Tudat alatt tűnsz tőlük magabiztosnak mások szemében - Ezeket a kifejezéseket használd gyakrabban

Nagy hasznodra válik, ha beépíted őket a rendszeres szóhasználatodba.

no beszel

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elég kevesen vannak azok, akik tudatosan odafigyelnek arra, hogy mit mondanak, milyen szavakat használnak. Pedig nemcsak a mondandód üzenete és lényege számít, hanem azok a kifejezések is, melyeket használsz. Vannak ugyanis olyanok, amelyek kifejezetten bizonytalannak és megbízhatatlannak mutatnak, néhány viszont épp az ellenkező hatást éri el.

A szavaknak hatalmas erejük van, és érdemes is élned ezzel. Egy-egy fontos eseményen, találkozón, megbeszélésen vagy állásinterjún különösen hasznos bevetni a magabiztosságot és erőt mutató kifejezéseket, de a legjobb, ha a mindennapi beszédedbe építed be őket. A következőket mondd, ha azt akarod, hogy tudat alatt válj szimpatikussá, és tűnj határozottnak mások szemében.

Kifejezések, melyek magabiztosnak mutatnak

Először is, fontos, hogy kerüld a negatív mondatokat, és mindent próbálj inkább pozitív szavakkal megfogalmazni, vagy valahogy csempéssz bele egy kis pozitivitást a mondandódba. Iktasd ki a talán, az esetleg és az ezekhez hasonló, feltételes kifejezéseket, helyettük inkább használj bizalomgerjesztő, magabiztosságot tükröző szavakat.

beszelgetes

A szakértők szerint, ha a főnököd megkért valamire, amit viszont egyelőre még nem tudod, hogy fogsz megcsinálni, akkor mondd, hogy „Meg fogom oldani”, vagy, hogy „Szánok rá elegendő időt”. Ezekkel azt érzékelteted, hogy akármilyen nehézségekbe és problémákba ütközöl is, megteszed, amit tudsz, és kihozod majd magadból a maximumot.

Hiszem, tudom és biztosan

Határozottnak mutat még a „Hiszem, hogy” illetve, a „Mindent elkövetek az érdekében” válasz, de például a „tudom”, a „minden bizonnyal”, a „biztosan” és a „határozottan” szavakat a hétköznapokban is érdemes gyakrabban használnod. Ezek, bár csak apró változtatásnak tűnnek, azt a benyomást keltik másokban, hogy tudod, mit akarsz, vannak céljaid, és ezektől senki sem tántoríthat el. Hasznosak lehetnek, ha valakit meg akarsz győzni, vagy alá akarod támasztani az érvelésedet. De ebben az esetben különösen hatásosak még a „Meg vagyok győződve arról, hogy” kezdetű mondatok is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Forbes szakértői szerint van két olyan, lényeges kifejezés, amit akkor kell mondanod, amikor valaki kritizálja a munkádat, vagy olyanba szól bele, amihez igazából nem lenne köze. A támadás és a védekezés helyett csak mondj annyit: „Köszönöm a tanácsot” vagy „Értékelem a véleményedet”, aztán tedd hozzá, hogy majd megfontolod. Ezzel meglepően nyugodtan és határozottan kezeled majd a helyzetet, és valószínűleg sikerül is lezárnod a kellemetlen beszélgetést. Ha odafigyelsz ezekre, és beépíted őket a beszédedbe, tudat alatt keltesz pozitív hatást másokban, és láttatod magadat magabiztosnak.

Ezt is szeretjük