5 idézet Müller Pétertől, amit minden nőnek ismernie kellene

Tanulságos gondolatok a női sorsról, amelyeket érdemes elolvasnod.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Írt már könyvet az örömről, a boldogságról, a szeretetről, legújabb, Életművészet című írásművében pedig a sors megértéséhez, az élet alakításához nyújt hathatós, kézzelfogható segítséget.

És hogy miért ért annyira a női lélek finomságaihoz egy férfi, aki ráadásul a hazai ezoterikus irodalom egyik legnépszerűbb és legkiemelkedőbb alakja, hogy miért tud mindig szépet, okosat, elgondolkodtatót, igazat, és férfi létére nagyon is nőknek valót mondani, arról Férfiélet, női sors című alkotásában így vall: "Nem tudom, milyen világ jön. De ha lesz új világ, az a nők tiszteletén fog alapulni. Ebben bizonyos vagyok." Ahhoz pedig, hogy egy férfi tisztelni tudja a nőt, alapvető feltétel, hogy ismernie kell.

Ahogy a nőnek is ismernie kell önmagát ahhoz, hogy teljes értékű, "a férfilélek katarzisára" nyitott, befogadó princípiumként létezhessen. És hogy milyen a nő? Időként sértődékeny, ingerlékeny, megbántott és a velejéig érzékeny.

De hogy sok esetben te magad produkálod ki ezeket a megoldhatatlanná fokozott életszituációkat, és a megoldás kulcsa is benned rejlik - arról szintén Müller Pétertől olvashatunk.

Felkészültél? Az alábbi idézetek segítenek nőnek lenni és minden helyzetben nőnek is maradni, legyen szó, bántásról, érzelmi döntésről vagy éppen önbizalomról.

A női szeretetéhségről

"A nőnek olyan szeretetre van szüksége, amely nem mulandó. A nő - még a legérzékibb nő is - a lelkével szeret igazán, s nincs olyan párkapcsolati tanács és szexuális trükk, amely boldoggá tudna tenni egy olyan nőt, akit lelkileg nem szeretnek... Egy nő erogén zónája: a lelke."

A megbántottságról

"Ott, ahol erősek vagyunk, nem marad bennünk a megbántottság traumája. Tehát nincs mit megbocsátani. Ha tudsz, odacsapsz, ha nem, nem, de nem foglalkozol a megbocsátás gondolatával, mert hamar felejtesz - érzelmileg is. Vagyis erősnek kell lenned, és nem megbocsátónak, és akkor nem érhet bántás.
Nevetsz rajta. Föl sem veszed. Sajnálod azt, aki bántani akart. Ha megbántódsz, nem az a kérdésed, hogyan kell megbocsátanod, hanem az, hogy 'Hol voltam gyenge, hogy megbánthattak?' Ezen a ponton dolgozni kell magadon. 'Jó, hogy bántottak, legalább tudom, hol vagyok gyenge még!'"

A befogadásról

"Amire hangolod magad, azt fogadod magadba. Annak leszel eszköze, tettestársa, megvalósítója. Ha harmóniára hangolod magad, érzed, hogy angyalok vannak körülötted.

Nem látod, de érzed! És nem az angyal hangolt magára, hanem te hangolódtál az ő hullámhosszára. Te vagy a vevő - ő csak az adó. És hiába ad, ha te nem veszed. Nem hallod meg, és elsuhan melletted a jó szó, a derű élménye, a jókedv és a bizakodás. Másra hangolódtál, és azt is kapod, amire lelked húrjai rezonálnak. Ez a vonzás törvénye. Sötét gondolat a sötétséget, félelem a félelmetest, önzés az elvakultságot és mások önzését vonzza magához.

Ne engedd, hogy a világ hasson rád, mert rossz az adás. Légy 'antennás ember', aki veszi a láthatatlan világból és a lelked mélyéről szüntelenül áradó jó hatást."

Vágyakról, döntéshelyzetekről és újra a befogadásról

"Vágyaid olyanok, mint egy felbukkanó madárraj a házad felett. Elsuhannak. De ha fészket vernek az ereszed alatt, ott élnek, s ezért már te felelsz. Befogadtad őket!

Figyeld meg, van egy pillanat, amikor te döntesz! Beleszeretni valakibe egy 'pillanat műve', de ebben a pillanatban te döntesz! És ugyanez van a megkívánásnál, a kísértéseknél, az első ciginél, narkónál, italnál, de még a dühbe gurulásnál is: belemenjek, vagy sem? Ez a másodperc a tied! Még szabad vagy. De ha már döntöttél: nem! Ha már 'fészket vertek benned a vágyak s ott szaporodnak', azért már felelsz. És amilyen könnyű belemenni, annyira nehéz kijönni. Hozzá szokni valamihez könnyebb, mint leszokni róla.

Mindig van egy tizedmásodperc, amikor bölcs vagy. Amikor még kezedben a sorsod. Használd ki! Ha látod, hogy jó: menj! Ha látod, hogy nem jó: állj, egy lépést se tovább!"

Az önbizalomról

"Élj egyedül vagy akár a legjobb párkapcsolatban, házasságban és családban - magadban bízz elsősorban. Ne királyné légy - hanem királynő! Változnak az idők, Felséges Asszony!"

Ezt is szeretjük