Mennyi az esélye, hogy a férfi a munkahelyén flörtöl?
Ezek az adatok
A munkahelyi flört elterjedt jelenség. Tudd meg, mi minden állhat a vonzalom hátterében.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kutatásokból úgy tűnik, hogy az irodai románc meglehetősen gyakori jelenség. A dolgozók 71%-a számolt be arról, hogy vagy tanúja vagy részese volt a munkahelyi szerelemnek.

A vezetők 24%-a kezdett már viszonyt a munkahelyén. Az Egyesült Államokban végzett felmérésekből az is kiderül, hogy a párkapcsolatok 30%-a a munkahelyen kezdődik, ami körülbelül egy magyarországnyi lakosságot jelent. Azonban csak a kapcsolatok 15%-a lesz hosszú életű. Nincs jelentős különbség a férfiak és a nők hajlandóságában.

Ismeretlen ismerősök

De vajon mi az oka, hogy a munkahely ilyen kedvező közeg a szerelemre? A kézenfekvő magyarázat szerint a közelség és az ismerősség járulnak hozzá a vonzalom kialakulásához. A kollégák, akik egy szobában, egy emeleten dolgoznak, előbb-utóbb biztosan szóba állnak egymással.

Bár a közelségnek is több típusa van, nem meglepő módon az jelent leginkább vonzalomfaktort, ha valakik hosszú távon együtt dolgoznak, és rendszeres találkozásokat követel a munkájuk.

Mindezt hatványozza, ha a munkahelyen kívül is vannak közös elfoglaltságok, mint a tréningek, üzleti utak. A munkahelyi románcok 70%-a ilyen típusú kapcsolatokból alakul ki.

Együttműködés

Ezekben az esetekben a gyakori interakció alakítja a vonzalmat, és nem elsősorban arról van szó, hogy két ember már első látásra szimpatikus egymásnak, bár persze ez sem kizárt.

A munkahelyi flört sok helyen természetesen jelenségnek számít, sőt, sokan vannak, akik egyszerű unaloműzésként udvarolnak, anélkül, hogy többet akarnának néhány kétértelmű megjegyzésnél. Sok tényező közrejátszik abban, hogy szárba szökken-e a kapcsolat. Bár a statisztikák szerint a hűtlenkedők körülbelül 62%-ának a munkahelyéről kerül ki a szeretője, ami kézenfekvő, ha arra gondolunk, az emberek többsége itt tölti ideje javarészét, a megcsalásnak vannak előzményei.

Válságban a kapcsolat

Amikor a kapcsolat válságba kerül, vagy akár csak kezd megromlani, bármelyik fél esetében a könnyű kiút reményével kecsegtethet, ha van egy olyan munkatársa, aki meghallgatja, aki figyel rá, és akitől több tiszteletet és megbecsülést kaphat, mint a párjától.

Ezért a félrelépést úgy előzhetitek meg, ha nem mentek el egymás mellett, és megpróbáljátok nem a szőnyeg alá söpörni a problémákat. Mert az elhatározás és a szándék mindig erősebb, mint az éppen kínálkozó lehetőség.

Ezt is szeretjük