Hány évesen találod meg az igazit? Íme, a szám, amit a tudomány is alátámaszt

Vajon mennyit kell még várnod rá, hogy eljöjjön az életedbe?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még vársz az igazira, és kíváncsi vagy, mikor jön el életedbe? Vagy éppen párban vagy, és szeretnéd tudni, hogy aki melletted van, valóban a nagy Ő lehet-e? A tudomány megadja a választ: kutatók pontosan meghatározták, hány éves korodban találhatod meg az igazit.

Nemcsak erre a kérdésre adtak választ. Alapul véve különböző statisztikai eredményeket, a Londoni Egyetem szakértői egy átlagos nő életének más mérföldköveit is konkrét életkorokhoz kötötték.

Amellett, hogy elárulták, figyelembe véve az átlagot, egy nő, így akár te is 27 évesen találhatod meg az igazit, más érdekességeket is megállapítottak. Mikor keresel majd életedben legjobban? Hány évesen valószínű egy válás? Mennyi idősen leszel legkevésbé elégedett tükörképeddel? Most kiderül!

Az átlagnő a kutatók szerint...

12 év 7 hónap korú, amikor először menstruál - mégpedig egészen 51 éves koráig -, a pasizás és egyebek miatt 13-14 évesen okoz legtöbb fejfájást szüleinek, és 16 évesen veszíti el szüzességét. 18, amikor szexuálisan elég tapasztalt ahhoz, hogy először orgazmusa legyen. 20 éves korban élheti át először, milyen is egy hosszú távú jövőt ígérő kapcsolat.

Húszas évei elején a véleménye van változóban az átlagnőnek. 22 évesen az ételeket, az ízeket illetően, 25 évesen magát illetően: ebben az életkorban elégedettebb legkevésbé azzal, amit az ágyban nyújt.

Bár 27 évesen már megtalálhatta az igazit, az átlagnő 28 évesen hajlamos megcsalásra vetemedni leggyakrabban. Akárhogy is, a közös jövő tovább épülhet, hiszen a kutatók szerint a 29 éves kor a legjellemzőbb és legmegfelelőbb egy közös otthon építésére, családalapítás céljából. 30 évesen azután jöhet a házasság - az átlagnő életében jön is, mondják a kutatók.

32 évesen külsejét illetően érkezik el egy várva várt pont: végre rátalál a hozzá leginkább illő frizurára. Persze valószínűleg még számtalanszor változtat rajta élete végéig.

Statisztikai adatok alapján 34 éves az átlagnő, amikor első gyermeke születik, a munka és a gyerekvállalás nehézségei miatt pedig 35 éves korra tehető az időszak, amikor egy nő életében a legstresszesebb. Általában 38 évesen térnek vissza a munkába, majd egy év múlva, 39 évesen elérik az életkort, amikor a legjobban keresnek pályafutásuk során.

Válásra, figyelembe véve az adatokat, 40 évesen van egy nőnek legnagyobb esélye. Negyvenesként azért ennél örömtelibb dolog is történhet. Az átlagnő 49 évesen lesz nagymama.

Ötvenesként újabb feladatai lesznek. 55 éves, mikor életében a legtöbb embert segíti és akár gondozza is, általában nála fiatalabb vagy idősebb rokonokat. Mire betölti a 60. életévét, több szabadideje van, kevésbé stresszes, és már a gyermekvállalás sem aggasztja. Ezekben az években a hatvanasok közel fele szexuálisan aktív, 65 évesen pedig különösen újító kedvében van az ágyban. Angol kutatási eredmények alapján az átlagnőt 82 éves korában érheti a halál.

Ezt is szeretjük