6 ok, amiért beadják a válókeresetet: ezek a leggyakoribbak
Elvált férfiak és nők mondták el, mi lehetett a gond náluk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Utólag könnyű okosnak lenni - hányszor, de hányszor gondolja és mondja ezt az ember életében! Sajnos azonban tényleg nem segít eső után a köpönyeg.

Az igen kimondásakor még senki nem hinné, hogy a férfival vagy a nővel, aki mellette áll, egyszer majd a soha többé mellett dönt. A leggyakoribb okok olykor triviálisak, épp ezért nehéz figyelni rájuk. 

Számlák, kupi, megintek és miértek

Nagy hiba vitával köszönteni a munkából hazatérő párt, elmulasztva a sziát, egy csókot és a hogy telt a napod alapvető kérdését. Elég stresszel jár a munkanap. Félre kell tudni tenni egy kicsit az otthoni gondokat, és örülni a másiknak a nap végén, utána kulturáltan rátérni a megoldandókra.

Mindig az anyóssal

Persze, kell kapcsolatot ápolni az anyóssal, apóssal, sógorokkal és egyéb rokonsággal, de kell csak kettesben is romantikázni, vagy csak a gyerekekkel együtt programot csinálni néha. Mindemellett nem jó, ha a pár túl nagy beleszólást enged a saját ügyeibe. Meg kell tudni húzni a határt.

Pénzügyek

A pénz fogas kérdés, hiszen a hiánya óriási feszültségforrás - mire mennyit költeni, hogyan alakítani a költségvetést. Sok pár vitázik rajta, hogy ki mit vásárol magának, mi felesleges, mi nem. A legjobb, ha mindenki szánhat bizonyos összeget magára, a többi megy a közösbe, és nem rossz, ha van félretett pénz válsághelyzetekre.

Nem beszélni a problémákról

A szőnyeg nem azért van, hogy alásöpörje a pár a problémákat, ugyanis ha túl sok minden kerül oda, felpúposodhat, a pár pedig felbukhat benne. Bizonyára érted, mi a lényeg: a felmerülő gondokat meg kell beszélni, őszintén, nyíltan, máskülönben nem oldódnak meg, és a házasság válással végződhet.

"Nem hallani" a másikat

A kommunikáció nagyon fontos a kapcsolatokban, legyen az házasság vagy csak párkapcsolat. Észre kell venni, ha a másik ember szól valami miatt, és meg kell próbálni változtatni a dolgon. Ha ugyanis az elmondott probléma süket fülekre talál, abban, aki mondja, csak tovább gyűlik a feszültség és az elégedetlenség.

Szex

Lehet konfliktusforrás a szex is, többféle okból. Például nem olyan jó, mint rég, már rutinszerű, vagy egyszerűen az egyik fél - vagy akár mindkettő - nem érzi, hogy kívánná a párját. Itt is a kommunikáció az, ami a kulcs lehet: kendőzetlenül elmondani, mi a baj, és közösen megkeresi a megoldást.

Ezt is szeretjük