Mi számít érzelmi megcsalásnak? Nem is gondolnád, milyen apróságok is ide tartoznak!
Intő jelek az érzelmi megcsalásra!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy hosszú távú kapcsolatban nemcsak a párok jó, de a rossz oldala is megmutatkozik. Idővel felütik a fejüket a nehézségek, és ahogy a problémák jönnek szembe, egyre több mindennel kell a szerelemnek is megküzdenie. Ilyen nehézségként merülhet fel a féltékenység vagy a hűtlenség is.

A hűtlenség olyan téma, amit mindenki szeretne elkerülni kapcsolatában, de mondhatni lehetetlen, az internettel együtt egyre több kísértés érkezik a párok életébe. A megcsalást több módon is definiálható, hiszen nemcsak testi, hanem érzelmi félrelépésről is beszélhetünk. Ártalmatlannak tűnő barátságokba könnyű belemenni, amiről aztán csak idővel derül ki, hogy többet jelent, mint aminek először tűnt. Milyen jelekre érdemes figyelni és mit érdemes ezekből leszűrni?

Az érzelmi megcsalás

Az érzelmi megcsalás sokkal kevésbé körülhatárolható, mint a fizikai, szexuális együttlét. Nehéz kezelni és meghúzni a határokat, hiszen kívülről nem mindig lehet eldönteni, hogy barátságról, vagy mélyebb, intim viszonyról beszélünk az érintett felek kapcsán. De attól, hogy nem történik testi kontaktus, nem szabad jelen nem lévőnek tekinteni ezt a harmadik felet a kapcsolatban.

Sok esetben az érintettek sem akarnak tudomást venni a folyamatról. Pedig viszonylag rövid időn belül nagy probléma lehet abból, ha valaki a kapcsolatán kívül keres érzelmi megnyugvást a párjával való intim viszony rendezése helyett.

Jelek, amiket észre kell venni

A kérdés mindig ott húzódik: vajon hol van az a bizonyos határ? Mi az, ami már érzelmi megcsalásnak számít, és mi az, ami még nem? Itt kerül előtérbe az önismeret, hiszen ha egy nő figyel magára, bizonyos intő jelekre reagálva a kapcsolatát is megmentheti vele. Mert a bizalom, a harmónia, az intimitás és az őszinteség is munkával helyreállítható.

Figyelj oda jobban, ha ezeket tapasztalod

Jel lehet, ha vele beszélgetve mindig elveszted az időérzékedet. Vagy ha mielőtt elmész otthonról, egy órát készülődsz, miközben az utóbbi években a reggeli sminkelés kimerült a szempillaspirál és a pirosító használatában.

Nem jelent jót, ha képes vagy az egész napodat átvariálni azért, hogy találkozzatok, vagy hogy még több időt tölthess vele. És ha a közös programokra soha nem hívod el a párod. Ha tele vagytok közös történetekkel, egy húron pendültök.

Intő jel, ha ezt a harmadik személyt összehasonlítod jelenlegi partnereddel, főleg, ha olykor hangot is adsz ennek, akár otthon is. És ha már az is eszedbe jut, mi lenne, ha mindketten egyedülállóak lennétek, biztosan át kell gondolnod, hogy mit is szeretnél valójában. Mert ez az irány eltávolíthat a jelenlegi partneredtől, és könnyen bonyodalmakat okozhat a harmadik személynek is.

Ha valaki ilyemit tapasztal, akkor érdemes végiggondolni, hogy mi az, ami a kapcsolatából hiányzik, ami miatti ennyire közel engedett magához egy ellenkező nemű embert. Nem azt mondjuk, hogy férfi és nő között nem lehet barátság, de az újkeletű haverkodást mindig fontos megvizsgálni.

Ezt is szeretjük