Így manipulálta Raszputyin az orosz cári családot: az ujja köré csavarta őket

Raszputyin a történelem egyik legrejtélyesebb figurája, a mai napig nem teljesen tisztázott: gyógyító, vagy csak zseniális manipulátor volt?

raszputyin 2

Grigorij Jefimovics Raszputyin 1869 januárjában látott napvilágot Szibériában, Pokrovszkoje falujában. Hogy innen hogyan jutott el egészen a cári palotáig, az ma is hihetetlen.

Bár nem sokat tudni életének első feléről, saját elmondása alapján már 12 éves korától kezdve különleges képességgel rendelkezett, látta a jövőt, és gyógyítani is tudott. Ám ebben az időszakában még kicsapongó életet élt, alkoholizált, és több nővel is összekeveredett, misztikus adottságait nem használta ki. Végül 18 évesen egy kolostorba vonult, ahol aztán megvilágosodott. Nem sokkal ezután megházasodott, született három gyereke, majd pár évre otthagyta a családot egy zarándokút kedvéért - Görögországba és Izraelbe ment.

Raszputyin Szentpéterváron

Így ért el később Oroszországba, ahol szintén végigjárta a szent helyeket, magába szívva a bölcsességeket és tanításokat. Az utcán kóborló szakadt ruhás figurának híre ment az országban - nem a kinézete miatt, hanem varázslatos gyógyításokat és igazolást nyert jövőlátási képességet tulajdonítottak neki, egyre többen akarták látni a csodatevő embert. Most bemutatjuk, hogyan tudott egy szakadt vándorszerzetes az egyik legjelentősebb orosz uralkodó bizalmába férkőzni.

(Képek forrása: wikimedia, Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük