18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A meztelenül alvás hatásai: sokkal többet ad, mint gondolnád

Nemcsak az egészségedre, hanem a párkapcsolatodra is hihetetlenül jó hatással van.

meztelenul alvas cover

Vannak, akik éjszakánként a kényelmes pizsamára, mások a szexi hálóingekre szavaznak, az azonban biztos, hogy a legjobb, ha teljesen meztelenül bújsz esténként az ágyba. A ruha nélküli pihenésnek ugyanis annyi előnye van, amennyire álmodban se gondoltál.

Rengeteg kutatás, pszichológusok és orvosok is vizsgálták már ezt a témát, és meglepő dolgokra jutottak: a pucér szundítás nemcsak a tested és az intim testrészeid egészségére van hatással, hanem a boldogságodra és a párkapcsolatodra is.

Jobban alszol ruha nélkül

Az alvás rendkívül fontos a szervezet számára, hogy feltöltődjön energiával és regenerálódjon, ezért lényeges, hogy minél mélyebben pihenj. Ehhez több dolog is fontos, de az Amszterdami Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a testhőmérséklet csökkenése biztosítja igazán a mély alvást, valamint ahhoz is hozzájárul, hogy minél kevesebbszer ébredj fel éjszaka. A további vizsgálatok során arra is rájöttek, hogy ha pedig ledobod a ruháidat, a tested hőmérséklete könnyebben és alacsonyabbra tud lecsökkenni, így reggel sokkal kipihentebben ébredsz majd.

meztelenul alvas.png

Boldogabb és nyugodtabb leszel

Ez a testhőmérséklet-csökkenés azonban nemcsak pihentető alváshoz vezet, hanem a kortizolszint normalizálódásához is. Ez a hormon rengeteg mindenben közrejátszik, például, ha nem megfelelő mennyiséget termel belőle a szervezet, az fokozott stresszhez és még hízáshoz is vezet. A meztelen pihenés azonban segít beállítani a szintjét, az oxitocin hatásával együtt pedig nyugodtabban, boldogabban ébredsz majd reggel. Arról már nem is beszélve, hogy így szabadabbnak érezheted magad, ami egész nap magabiztosságot és egy kis plusz önbizalmat ad majd.

Mélyebb intimitás és több szex

Ha mindketten ledobjátok a ruhátokat éjszakára, és többször egymáshoz értek, vagy összebújva alszotok, akkor a szervezetek kortizolszintje még tovább növekszik, ez pedig fokozza a nemi vágyat és a kötődést is. Hosszú távon segít megőrizni vagy visszahozni az intimitást a kapcsolatba, de a szeretkezések számát is jócskán képes megnövelni. A Cotton USA kutatásai is alátámasztják ezt: 1000 ember vizsgálata során arra jutottak, hogy a megkérdezettek 57%-a alszik meztelenül, és ők sokkal elégedettebbek a párkapcsolatukkal, valamint a szexuális életükkel, mint azok, akik ruhában pihennek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Vonzóbb és szexibb leszel

Nemcsak a magabiztosságodat növeli, ha meztelenül bújsz az ágyba, hanem a vizsgálatok azt is bebizonyították, hogy sokkal szexibbnek érzed majd magad reggel. Nem számít, hogy párban, vagy egyedül, de mindenképpen meglesz az eredménye, valamint segít abban is, hogy elfogadd és megszeresd a testedet, de még az apróbb, hibának titulált tökéletlenségeket se szégyelld rajta.

Hozzájárul a nemi szervek egészségéhez

Ha nincs rajtad vagy a párodon alsó, akkor nem lesz esély arra, hogy túlságosan is bemelegedjenek a nemi szervek, hanem tudnak szellőzni, ami segít egészségesen tartani őket, és megelőzni a fertőzéseket. Köztudott ugyanis, hogy például a szoros nadrág vagy fehérnemű, és a nem megfelelő, műszálas anyagok is rendkívül károsak, ezért nagyon jót tesz, ha legalább éjszakára megszabadulhatsz tőlük. Mindezek mellett pedig a kutatások azt is igazolták, hogy a meztelenül alvás még a bőrödnek is jót tesz, és sokkal szebbé varázsolja. Ezek után nem kérdés, hogy a pizsamának a szekrényben a helye még éjszaka is.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük