18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 idegtépő női mondat, amivel ne kezdj vitát

Bizonyos szavakkal a feszült helyzetet rögtön tányértörő veszekedésbe fordíthatod, amin a békítő szex sem segít. Tudd meg, mivel ne nyiss vitát.

A vita építő jellegű lehet, és, ha a külső szemlélő számára leginkább a családi poklot idézi is tányércsapkodós veszekedésetek, sokat jelenthet a kapcsolat túlélésében. Vitát azonban kétféleképpen kezdhetsz: ügyesen vagy már eleve halálra ítélten.

Az esetek nagy részében ugyanis a végkimenetel az első mondattól függ: amennyiben ezzel végzetesen kihúzod a gyufát partnerednél, legfeljebb egy dacos tűzszünetig juthattok, de építő megoldás nem születik. Ismerd meg azokat a mondatokat, amelyeket jobb, ha tiltólistára helyezel a robbanáskész állapotban.

- Drágám, beszélnünk kell!

Ez a mondat az egyik legrosszabb felvezető, amivel csak indíthatsz, nagyjából azzal ér fel, mintha azt mondanád párodnak, hogy most következik a hibák lajstroma, és minden rajta csattan majd. A beszélnünk kell azonban önmagában még nem elég: a legtöbb ember, amikor ideges, hivatalosabban szólítja meg partnerét, mint egyébként, Peti helyett Pétert mond. Amikor ez elhangzik, a másik már tudja, hogy semmi jóra nem számíthat, hát még, ha megfejeled a ráadással is.

Próbáld meg kerülni azt a bizonyos nevet, ha pedig problémád van, ne egy vészjósló felvezetővel készítsd elő, hanem egyszerűen vágj bele. Ha már a veszekedés előtt azt lebegteted, hogy számon kérő leszel, ne csodálkozz, ha párod védekezésből támad. Ezek a helyzetek pedig megoldáshoz garantáltan nem vezetnek, csak dühös, energikus vitához. Próbálj meg negatív felhang nélkül, semlegesen belekezdeni mondandódba, hogy az érveiddel harcolhass, és ne az erősebb indulat győzzön!

- Miért nem vagy képes a zoknit a szennyesbe dobni?

Ha mindig szétdobálja a zokniját, soha nem csinál semmit, és még a szemetet se hajlandó levinni, lehetőség szerint ne ezeken az apróságokon robbantsd ki az évszázad veszekedését. Természetesen a tipikus férfias rigolyák, melyekről azt hitted, csak a sztereotípiák, mindennél bosszantóbbak lehetnek a saját otthonodban, de mivel ez egyben az ő élete is, biztosan neki is van mit elnéznie.

Lehetnek olyan időszakok, amikor a te tűrőképességed is gyengébb lábakon áll, de hasonló helyzetben próbáld a valódi problémát megfogalmazni, és ne azokkal az apróságokkal dobálózz, amelyek a mindennapok részét képezik. Ha pedig ezeken a kicsi, de annál bosszantóbb szokásokon szeretnél változtatni, inkább a megoldással állj elő, hogy mi az, amit ne tegyen, és mi az, amit ezzel szemben jó lenne, ha beiktatna a mindennapi rutinba.

Ha csak az ismétlődő bosszankodásig jutsz, párod is hasonló helyzetbe kerül, hiszen a pasit éppen az idegesíti a legjobban, ha mindig ugyanazt az örökzöld hibát hányod a szemére.

- Ha igazán szeretnél...

A ha szeretsz kezdetű mondat az érzelmi zsarolás tipikus esete, aminek a nők könnyen áldozatául esnek, nem úgy a férfi. Ha ezzel állsz elő, ne csodálkozz, ha ő is bedobja a furfangos praktikát, hogy gyakoribb orális szexre buzdítson. Másrészt, ha állandóan azt a szerepet veszed fel a vita során, hogy elégedetlen vagy, egy idő után az is leszel. Ha tisztában vagytok egymás érzéseivel, ne kérdőjelezzétek meg őket, hiszen azzal csak növelitek egymás között a távolságot, és a vita során garantáltan nem kerültök egymáshoz közelebb.

Sokkal építőbb, ha kéréseidet a lehető legegyszerűbb formában adod elő, hiszen, ha valami nem kényszer, és még mosolyt is csalhat vele az arcodra, pasid is sokkal szívesebben teszi meg.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ha termékeny, és nem parttalan vitát szeretnél, próbálj meg valóban a konfliktusra koncentrálni, és amennyiben az a problémád, hogy hétvégente egyedül kell takarítanod, ne keverd bele a szerelmet!

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük