Neked ki a lelki társad? Megható válaszokat adtak az emberek egy videóban

Nem minden nagy szerelem lelki társ, és nem minden lelki társ nagy szerelem.

lelki tars

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A másik felem. Az ember, aki azért csöppent az életembe, hogy aztán örökkön-örökké fogja a kezem, és együtt meneteljünk végig a nekünk kijelölt úton. Sokan így vélekednek a lelki társukról, pedig a valóság ennél jóval árnyaltabb. 

Mindenesetre annyi bizonyos, szerencsés az, aki egyszer - vagy akár többször - rálel valakire, aki jóformán szavak nélkül is megérti, aki hasonlóan érez, aki motivál, és segíti a személyes fejlődését. De vajon lelki társ csak egy nagy szerelemből lehet? Vagy csak az igaz szerelem lehet egyben lelki társ is? Nos, ez egyáltalán nem biztos.

Megható válaszokat adtak az emberek

A Soulpancake's 0-100 sorozatában gyerekek, serdülők, fiatal és idős felnőttek véleményére kíváncsiak mindenféle témában. A széria készítői ezúttal a lelki társ témakörét vizsgálták, a végeredmény pedig tökéletesen reprezentálja, mit jelent a fogalom a különböző generációknak. 

Valaki a családtagjait tekinti a lelki társainak, mások a legjobb barátjukat vagy éppen a kedvencüket. Na és persze, olyanok is akadnak, akik még nem találták meg, esetleg nem tudják pontosan meghatározni a jelenséget.

A legérdekesebb és a legszebb megfogalmazás egy 28 éves nő száját hagyta el: "Tetszik a gondolat, ahogy spirituálisan kötődsz egy másik emberhez. Azért érkezik az életedbe, hogy utat mutasson, és megtanítson valamire, majd, ahogy jött, úgy el is tűnik. Innen nézve nekem már három lelki társam is volt, akikért egytől egyig hálás vagyok, hiszen sok mindennel gazdagították az akkori énemet."

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Egy 21 éves fiú szerint mindenki okkal jön az életedbe. Ki egy évszakra, ki egy életre. Egy 48 éves nő pedig szentül hiszi, hogy a lelki társadhoz szinte azonnal kapcsolódsz, és tudni fogod, hogy igen, ő az. Akiről mindössze pár perc beszélgetés után azt hiszed, hogy évek óta ismered. "Voltak már különleges személyek az életemben, de őt még keresem, és tudom, hogy egyszer meg is találom."

És, hogy mi ebből a tanulság? Szerintünk leginkább az, hogy a szeretet kortól és nemtől független, csodálatos dolog.

Egyszerre kaptak szívet, később egymásba szerettek

A most 24 éves Taylor Givens és a harmincéves Collin Kobelja élete nem úgy alakult, mint a legtöbb fiatalé. Mindketten súlyos szívproblémákkal küzdöttek, ezért szervátültetésre volt szükségük az életben maradáshoz. De arra bizonyára egyikük sem számított, hogy egy új szívnél jóval többet kapnak.

Ezt is szeretjük