Milyen a párod karja?
Érzelmi intelligenciájáról árulkodik
Bolondulsz az izmos karokért? Vagy a csontosabb verzióra esküszöl? Nézd meg, mire következtethetsz belőlük!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Párod karjának alakjából nemcsak arra következtethetsz, hogy milyen erős, hanem más személyiségjegyeire is. Gondoltad volna? Sok nő szereti, ha kedvese kigyúrt izmokkal rendelkezik, mert ez azt jelzi számára, hogy biztonságban érezheti magát az ölelésében. Mások viszont a kisebb és barátságosabb méreteket kedvelik.

Egy elmélet szerint a fizikai megjelenés a lelki felépítésbe is betekintést enged. Minden testrész arról az életterületről hordoz információkat, amelyikhez kapcsolódik.

Ha párod karjára gondolsz, talán neked is az jut eszedbe róla először, hogy hogyan ölel vele. De a karnak az ölelés mellett más funkciói is vannak, amikor valamit megragad vagy birtokba vesz. Olyan tevékenységeket végez, melyekhez erőre van szükség, mint az emelés vagy a cipekedés, de a testbeszédben és a gesztikulációban is szerepet játszik.

E testrész alakjából így a férfinak az említett terültekhez való viszonyára következtethetsz, a gyengédségtől kezdve az irányításhoz való viszonyáig. 

A kéz és az emberek közötti kapcsolatok szorosan összefüggenek egymással, ugyanis a kéz az a tapogatóként használt testrész, amelyet a világ és lakói felé kinyújt az ember. Ég a keze alatt a munka - tartja a szólásmondás, és ez azt a megbecsült emberi tulajdonságot fejezi ki, amikor valaki jókedvűen, hatékonyan dolgozik, olyan jól, hogy amit csinál, az elfogy a keze alatt, mintha elégett volna.

Az egészséges karok arányaikban illenek az ember testéhez, és éppen olyan erősek, mint amilyen simulékonyak, megbízhatóak és gyengédek. Ha kell, odacsapnak, de lágyan is tudnak ölelni. Fogva tartanak, adakozóak, és határozottan megragadnak valamit. A hónuk alá tudnak nyúlni azoknak, akiknek segítségre van szükségük, vagy mereven kitartva nemet is tudnak jelezni, ha arra van szükség.
A kar felépítése az embernek a világhoz való viszonyról is árulkodik, ezért a kar felépítése alapján gazdájuk különböző tulajdonságaira következtethetünk.

Nehéz és izmos

A nehéz és izmos karok elsősorban tulajdonosuk erejéről és hatalmáról beszélnek. Ha viszont túlzottan nagyok, arra is utalnak, hogy a férfiban bizonyos fokú nehézkesség is van, és híján lehet a simulékonyságnak. Lehet, hogy nincs érzéke a finomsághoz, és időnként tapintatlan is.

Az ilyen kar sokszor durvának és esetlennek hat, néha azt a benyomást kelti, mintha gazdája is kellemetlenül érezné magát ilyen erőteljes szerszámok birtokában. Máskor viszont épp ellenkezőleg, lehet, hogy fontos számára karjának súlya, különösen akkor, ha alaposan meg is dolgozik azért, hogy feldagadt izmaival másokra is nagy benyomást tehessen.

Érzékeny pontok

Ha szívesen kalandoznál más férfitestrészek felé is, nézd meg, melyek a férfi legérzékenyebb pontjai!

Vékony és gyenge

Az ellenpólust a gyenge, fejletlennek tűnő karok jelentik. Azt fejezik ki, hogy a gazdájuknak problémát okoz, hogy átölelje és birtokba vegye az életet. A tehetetlenség érzéséből kifolyólag nehézséget okozhat neki, hogy megtartsa, amire szüksége van, kitartson abban, ami fontos számára, és távol tartsa magától, amit nem visel el. Egy kutatás szerint az ilyen emberek ritkábban kezdeményeznek. Ha a kezük is hideg, az azt mutatja, hogy kevéssé meleg és szívélyes a világhoz való viszonyuk.

Vékony és erős

A vékony és erős karok olyan emberről árulkodnak, aki megragadja, ami kell neki, néha talán erőszakos és tolakodó is, de a kitartása révén a problémáit is megoldja. Hajlamos a merevségre, és lehet, hogy a gyengédséggel is némileg hadilábon áll, noha közben igen ügyes. Fogókra emlékeztető karjával hajlamos megragadni a dolgokat, olykor a túlkapások sem idegenek tőle.

Kövér és gyenge

A kövér és gyenge karok gyakran tehetetlennek vagy esetlennek hatnak, ezzel lassúság vagy lustaság érzetét keltik. Általában kevés életörömről és mozgékonyságról árulkodnak, mintha a saját súlyuk és az élet terhe mázsás tömbként lógna rajtuk. Nehezen lendülnek mozgásba, a dinamika és az erő mellett a finomság is hiányozhat a mozgásukból.

Cikkünk Rüdiger Dahlke A lélek nyelve: a betegség című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük