A legkártékonyabb mondat, amit egy bántalmazottnak mondani lehet - Mérő Vera írónő eloszlatta a téves hiedelmeket
Mérő Vera író, jogvédővel beszélgetett Szily Nórával a Szókimondó című videósorozat második részében.

mérő-vera-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bántalmazás - erre a szóra a legtöbb embernek automatikusan összeugrik a gyomra. A szerencsésebbek filmekből, könyvekből, a híradóból kapnak képet arról, milyen lehet bántalmazó kapcsolatban élni. Mások a közvetlen környezetükből, vagy akár saját tapasztalataik alapján ismerik a helyzetet. Megdöbbentő adat, Magyarországon minden ötödik nő bántalmazó kapcsolatban él. Úgy véljük, erről a témáról nem lehet eleget és elég mélyen beszélni. Mérő Vera író, jogvédővel a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítvány alapítójával Szily Nóra oszlatta el a tévhiteket, és adott objektív, átfogó képet a Femina Szókimondó című videósorozatának második részében.

A bántalmazásnak több típusa és sok lépcsőfoka van. Fontos szétszálazni, közelebbről megvizsgálni a különböző élethelyzeteket ahhoz, hogy megértsük az erőszak természetét.

Szókimondó beszélgetés a bántalmazásról

Mérő Vera kifejtette, mik azok a vörös zászlók, hogyan mérhetjük fel, hogy az aktuális párunk később akár bántalmazóvá válhat. Bár minden helyzet más, elmondása szerint vannak olyan jelek, amelyek alapján egyértelmű következtetéseket vonhatunk le. Szintén szó esett arról, hogyan reagáljunk, ha a környezetünkben olyat látunk, ami bántalmazó kapcsolatra utalhat. Mi a legkártékonyabb mondat, amelyet egy olyan ismerősünknek, kollégánknak, barátunknak mondhatunk, aki elszenvedője a kapcsolati erőszaknak. Valamint azt is elárulta, elég akár egy kulcsszó ahhoz, hogy felnyissuk a szemét, lépnie kell.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük