18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A legtöbben nem arra gondolnak szex közben, amire kellene - A pszichológus elmondta, mi az intenzív gyönyör kulcsa

Egyetlen egyszerű módszerrel sokkal élvezetesebbé tehetőek a szeretkezések a szakértők szerint.

no orgazmus cover

Ha arról van szó, hogy mitől lehet jobb a szex, a legtöbben az új pózok, helyszínek kipróbálását ajánlják, vagy éppen a szexi fehérneműket és a szerepjátékokat. Bár ezek is izgalmasak lehetnek, és színt vihetnek az együttlétekbe, a legtöbbször teljesen más, sokszor apróbb változtatások a leghatásosabbak.

Egy pszichológus szerint a gondolatok is igen sokat számítanak, mert közrejátszanak abban, hogy mennyire intenzív lesz a gyönyör, és mennyire élvezetes a szeretkezés. A szakértő elmondta, miért fontos az, hogy mi jár ilyenkor az ember fejében, és azt is, mi a legjobb módszer a legerősebb gyönyör átéléséhez.

A gondolatok szerepe a szeretkezés során

Sarah Hunter Murray pszichológus kutatásai során olyan nőket kérdezett meg, akik úgy vélték, magasabb a libidójuk az átlagnál. Részletes interjúkat készített velük, melyek során több intim témát is érintett, sőt, az együttlétekkel kapcsolatos részletekbe is belementek. A szakértő végül meglepődve összegezte, hogy egyvalami volt, amiben szinte mindannyian egyetértettek. Ez pedig az, hogy az eget rengető orgazmus egyik legfőbb kulcsa az, hogy fejben is teljesen jelen legyenek a felek a szeretkezések során. Ez ugyanis nemcsak az intenzívebb gyönyört garantálta, hanem a szenvedélyt és a vágyat is növelte a tapasztalataik alapján. 

Megfigyeléseit egyébként az Ottawai Egyetem kutatói is alátámasztották. A Peggy Kleinplatz vezetésével indult vizsgálat során 44 olyan embert kérdeztek, akik saját bevallásuk szerint nagyon élvezik a szexet. Nyolc okot találtak az erős gyönyör hátterében, ezek közül pedig az egyik legfőbb a teljes jelenlét volt.

Sokaknak akaratlanul is elkalandoznak a gondolataik az együttlétek alatt. Sajnos rengetegen az alakjukon aggódnak, míg mások a csúcsra jutásra görcsölnek rá, és az is gyakran előfordul, hogy teljesen véletlenül a teendőkön és a napi problémákon kezdenek agyalni akkor, amikor a legkevésbé kellene. Ennek a jelenségnek a magyarázatát már a kutatók is igyekeztek megadni, mindenesetre az biztos, hogy sajnos megakadályozhatja a gyönyört, és kevésbé élvezetessé teheti a szexet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mindfulness a szexben

A szakértő szerint a mindfulness így nemcsak a hétköznapokban, hanem az ágyban is igen hasznos módszer lehet. Alkalmazása pedig igen egyszerű, csak egy kis odafigyelés és tudatosság kell hozzá. Azt tanácsolja a nőknek, hogy már egészen az előjátéktól összpontosítsák a gondolataikat a partnerre, az érintésre, a csókokra, figyeljenek oda arra, mit éreznek, és teljesen adják át magukat az élménynek. Ha észreveszik, hogy máson töprengenek, az sem baj, a lényeg csupán annyi, hogy minél hamarabb hessegessék el a zavaró problémákat a fejükből, és koncentráljanak ismét arra, ami éppen történik. 

Mitől lesz még jobb a szex?

A jó szex is lehet még jobb, ám nem kell semmi bonyolultra gondolni, ha valaki arra próbál választ keresni, miként tegye még izgalmasabbá, még élvezetesebbé és színesebbé szexuális életét. Ezek az apró változtatások is megnövelik a gyönyört.

10 dolog, amitől jobb lesz a szex

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotók: Getty Images Hungary.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük