Idegeneket szólít meg a fotós, és szokatlan dologra kéri őket: előtte-utána képeken mutatja meg, hogy változik az arcuk

Az ausztrál fotóst, Jay Weinsteint egy utazása során szerzett, számára különleges élmény inspirálta a projektre, amit 2013-ban indított el.

mosoly cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fényképészek általában előre kiválasztják modelljeiket, előre megbeszélik a koncepciót, és mindent alaposan elterveznek a fotózások előtt. Egy ausztrál férfi azonban teljesen máshogy készíti el képeit, amik pont ezért lesznek olyan egyediek és különlegesek.

Jay Weinstein 2013-ban kezdte beutazni a világot, és az egész projektbe is ekkor kezdett bele egy véletlen eseménynek köszönhetően. Azóta már több mint hat országban járt, emberek ezreit fotózta, és két kiállítást is a háta mögött tudhat.

Idegeneket fotóz mosolygás előtt és után

Körülbelül nyolc évvel ezelőtt történt, hogy épp Indiában tartózkodott, és mivel beesteledett, már el akarta rakni kameráját, de meglátott egy férfit a motorjára támaszkodni, és annyira jó volt az egész beállítás és a fény, hogy le akarta kapni, de hezitált. Azonban egyszer csak a férfi odakiáltott hozzá, hogy készítse el róla azt a képet, így odakiabált neki, hogy mosolyogjon, és észrevette, hogy teljesen átalakult. Az arca ragyogott, a szeme meleg fényűvé vált, és még a testtartása is lágyabb lett. Jay Weinstein ekkor vette észre, mekkora hatással van az emberre a mosoly, mennyire megváltoztatja az egész külsejét.

Ennek a pozitív élménynek a hatására fogalmazódott meg benne az ötlet, hogy idegeneket szeretne fotózni, méghozzá úgy, hogy megmutatja, milyenek voltak mosolygás előtt, és milyenek lettek utána. Általában megszólítja őket az utcán, és ha úgy érzi, nyitottak a fotózásra, akkor egy rövid beszélgetés után megörökíti őket, majd mosolygásra kéri őket, és újra kattint. So I asked them to smile projektje óriási siker, képeinek egy részét pedig Instagramjára is posztolja.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt a hölgyet Kínában kapta le, miközben épp egy hídnál rajzolt. Teljesen megváltozott az arca az első képhez képest.

A férfit egy sietős reggelen állította meg egy zsúfolt indiai piacon. A kezdetben szigorú, már-már morcos tekintetnek nyoma sincs a második felvételen.

A kenyai hölgy barátnőivel beszélgetett az utcán, amikor odalépett hozzá a fotós, és felkérte, hogy vegyen részt projektjében. Egy kis kedvesség és egy mosoly rajta is rengeteget változtatott.

Jay Weinstein munkája során nemcsak világot lát, de rengeteg emberrel ismerkedik meg. Az izgalmas projekt megmutatja a mosoly erejét.

Bensőséges képeken a haszid zsidó nők

Agnieszka Traczewska már 2008 óta készít képeket haszid zsidókról. A projektje szülőhazájában, Lengyelországban, temetőkben kezdődött, ahová azért zarándokolnak a világ különböző tájairól számos haszid csoport követői és egyéb ultraortodox zsidók, hogy a híres Tzadikok, a „Csodarabbik”, azaz a judaizmusban igaznak tartott személyek sírjainál imádkozzanak. A fotós először ezeket a zarándokokat kapta lencsevégre, később utazni kezdett, és főleg Izraelben és az Egyesült Államokban készített fényképeket a zárt és számos modern hatást ellenző, a Tóra és a zsidó vallás szabályait a legszigorúbban követő közösségek életéről.

Ezt is szeretjük