Ezért ne csald meg bosszúból, ha félrelépett
Csak rontasz vele a helyzeteteken
Több okból sem jó reváns, ha te is megcsalod őt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik legkínzóbb fájdalom, amikor rájössz, hogy megcsalt a párod. Ilyenkor úgy érzed, összeomlott minden, és egyedül maradtál a megsebzett szíveddel.

Csalódni abban a férfiban, aki mellett az életedet tervezted leélni, alapjaiban megrengeti a kapcsolatba vetett hitedet, de a dolog nem minden esetben végződik szakítással.

Azonban ha együtt maradtok is, sokáig, talán örökre ott lesz egy tüske benned, ami arra késztethet, hogy állj bosszút a téged ért sérelmekért. Ha úgy döntöttél, vele maradsz, inkább beszélj a pároddal a gondolataidról, és próbálj megbocsátani, de ne csald meg te is, hogy bosszút állj. A psychologytoday.com cikkéből kiderül, miért.

Nem megoldás, ha megcsalod

Ha te is hűtlenkedésre adod a fejed, mint a párod, csak annyit fogsz elérni, hogy mentesíted őt a felelősség alól. Ha ugyanis addig érzett is egy kis lelkifurdalást azért, amit tett, ezután úgy veheti, hogy kvittek vagytok. Nem megleckézteted, inkább csak bátorítod őt az újabb megcsalásra, akár még meg is adhatod neki a kezdő lendületet egy új kapcsolathoz a másik nővel.

Másodsorban pedig nem okozhatsz ugyanakkora fájdalmat a párodnak, mint amekkorát ő okozott neked, hiszen amit ő tönkretett, az egy élő, működő kapcsolat volt, amit pedig te próbálnál lerombolni, már rég romokban hever.

Magadat is megóvod, ha nem teszed meg

A te lelkeden sem sebtapasz, sokkal inkább újabb sérülés lesz, ha így veszel revánsot a párodon. Nem attól fogod magad jobban érezni, hogy megbántod őt, hanem attól, ha tisztázod magadban az érzéseidet.

Ez a fajta bosszú még bűntudatot is kelthet benned, és arra a tévútra vezethet, hogy a kapcsolat miattad ment tönkre. Mielőtt tévesen saját magadat kezdenéd hibáztatni egy ilyen ballépés miatt, inkább légy okosabb, és ne tedd meg. Így a kívülálló férfi miatt sem kell rosszul érezned magad, mert őt sem használod eszközként, és nem is fog miattad csalódni.

Mérlegelj, mielőtt cselekednél!

Ha megcsalással vennél revánsot, akkor lemondhatsz róla, hogy valaha is rendbe jönnek köztetek a dolgok. Részben azért, mert ez a tetted elvonná a figyelmet a kapcsolatotokban lévő valódi problémákról, részben pedig azért, mert elmérgesítenéd a helyzetet. Egy már meggyengült párkapcsolat számára egy újabb félrelépés jelentheti a kegyelemdöfést.

Gondold meg tehát kétszer is, hogy érdemes-e így bosszút állni. Az újraéledő kapcsolatotokat a bizalomra kellene építenetek, és ha megcsalod a párodat, akkor ezt az alapvető feltételét rúgod fel a boldogságotoknak.

Ezt is szeretjük