Kim Dzsongun titokzatos felesége: a 29 éves szépség szigorú szabályok között él

Kim Dzsongun felesége számos alkalommal megjelent már a nyilvánosság előtt, mégis igen keveset tudni róla.

kim dzsongun felesege
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rettegett észak-koreai diktátort, Kim Dzsongunt az egész világ ismeri, feleségéről azonban jóval kevesebb szó esik. Pedig számos alkalommal megjelent férje mellett a nyilvános eseményeken, mégis sok rejtély övezi.

Ri Szoldzsut 2012-ben látták először a diktátor oldalán, ekkor még titokzatos nőként említette a világsajtó, a legtöbben pedig úgy hitték, talán az egyik rokona lehet. Ez év júliusában viszont hivatalosan bejelentették, hogy ő Kim Dzsongun felesége, ám a hozzáértők úgy vélik, ekkor már három éve házasok voltak. De ki is ez a hölgy? Honnan jött, és milyen élete lehet? Bár még mindig keveset tudni róla, néhány dologra azonban fény derült vele kapcsolatban.

Kim Dzsongun felesége

A korábbi észak-koreai vezetők hitveseiről szinte egyáltalán nem esett szó a történelemben és a médiában, így nem meglepő, hogy a jelenlegi diktátor párjáról sem közöltek túl sok mindent. Ri Szoldzsu 29 éves, Michael Madden szakértő szerint pedig Észak-Korea harmadik legnagyobb városában, Csongjinben született. A Kim Ir Szen Egyetemen tanult, és 2005-ben pompomlányként szurkolt Észak-Korea csapatának az Asia Athletic Championshipen.

A CNN úgy tudja, három közös gyermekük született a diktátorral: annyit vélnek biztosra, hogy egy fiuk és egy lányuk van, a harmadik, 2017-ben született kicsi neme azonban ismeretlen. A várandósságai alatt Ri Szoldzsu eltűnt a nyilvánosság elől, egyáltalán nem is lehetett látni gömbölyödő pocakkal. Ez nem is véletlen, ugyanis rengeteg szabályt kell betartania tisztelt first ladyként - ez is egy közülük.

Szigorú szabályok szerint él

Állítólag házasságuk nem a saját döntésük volt, és nem is a szerelem, vagy a közös vonzódás az alapja. Miután Kim Dzsongil, a diktátor apja 2008-ban stroke-ot kapott, kiadta fiának, hogy vegye feleségül Ri Szoldzsut, akit ő jelölt ki számára. A nőnek nem volt választása, igent kellett mondania, azóta pedig számos kötelezettségének tesz eleget, életét szigorú megkötések között éli.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Mindenben muszáj támogatnia a férjét, valamint kiegészítenie, hangsúlyoznia identitását. Leánykori nevéről le kellett mondania, teljesen új nevet kapott egyrészt a törvények miatt, másrészt pedig azért, hogy személye és múltja nagy része rejtve maradhasson. Kötelezték, hogy elhagyja a családját, sőt azóta nem is tarthatja rokonaival és szüleivel sem a kapcsolatot, egyáltalán nem találkozhat velük. Az esküvő után szintén kötelessége volt gyermeket, lehetőleg fiút, szülni, méghozzá minél hamarabb.

A diktátor feleségeként igen ritkán jelenhet meg férje nélkül a nyilvánosság előtt, sőt az utcára sem mehet ki egymaga. 2018-ban volt rá először példa, hogy egyedül jelent meg egy rendezvényen. Számos eseményen kötelező ott lennie, ám akadnak olyanok is, ahová Kim Dzsongun más nőkkel vagy egyedül érkezik - neki pedig természetesen ezt tolerálnia kell. 

Igazi stílusikon, de a külsejébe alig van beleszólása

Ri Szoldzsu stílusát sokan dicsérik, ám az az igazság, manapság nem igazán szólhat bele abba, hogy milyen a frizurája, vagy mit vesz fel. Kezdetben még ő választotta ki a szettjeit, melyeket apró kitűzőkkel tett egyedibbé, mára azonban már tanácsadók vagy stylistok öltöztetik. Ruhái egyszerűek, elegánsak, és visszafogottan csinosak, szereti a külföldi divattervezők kreációit és a nőies magas sarkúkat, haját pedig általában hátrakötve vagy kontyban hordja.

A gyönyörű hölgyről egyébként úgy tudni, hogy utoljára júniusban jelent meg Kim Dzsongun oldalán Pyongyangban, azonban az, hogy a jövőben nyilvánosságra kerül-e majd róla több információ, egyelőre ugyanúgy rejtély, mint ő maga. Mivel azonban részt vett már férje nélkül is eseményen, előfordulhat, hogy a következő években még többet láthatja majd a világ. 

Diktátorok feleségei

Rettegett emberekhez mentek hozzá, de vajon ők milyen emberek voltak? Képeken mutatjuk a leghírhedtebb diktátorok feleségeit.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük