4 dolog, amit sose posztolj a pasi falára a Facebookon
Rossz vége lehet
Gondold meg, hogy mit posztolsz ki Facebookra!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A közösségi oldalak rengeteg veszélyt rejtegetnek a párkapcsolatokra nézve.

Ha nem számolsz el legalább tízig, mielőtt bármit is kiposztolsz, nemcsak magadat, de a párodat is kellemetlen helyzetbe hozhatod. Íme, négy dolog, amit kezelj magánügyként!

Szentimentális frázisok

Egy friss kapcsolat kezdetén, amikor még minden percet együtt töltenél a szerelmeddel, bizony nehéz lehet a mindennapos elválás. Ám a legkevésbé sincs szükség arra, hogy ezt megoszd vele, na és persze az egész világgal. Ha kiírod a közösségi oldalra, hogy mennyire szereted, és nagyon hiányzik, azzal igazán kellemetlen helyzetbe hozhatod magadat, de a másik felet is.

Egyrészt az efféle szentimentális megnyilvánulások általában nagyon is giccsesnek tűnnek egy harmadik fél számára, de utólag neked is. Arról nem is beszélve, hogy a pasi fojtogatva érezheti magát attól, hogy nem bírod ki nélküle még azt a néhány órát sem.

Csodás éjszaka volt!

Nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy a kapcsolatotok nem pusztán plátói, de ez korántsem jelenti azt, hogy erre célozgatásokat kell tenned. Ha kiposztolod a pasi falára, hogy köszönöd az elmúlt éjszakát, hétvégét, majd ezt még egy kacsintós hangulatjellel is megkoronázod, akkor mindenkinek egyértelműen a tudtára adod, hogy nem TV-nézéssel töltöttétek a hétvégét.

Márpedig senki nem kíváncsi a szexuális életetek titkaira, szóval lehetőleg az efféle megjegyzéseket mellőzd, vagy írd meg sms-ben, ahol senki nem látja. Utóbbi még dobhat is a nemi életeteken, hiszen ez egyértelmű felhívás keringőre: - Ugye, megismételjük ma este?

Személyes sztorik

Egy kapcsolat, pláne, ha az még gyerekcipőben jár, nagyon törékeny. A bizalom fontos része annak, hogy egyre szorosabb kötődés alakuljon ki, de mindezt nagyon könnyen lerombolhatod, ha olyan személyes megjegyzéseket vagy éppen történeteket írsz ki a Facebookra, amelyek valójában nem tartoznak a nyilvánosságra.

A boldogság titka

Ahhoz, hogy a párkapcsolatod jól működjön, jó, ha megjegyzed a következő tanácsokat!

Ne csak a párodról ne írj ki ilyesmit - persze ez az elsődleges szabály -, hanem saját magadról se. Például, ha megosztod a pasival, hogy a szombati buli után sikerült közelebbi kapcsolatot ápolnod a főváros több kukájával is, azzal nemcsak őt alázod meg, hanem magadat is. Ugyanez vonatkozik arra, hogy ami kettőtök között hangzik el, az maradjon is meg négy fül között.

Esti tervek

Ne kövesd el azt a hibát, hogy a párod számára a falon jelzed, átugrasz hozzá este vagy a hétvégén. A közösségi oldal, ahogyan a neve is mutatja, a társasági élet fenntartását szolgálja, vagyis nem a magánbeszélgetések egyik fóruma. A másik pedig, hogy nem biztos, hogy szeretnéd, hogy mindenki tudja, hol leszel, és hol nem leszel este. Sokszor át sem gondoljuk, ki mindenki láthatja egy-egy bejegyzésünket, pedig olyanokhoz is eljuthat, akikre nem gondolnánk.

Vannak olyan csatornák, mint például a telefon vagy az e-mail, ahol a két-háromszáz ismerős tudta nélkül is megoszthatod vele az esti tervekhez hasonló információkat.

Ezt is szeretjük