233 milliomost kérdeztek meg: ezek a szokások tették őket sikeressé és gazdaggá

A pénzügyi tanácsadó 233 milliomost kérdezett meg, majd összegyűjtötte azokat a szokásokat, amelyek a legtöbbjükre jellemzőek voltak.

A milliomosok szokásai
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tom Corley könyvelő, pénzügyi tanácsadó és író öt éven keresztül tanulmányozott összesen 233 - köztük 177 önerőből lett gazdag - milliomost, hogy megtudja, hogyan töltik, hogyan használják ki az idejüket, és mik azok a szokások, amik hozzájárulnak sikereikhez.

Kutatásai során hat olyan jellemzőt azonosított, amik a legtöbbjükben közösek voltak, és amik nagyban segítették azt, hogy vagyonossá váltak, és azok is maradtak. Ezeket vette sorra a CNBC az oldalán

A milliomosok szokásai

Folyamatosan tanulnak

Azon milliomosok számára, akik nem örökölték a vagyonukat, hanem saját maguknak köszönhetik gazdagságukat, a folyamatos tanulás és önfejlesztés volt a legfontosabb a pénzügyi tanácsadó tapasztalatai szerint. A megkérdezettek 49%-a számolt be arról, hogy mindennap szán pár percet új szavak elsajátítására, 61%-uk pedig naponta legalább két órát tölt azzal, hogy különböző készségeket gyakorol, sportol vagy online órákat vesz. 

További 63% mondta azt, hogy hangoskönyvet hallgat munka közben, 71%-uk pedig önsegítő könyveket is gyakran olvas. A legtöbbük sikeres emberek önéletrajzait lapozgatják.

Többet hallgatnak, mint amennyit beszélnek

A milliomosokkal való beszélgetés során felmerült az 5:1-es hallgatási szabály is. Ez azt jelenti, hogy egy társasági beszélgetés során a vagyonos emberek minden átbeszélt perc után öt percig hallgatnak. Ez segíti őket abban, hogy megerősítsék munkakapcsolataikat, és többféle nézőpontot is megismerjenek egy adott kérdés kapcsán. 81%-uk azt is elárulta, hogy rendszeresen, naponta kér visszajelzéseket másoktól, és nem csak a munkahelyén.

Jó csapatot építenek

A szakértő vizsgálatából kiderült, hogy hogy az önerőből feltört milliomosok 86%-a átlagosan heti 50 órát vagy annál többet dolgozott, de nem egyedül. Sokan azért értek el sikereket, mert az erősségeikre összpontosítottak, de a gyengeségeikkel is tisztában voltak, és kitalálták, hogy ellensúlyozzák ezeket. Ha nem rendelkeztek bizonyos készségekkel, akkor felvettek valakit, aki értett az adott hiányosságukhoz. Így ők a globális összképre tudtak fókuszálni, valamint több idejük, mentális energiájuk maradt céljaik megvalósítására.

Az, hogy olyan emberekkel vették magukat körül, akik hasonló nézőponttal rendelkeztek, szintén hozzájárult a sikerükhöz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Nagyot álmodnak

A megkérdezettek közül sokan egy dream setting, azaz álomállítás nevű stratégiát alkalmaztak, amely során leültek, és részletesen leírták, miként fest a tökéletes életük tíz év múlva. Volt, aki szenvedélyesen rajongott a borokért, és úgy gondolta, milliókat kereshet ezáltal. És bár sem a családtagjai, sem a barátai nem tartották ezt lehetségesnek, őt nem tántorította el mások véleménye.

15 év alatt a borászat szakértőjévé vált, majd 2001-ben felszámolta borgyűjteményének egy kis részét, és megvette álmai otthonát a floridai tengerparton. 4 millió dollárt keresett, méghozzá azért, mert nem volt hajlandó feladni az álmát, amelyben hitt.

Fontosnak tartják az egészségüket

A milliomosok számára az egészség az első. A jó egészség hosszú életet jelent, ami pedig azt, hogy még több idő áll rendelkezésükre a gazdagság megteremtéséhez. Egy, a pénzügyi tanácsadó által megkérdezett milliomos sokáig küzdött a súlyával. Később úgy döntött, hogy naponta egy mérföldet fog gyalogolni.

Egy hónap múlva már kettőt, hamarosan pedig hármat sétált, és így tovább. Mire interjút készített vele, már három maratont futott le. Energiáját, összpontosító képességét és a sikerre való törekvését részben ezeknek a fitneszcéloknak tulajdonította, amelyek megváltoztatták az életét.

Megcsinálják a saját szerencséjüket

A tanulmányban részt vevő milliomosok 94%-a azt mondta, hogy soha nem szerencsejátékozik. A szerencse számukra nem a véletlen műve, hanem inkább annak a következménye, hogy mernek új dolgokba vágni és kockáztatni. Képesek arra, hogy meglássák azt, ami mások számára láthatatlan, és kreatív, alternatív megoldásokat találjanak a siker eléréséhez. A kitartás lehetőségeket teremt, a szerencse pedig végül azokat éri el, akik nem hajlandóak feladni álmaikat és céljaikat.

Nézd meg, hogy lehetsz azonnal szimpatikus mások szemében!

A sikerhez sokszor arra is szükség van, hogy mások kedveljenek. Nézd végig a képeket, és tudd meg, mit kell tenned a találkozás utáni első percekben ahhoz, hogy biztosan elnyerd a másik szimpátiáját.

10 mozdulat, amivel tudat alatt mindenkiben szimpátiát keltesz: figyelj rájuk az első percekben

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük