Félre az álarcoddal!

Mit veszíthetsz a szerepjátszással?

A kaméleon álcázási technikája semmi a tiédhez képest? Tanulj őszinteséget, boldog életet nyerhetsz vele.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Beleolvadni a tömegbe, megfelelni az elvárásoknak, elrejteni az érzéseidet mindig egyszerűbb, mint megmutatni, ki vagy valójában, és mi jár a fejedben. Utóbbiak ugyanis sebezhetővé, néha akár még kiszolgáltatottá is tehetnek. De biztos, hogy ez a jó taktika?

Ha ugyanis a megelőző csapásként szolgáló védekezés irányítja az életed, nem tudod megmutatni, hogy mire vagy képes. Ebből pedig sokszor az következik, hogy még a hozzád közel állók is félreértenek.

A megtévesztés ára

Elzát nagyon határozottnak és erősnek látta a munkahelye. Maga volt a megtestesült megbízhatóság, állandóság, időben érkezett, pontosan teljesítette a feladatait, folyton mosolygott, és sosem panaszkodott.

Amikor a cége leépítésekre kényszerült, elsőként merült fel a neve az elküldendők között, noha az egyik legjobb munkaerőnek ítélte minden főnöke. Ő lesz az, akit legkevésbé hozunk rossz helyzetbe, biztosan gyorsan talál majd új állást, ennél jobb helyen is - indokolták a döntésüket a vezetők, akik a többi dolgozójuknál számos mentőkörülményt találtak: kisgyerekes, idős, egyedülálló, képzetlen, beteg.

Elza teljesen összeomlott, amikor közölték vele a hírt.
- De hiszen én itt szerettem volna karriert befutni, ez volt álmaim állása, arról nem beszélve, hogy szükségem van a jó fizetésre, hiszen segítenem kell az idős szüleimet és a beteg testvéremet - mondta a lány a munkatársai nagy megrökönyödésére könnyes szemmel.
- Furcsa, de most olyan emberi lettél - szólalt meg hirtelen az egyikük.

Tökéletes álruha

Elza sokat töprengett ezen a mondaton, mely miatt először nagyon megsértődött. Aztán rájött arra, hogy a kolléganőjének nagyon is igaza volt. Mivel nem akarta, hogy sajnálják, soha nem beszélt arról, mennyi otthoni kötelezettsége van a munkaidő után, nem bújt ki a feladatok alól azzal, hogy egész éjszaka a bátyját ápolta.

A hétvégéiről és a szabadságáról szűkszavúan mesélt, azt a látszatot keltve, hogy minden pompás körülötte. Kialakított tehát magáról egy ideális képet, és nem engedte meg a többieknek, hogy belessenek a paraván mögé.

Hiba az adóvevő-készülékben

Ha azt veszed észre, hogy a pároddal nem tudod megértetni magad, úgy érzed, hogy egyáltalán nincs tekintettel rád, azaz önző módon csak a saját dolgaival törődik, nézd át a kapcsolatotokat egy kicsit más szemmel.
Lehet ugyanis, hogy te küldesz rossz jeleket neki, netán elhallgatsz fontos dolgokat, vagy nem mered kifejezni az érzéseidet.

A rosszul kommunikált kérés rossz választ szül

Amennyiben az köti le az energiáidat, hogy megfejtsd, szerinted mit szeretne hallani, akkor biztosan rosszul válaszol majd a kérdéseidre. Vegyük például a péntek esti sörözését a haverokkal. A szíved mélyén arra vágysz, hogy ezen a héten kísérjen el inkább a céges bulidra helyette, de mivel attól félsz, hogy esetleg visszautasít, a következőképpen tálalod az ügyet: ugye, nem baj, ha egyedül megyek el mulatni a kollégáimmal? Neked úgyis van más programod.

Gyógyító virágok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Erre mosolyogva bólint majd rá, és a világ legjobb fejének tartja magát, aki a kedvese minden kívánságát teljesíti. Eközben te egyre jobban szenvedsz, és fortyogsz magadban, hogy miért nem olvas a gondolataidban, hiszen valójában azt szeretted volna hallani, hogy sörözés helyett szívesebben tartana inkább veled.

Itt az ideje hangolni kicsit az adódon, mondd ki bátran, mire vágysz. És állíts a vevőkészülékeden is, azaz arra reagálj, amit tényleg válaszolt, ne próbálj mindig mindent - esetleg teljesen hibásan - dekódolni magadnak.

Ha mást mutatsz, másnak látnak

Természetesen nem kell olyannak lenned, mint a Hanta Boy című filmben a Jim Carrey által megformált ügyvédnek, aki a kisfia kívánságára 24 órán át mindent kimond, ami csak eszébe jut. Azt az őszinteségi arányt kellene némi kísérletezéssel eltalálnod, ami még praktikusan és taktikusan vállalható.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha ugyanis egy virtuális személyiséget, élethelyzetet építesz fel a valóság helyett, nem azt a munkát, baráti kör élettársat vonzod majd be, ami és aki passzol hozzád, és amire valójában vágynál. Ha álarcokat váltogatsz, egyszer csak azt veszed majd észre, hogy mások életét éled a sajátod helyett.

Hogyan tudod elkerülni ezt? Ne azt a ruhát vedd fel, ami a legújabb divatot követi, hanem azt, ami valóban jól áll neked. Ne azzal a fiúval randevúzz, aki elhív vacsorázni, hanem azzal, aki neked tetszik. Ne azt a szakmát tanuld, ami mások szerint biztos megélhetést ad, inkább azt, amit egy életen át élvezettel és sikeresen csinálhatsz majd. Ha magadhoz őszinte vagy, másokat sem tévesztesz meg. Az életedet így magad irányíthatod, de legalábbis jó eséllyel tehetsz kísérletet rá.

OLVASD EL EZT IS!

ferfi no szurke agy
  • párkapcsolat
  • családállítás

A boldog párkapcsolat 3 feltétele

Ezt is szeretjük