Mikor lesz kész a férfi a házasságra? 3 dolog, amin már túl kell lennie

Szeretnéd, ha megkérné a kezed, de még nem tette meg? A szakértőt kérdeztük, mikor várható a lépés.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mi a jobb taktika, célozgatásokkal sürgetni, vagy türelmesen kivárni? Lehet-e annak valamilyen nyomós oka, hogy bizonyos férfiaknak eszükbe se jut nősülni? Úgy tűnik, egy dolog biztos csupán.

Onnantól van valódi szereped a lánykérésben - mondhatsz igent vagy nemet -, hogy a párod tényleg elszánta magát a döntő lépésre.

Biztonságos édes otthon

Ha lenne olyan teszt, amivel megvizsgálhatnánk, elég érett-e a férfi egy igazi párkapcsolatra, ez a kérdés biztosan szerepelne a sorban: képes vagy-e nemet mondani a szüleidnek? Határozott igen válasz esetén nincs gond.

A "talán" vagy a "semmiképpen" lehetőségek megjelölése azonban azt jelzi, hiába képviseli az illető az erősebbik nemet, a túl szoros családi kötődései sokat gyengítenek ezen.

Aki ugyanis lélekben levált a szüleiről, saját döntéseket hoz. Természetesen meghallgathatja a szülei véleményét, olykor ez egybeeshet azzal is, amit ő szeretne, ám mindenképpen van saját elképzelése arról - és ezt bátran kivitelezi -, mi a jó neki.

Óvakodj tehát az önállótlan, befolyásolható, az utolsó szóért mindig hazafutó férfiaktól. Tudjál róla, hogy ha egy ilyen férfi kéri meg a kezed, valójában a szülei mondtak rád igent, ő pedig nekik szeretne megfelelni azzal, hogy elvesz téged.

Történt eddig, ami történt

Feltéve, hogy nem 14 évesen kerültök össze, valószínűleg mindkettőtöknek van saját múltja és tapasztalata szerelmi ügyeket illetően is. Három baj lehet ezzel. Egy: a párodnak 30 felett te vagy első igazi nő az életében. Nagy valószínűséggel az előbbi bekezdés rejti a megfejtést, a szüleihez - anyjához - hű kisfiúval találkoztál össze.

Kettő: az eddigi hódításainak számszerűsíthető listája bőven háromjegyű. Valamit keres, aminek eddig senki nem tudott megfelelni. Ne fogadj rá, hogy éppen te leszel a kivétel. Három: valakinél elhagyta a szíve egyik darabját. Neked mellékszerep jut, és csak azért nősül, hogy bizonyítsa, képes a másik nő nélkül élni. Akkor dőlhetsz hátra, ha a választott párod eddig is megélte, amit szeretett volna, és a múltja a helyén van: lezárta.

Irányba állt, tudja, hogy merre megy

Szinte kizárt, hogy az önmagát kereső, a jövőjében bizonytalan férfi házasodni szeretne. Kivéve, ha tőled várja az élete megoldását. Nem ajánlom, hogy bevállald ezt a lehetőséget, mert sokba kerülhet neked, ha kettőtök helyett próbálsz élni.

Várd inkább ki, hogy a párod megtalálja azt az utat, amin szeretne előrejutni. Neki igenis fontos, hogy a karrierje épüljön. Önbizalmad ad, ha tudja, minden körülmények között képes lesz gondoskodni a jövőbeni családjáról.

A stafétabot átadása

Az előbbiekből azt derült ki, nem érdemes siettetned a folyamatokat. Amikor tehát az önállóság magabiztos, a célok és az irányok egyértelműek, a múlt pedig szép emlékekkel teli, amúgy is elérkezik az idő arra, hogy a férfi családot alapítson. Tudom, nem hangzik túl jól, ám sokszor nem csupán a szerelem vesz rá valakit a lánykérésre, benne van az elköteleződésben a vágy az utódok iránt is.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Olykor tehát az a nő lesz a szerencsés kiválasztott, aki éppen jó időben van a férfi mellett, és szívesen válik anyává. Persze az is igaz, hogy ha minden frigy csak ideális pillanatban és szilárd alapokon köttethetne, szinglikből biztosan több lenne a földön, mint házaspárokból.

Ezt is szeretjük