Bitang jó filmek szilveszter estére - Ezt válaszd, ha megnéznéd az elmúlt 20 év legjobb vígjátékait!

Jókedvvel az új évbe.

nagykep?cikkid=165349&kep=tevezes-lead

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elérkezett az év legnagyobb bulija, a szilveszter. Ki-ki saját habitusa szerint búcsúzik az óévtől. Ezrek vonulnak az utcára egy fergeteges közös mulatozásra, egymást érik a házibulik, és a szórakozóhelyek is zsúfolásig megtelnek.

Ám legalább ugyanennyien választják az őrült tumultus és a kollektív ivászat helyett az otthon maradást. Egy kis szerpentin a szobába, sörrel locsolt malacsült az asztalra, csákó a fejre, duda a kézbe. Ki sem kell öltözni nagyon, és a jó meleg szobában lehet az ember.

Készítsd be a jéghideg pezsgőt és a pénzmagot hozó újévi lencsesalátát, majd huppanj le a kanapéra, és nézz meg párat azelmúlt 20 év legjobb vígjátékaiból.

Tropic thunder (2008)

Ben Stiller sok vígjátékot elvitt már a hátán színészként, de a Trópusi vihart ő is rendezte. Mindig érdekes nézni, amikor filmesek filmesekről forgatnak, és itt is ez a helyzet. Megnézhetünk néhány álajánlót, ami külön a filmhez készült, a kopaszra sminkelt Tom Cruise-t, mint nagyhatalmú producert, de elsősorban Rober Downey Jr. miatt érdemes megnézni a filmet. A sztori szerint egy csapat elkényeztetett színészt elvisznek a dzsungelbe, hogy valódi kiképzést kapjanak, és tervek szerint nagyon hitelesen játszanak majd egy nagyszabású háborús filmben. A dzsungelben azonban valódi fegyveresekkel találkoznak, akik azt hiszik, hogy az amerikaik támadni fognak. Érdemes angolul felirattal nézni.

Superbad (2007)

Mindenki emlékszik a kamaszkor kínos pillanataira, az első berúgásra, hogy mennyire ciki és izgalmas volt egyszerre az első szerelem. A film középpontjában három fiú áll, akik egy házibulira készülnek, a megpróbálnak piát szerezni, becsajozni, de ez persze nem ilyen egyszerű. Kínosabbnál kínosabb szituációk sorozata után jutnak el a buliba, és nem mind azt kapják, amire eredetileg vágytak. Aki bírta az Ananászexpresszt vagy a 40 éves szüzet, annak kötelező, a mára kultikussá érett darab. Az előzetest itt nézheted meg.

Nagyon menő 2017-es naptárt ajánlunk!

Ezeket a hónapokat megjegyzed majd. A francia fotós dögös fiatal farmereket fényképezett, és a hatás meggyőző. Ebből a naptárból sokan vesznek majd!

Isten hozta az isten háta mögött (2008)

A francia vígjátékok közt sok igazi klasszikust találni, gyerekkorodban biztos te is láttad a csendőr-filmeket, vagy Belmondóval a Kellemes húsvéti ünnepeket. Ez a 2008-as gyöngyszem Philippe-ről, egy dél-franciaországi posta kedves alkalmazottjáról szól. Ő rosszkedélyű feleségének akar kedvezni azzal, hogy áthelyezteti magát a Riviérára az asszonnyal együtt. Ám az akció balul sül el, és a zordon északon kötnek ki. A vidám és életigenlő francia virtus benne van a film minden jelenetében.

Női szervek (2013)

Két nő még nem működött ennyire jól együtt vígjátékban, mint Sandra Bullock és Melissa McCarthy. A Női szervek a Csúcsformában feminin változata. Két rendőrnőről szól a történet, akik jó zsaru-rossz zsarut játszanak. Az egyik a nagymenő FBI-ügynök, a másik a proli helyi zsaru. Kettőjük totálisan ellentétes jelleméből fakad a komikum, aki bírja Paul Fieg vígjátékait, a buddy movie-kat, annak tökéletes lehet szilveszter estére ez a rendőrfilm.

Halálos temetés (2007)

Egy szerettünk elvesztése mindig nehéz, a gyász mellett pedig ott vannak a kellemetlen tennivalók, mint például a temetés megszervezése. Ez sosem vidám dolog, de ha megjelenik apánk szeretője, aki ráadásul nem egy hosszú combú szőke, az már előrejelzi a katasztrófát, főleg, ha ennek előidézésében a családtagok is szerves részt vállalnak. Igazi fekete komédia Frank Oztól, aki olyan filmeket rendezett, mint a Boldogító nem Tom Selleckkel vagy a Stepfordi feleségek Nicole Kidmannel. Ebben a vígjátékban szuper arányban keverednek a vaskos poénok a finomabb humorral, és az azóta szupersztár Peter Dinklidge is fontos szerepet kap benne. A lényeg, hogy a 2007-es brit verziót válasszátok.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Szilveszter éjjel (2011)

Nem lehet kihagyni ezt a tipikusan szilveszteri filmet, amely konkrétan az év utolsó napján játszódik, és szkeccsszerű jelenetekkel adja ki több ember egymásba fonódó sorsát, jellemét és szilveszterét. Rangos szereplőgárdát vonultat fel a sztori, mert játszik benne Robert De Niro, Ashton Kutcher, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Hilary Swank, Sarah Jessica Parker vagy Halle Berry. Érdekes látni, hogy milyen jó komikus vénával rendelkeznek ezek a hírességek.

Bónusz tipp  

Van, aki forrón szereti (1959)

Sokan tartják minden idők legjobb vígjátékának a női dzsezzbandába beépülő menekülő zenészek történetét. A fekete-fehér klasszikus a szesztilalom idején játszódik, Joe és Jerry a két leégett muzsikus véletlen szemtanúja lesz egy leszámolásnak. Hogy mentsék a bőrüket, magukat nőnek kiadva beállnak egy női zenekarba, ahol az isteni Monroe az énekesnő. Virág, a magyar változatban így hívják, nagy hibája, hogy mindig szaxofonosokba szeret bele, és Tony Curtis épp ezen a hangszeren játszik, persze szoknyában. Jack Lemmonak pedig egy őrült milliomos jut. A fantasztikus magyar szinkron, Váradi Hédi, Sztankay István és Bodrogi Gyula hangján szólalnak meg a szereplők, sokat hozzátesz a filmhez, amit hiába láttál már százszor, érdemes újra megnézni.

Ezt is szeretjük