Ilyen a világ legbarátságosabb idősek otthona: a mentális egészségnek is jót tesz a környezet

Nagyon kreatívan oldották meg, hogy az idős emberek otthon érezzék magukat.

idosek-otthona8
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az idősotthonok mindig kényes témát jelentenek, hiszen a legtöbb gyerek biztonságban szeretné tudni a szüleit, viszont sokan a munka és egyéb teendők miatt nem tudnak róluk úgy gondoskodni, ahogy az az időseknek a legjobb lenne.

A nehéz helyzetet csak tetézi az időseknél gyakran előforduló Parkinson-kór vagy demencia is, ami még komplikáltabbá teszi a nyugdíjasok önálló életét. Ilyen esetben az idősek otthona jelentheti a legjobb megoldást, hiszen a szakápolók és a folyamatos felügyelet mellett mindenki nyugodtabb lehet.

Egy különleges otthon az időseknek

Bár a legtöbb idősek otthonát megpróbálják a lehető legkomfortosabbá varázsolni, sok helyen inkább a hagyományokhoz ragaszkodnak. Egy különleges intézmény azonban teljesen újragondolta az egészet. Az Amerikában, Ohióban található idősek otthonát szerették volna úgy megalkotni, hogy az minél közelebb álljon a lakók eredeti környezetéhez.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Lantern of Madison / Facebook)

Ezt is szeretjük