Falta a nőket a zseni tudós: rendszeresen csalta a feleségét

A történelem leghíresebbjeiről is keringenek pletykák. Íme, három botrányos érdekesség.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elmúlt korok híres embereinek listája igen hosszú. Van, akire tiszteletre méltó személyként emlékszik vissza az utókor, és olyan is akad, aki rémtetteivel írta be magát a történelembe.

Egy dolog azonban közös bennük: mindegyikükről találni olyan érdekességet, amit nem sokan tudtak róluk. Íme, három történelmi személy, valamint a kevesek által hallott pletyka, ami a nevükhöz fűződik.

Einstein és a nők

Albert Einstein minden idők leghíresebb tudósa, akit valódi zseniként ismer a világ. Felfedezései alapjaiban változtatták meg néhány tudományos elméletet, és vitathatatlanul sokat tett hozzá a fejlődéshez. Azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy valódi nőcsábász volt, és nem azért, mert kétszer nősült.

Einstein állítólag falta a nőket, mindkét feleségét folyamatosan csalta. Első nejével is azért bomlott fel a házassága, mert a tudós félrelépett, majd később elvette saját unokatestvérét, Elsát. Az örök hűségről tett fogadalmát nem sokáig tartotta be: az esküvő után rövid idővel összegabalyodott a titkárnőjével, Betty Neumannal.

Bár Albert nem volt egy kimondottan jóképű férfi, valószínűleg tudta, hogy kell levenni a lábukról a nőket, mert fennmaradt levelezéseiből kiderül, nem egy hölggyel volt intim kapcsolata a házasságai alatt is.

Hitler, az adókerülő

Adolf Hitler bűnlajtsromán már egyébként is volt egy-két dolog, de még az is kiderült róla, hogy hatalmas mennyiségű adótartozást halmozott fel. 405 és fél millió birodalmi márkát nem fizetett ki saját országának.

A Mein Kampf eladásából származó bevétele után sem adózott semennyit, és amikor kiderült a turpisság, megúszta a dolgot. Úgy tudta elkerülni a felelősségre vonást, hogy megvesztegette az illetékest, aki észrevette a csalást. A diktátor a tisztviselőt havi 2000 birodalmi márka adómentes jutalommal illette, ami akkor rengeteg pénznek számított.

Gandhi furcsa szokása

Mahatma Gandhi, a nagy tiszteletnek örvendő indiai politikus és spirituális vezető sem volt makulátlan. 36 éves korában feladta a házasságát, és cölibátust fogadott. Ám az idők során kezdett rájönni a testiség fontosságára, és sajátos módon próbálta meg enyhíteni a benne dúló harcokat.

Fiatal nőket kért meg rá, hogy aludjanak vele egy ágyban úgy, hogy semmiféle ruha nincs rajtuk. Egy rokonának tizenéves feleségét is meggyőzte, hogy meztelenül feküdjön mellette, és azzal érvelt a lánynak, hogy erre azért van szükség, hogy korrigálják egymás alvópozícióját. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Állítólag ebben a helyzetben, pucéran hálva talált rájuk Gandhi egyik gyorsírója, R. P. Parasuram, aki annyira megundorodott a vezetőtől, hogy azon nyomban le is mondott állásáról.

Ezt is szeretjük