5 trükk, amivel maradandó benyomást keltesz – Ha így beszélgetsz, biztosan emlékeznek majd rád

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel garantáltan szimpatikussá válsz majd.

maradando benyomas cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor egy új emberrel ismerkedsz meg, sok apróságra kell odafigyelned, különösen, ha fontos, hogy jó kapcsolatot alakíts ki, vagy jó benyomást tegyél rá. Egy állásinterjún a testtartásodra is érdemes ügyelni, de az sem mindegy, milyen kérdéseket teszel fel. Néhányat ugyanis szinte kötelező, ha meg akarod duplázni az esélyedet, pedig sokan nem tudják. 

Persze minden egyes első találkozáskor érdemes ügyelni a mondandódra, és bevetni pár apró, de annál hatásosabb trükköt. A következő módszerekkel tudat alatt keltesz maradandó benyomást másokban.

A részletekben a lényeg

A bemutatkozás és az ismerkedés során sokan csak a saját mondataikra figyelnek, azonban ez nagy hiba. A másiknak  éreznie kell, hogy érdeklődsz a mondandója és a személye iránt, ezért ezt érzékeltetni is kell vele. Bizonyíthatod, hogy odafigyelsz, ha visszakérdezel egy apró részletre, de az is jó, ha belefűzöd a mondatodba a nevet, amit említett.

maradando benyomas

Kérd a véleményüket

Ha úgy érzed, hogy egy kicsit unalmassá vagy erőltetetté válna a beszélgetés, kérd valamiről a másik fél, vagy a többiek véleményét. Így lehetőséget adsz nekik a beszélgetésre, a legtöbb ember pedig szereti, ha kifejtheti az álláspontját, és ilyenkor általában megered a nyelvük. Rád pedig egy olyan emberként fognak emlékezni, aki kíváncsi volt a véleményükre, megbecsülte azt, és törődik másokkal. Arra viszont vigyázz, hogy semmilyen politikai témát ne hozz szóba.

Töltsd be a kínos csendet

Nincs is rosszabb annál, amikor beáll az a bizonyos kínos csend egy beszélgetés során. Ilyenkor ne légy zavarban, ne ess kétségbe, hanem töltsd meg az űrt néhány érdekes kérdéssel. Kerüld a kényszeres témákat, mint mondjuk az időjárás vagy a közlekedés, de arra is ügyelj, hogy ne magadról kezdj beszélni. Inkább a másik iránt érdeklődj valami személyes, de ne túlságosan intim témáról. A pszichológusok szerint például jó ötlet megkérdezni, hogy az illető hol született, hol élt vagy hol él most, esetleg hol volt nyaralni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Találj valami közös pontot

Mindig szimpátiát kelt a másikban, ha rájön, hogy van bennetek közös, ezért érdemes olyan dolgokat keresni, amit egyformán szerettek. Dobj fel témaként könyveket, filmeket, hobbikat, ételeket, itt a legegyszerűbb kapcsolódást találni. Ha pedig magától mondana olyat, amiért te is odavagy, akkor ne felejtsd el ezt lelkesedéssel megemlíteni. Ha megtaláljátok a közös pontot,  szimpátiát is keltesz a másikban, és az is biztos, hogy emlékszik majd rád.

Egy kis bók sosem árthat

Mindenkinek jól esik, ha valami kedveset mondanak neki, ezért ha tetszik valami a másik külsején vagy a mondandójában, akkor ne tartsd vissza. Említsd meg bátran, dicsérd meg őt, mert biztos, hogy így még jobban megkedvel majd. Arra viszont ügyelj, hogy ne legyen erőltetett ez a dicséret, csak akkor vesd be, ha tényleg őszintén gondolod.

Ezt is szeretjük