak egy időpontot, ami után semmiképpen nem dolgozol. A fennmaradó tengernyi szabadidődet pedig ne otthon, a polcok fényesítésével töltsd, inkább keresd fel a barátaidat, beszélgess velük a problémáidról. Hidd el, ha kicsit lazítasz, a mindennapos teendőkkel is sokkal könnyebb lesz megbirkóznod, és a férfiak is jobban felfigyelnek rád.

Tükröm, tükröm

Kivéve, ha számítógépedtől elszakadva a tükör elé menekülsz, és nem azért, hogy megcsodáld, milyen jó feneked van a legújabb nadrágodban. Ha a kilókon és a szemed alatti karikákon keseregsz, egészen biztos, hogy mindenki észreveszi rajtad ezeket a hibákat. Ha szeretnéd jól érezni magad, tegyél is érte!

Fogadd el magad úgy, ahogy vagy, vagy tűzz ki magad elé egy reális célt, amit szeretnél elérni, és kezdj kitartó fogyókúrába. Túlzásokba azonban semmiképpen ne ess: ha csak öt kiló felesleg van rajtad, ne próbálj tíz kilót lefaragni magadról. Ha elérted, amit szerettél volna, akkor pedig riaszd a barátnőket, öltözz fel legszexibb partiruhádba, és irány a tánctér!

Semmiképpen ne ess azonban abba a hibába, hogy pasizni mész: csakis a szórakozás kedvéért vesd bele magad az éjszakai forgatagba. Ha kiereszted egy kicsit a gőzt, és igazán fesztelenül mulatsz barátnőiddel, te leszel az első, akit a férfiak kiszúrnak majd a tömegből.

Az akarat kudarca

Ha azonban körbepolcolod magad egérfogókkal, és minden férfiban a potenciális jelöltet keresed, könnyen lehet, hogy a második veled váltott mondat után inkább továbbállnak, mert nincs kedvük belesétálni buja csapdádba.

Ne akard túlságosan a szerelmet, mert az úgyis a legváratlanabb pillanatban fog bekopogtatni, nem pedig akkor, amikor már tíz perce küldöd nagy eltökélten csábos pillantásaidat a sármos pincérfiú felé.

Ezt is szeretjük